Machinist Materieel

Vacature doorsturen
 
  • Opleidingsniveau Nederland MBO 3&4
  • Dienstverband Fulltime
  • Standplaats 's-Hertogenbosch
Lijkt het je fantastisch om met zwaar materieel te werken of heb je hier al (enige) ervaring mee? Wil je de mogelijkheid om te worden opgeleid tot een specialistische Machinist? Lees verder want Strukton Rail is op zoek naar Machinisten Materieel.

Dit ga je doen

Wanneer je een Machinist Materieel bij Strukton Rail bent, bedien je materieel ten behoeve van werkzaamheden aan de railinfrastructuur. Om een idee te krijgen over wat voor materieel we hier spreken, nodigen we je uit het volgende filmpje te bekijken; Matisa C750, Unimat 4s of Csm 09 32 .

Je werkzaamheden zijn natuurlijk afhankelijk van je niveau, kennis en ervaring. Grofweg bestaan ze uit, maar zijn niet beperkt tot, de volgende taken;

  • (Mede) Voorbereiden van de werkzaamheden ten behoeve van de uitvoering op basis van tekeningen, meetstaten en voorschriften.
  • Bedienen en uitvoeren van werkzaamheden met (groot) mechanisch gereedschap op projecten en onderhoudscontracten in Binnen en Buitenland.
  • (Mede) Beoordelen en vaststellen van de kwaliteit van de geleverde productie en behandelen van gesignaleerde afwijkingen in overleg met de verantwoordelijke op het werk.
  • Onder begeleiding uitvoeren van dagelijks onderhoud volgens onderhoudsvoorschriften en vastleggen van de benodigde gegevens.
  • Zorgen voor het gereedschap waar de werkzaamheden mee worden uitgevoerd en controleren op geldigheid van keuringen.
  • Gebruiken van de voorgeschreven veiligheids- en persoonlijke beschermingsmiddelen.
  • Naleven van de bedrijfsregels en voorgeschreven wet- en regelgeving in zijn algemeenheid en specifiek op KAM gebied.

Afhankelijk van je kennis, ervaring en niveau, kan je bij ons instromen als Machinist Materieel-3 en jezelf opwerken naar Machinist Materieel-2, Machinist Materieel-1 of zelfs Ploegleider.   Bij elke schaalverhoging hoort een set aan opleidingen en competenties waaraan je moet voldoen. En bij elke schaalverhoging horen mogelijk andere taken/verantwoordelijkheden. Bijvoorbeeld als Machinist Materieel-2 geef je ook functioneel leiding aan de Machinist Materieel-3.

Dit is je afdeling

De afdeling Capaciteit is onderdeel van Strukton Rail Equipment en is verantwoordelijk voor het inzetten van Spoor gebonden machines, locomotieven en de daarbij behorende bemanningen en transporten. De afdeling Capaciteit krijgt aanvragen voor het leveren van personeel en machines vanuit verschillende Europese onderdelen van Strukton Rail en derden. Onze medewerkers zijn dan ook actief in binnen- en buitenland en veelal werkzaam in de avond, nacht of weekenden.  In het totaal werken er ongeveer 100 mensen in het hechte team van Capacity.

Dit verwachten wij van jou

Om Machinist Materieel te kunnen zijn, heb je minimaal een diploma MBO-3 (bijvoorbeeld richting Werktuigbouwkunde of Elektrotechniek) nodig en een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal. Ervaring op een graafmachine of hijskraan is een pre, verder verzorgt het bedrijf een opleiding op maat waarbij multifunctioneel inzetbaar zijn het beoogde doel is.

Wel belangrijk om te weten
De werkzaamheden binnen deze afdeling van Strukton Rail worden veelal in nacht- en weekenddiensten en in verschillende weersgesteldheden uitgevoerd en hebben fysieke een hoge belasting. Veiligheid is bij ons en voor ons enorm belangrijk, dus wanneer diensten uitlopen of de reisafstand groot is, zorgen wij dat je in een hotel kan overnachten. We draaien er niet omheen, met grote regelmatig van huis zijn is bij onze afdeling de normaalste zaak van de wereld. Standplaats is 's-Hertogenbosch maar onze werkzaamheden spelen zich af  door heel Nederland daarnaast zijn wij ook actief in het buitenland . Woonplaats van de nieuwe machinist is het meest gunstig in centraal Nederland

Dit mag je van ons verwachten

Strukton Rail is een grote organisatie waarin je veel kunt leren en waarin je kansen hebt om je ambities vorm te geven. We hechten veel waarde aan opleiding en ontwikkeling (onbeperkt online opleidingen), maar ook aan de vitaliteit en gezondheid van onze medewerkers, waarvoor wij verschillende programma's aanbieden. Daarnaast bieden wij je een goed cao (met onder meer een forse hoeveelheid vakantiedagen, WIA-excedentverzekering en het Spoorweg Pensioen), flexibele werktijden (natuurlijk in overleg met je team) en een fantastisch bedrijf om voor te werken.

Meer weten en solliciteren?

Ben je geïnteresseerd en wil je verder met ons praten over deze vacature? Dan zien we graag je cv en sollicitatiebrief tegemoet. Je kunt reageren via de sollicitatiebutton. Na ontvangst van jouw sollicitatie ontvang je binnen twee weken een reactie. Een assessment kan deel uitmaken van de procedure.

Heb je vragen over de procedure, neem dan contact op met Jeffrey Smit (Recruiter) via jeffrey.smit@strukton.com of bel nummer 06-15459747. Ben je benieuwd of je mensen kent bij Strukton Rail? Bekijk dan onze pagina's op LinkedInFaceBook of Twitter en volg ons

Vacature doorsturen
 
Deel deze pagina via