Monteur Energietechniek, Elektrotechniek

Vacature doorsturen
 
 • Opleidingsniveau Nederland MBO 3&4
 • Dienstverband Fulltime
 • Standplaats Nederland
Werk je bij Strukton Rail dan werk je bij een bedrijf dat ertoe doet in Europa. Je bent er medeverantwoordelijk voor dat de treinen veilig rijden. Om dit te kunnen hebben we voor diverse disciplines Monteur (s) Elektrotechniek / Energietechniek nodig

Dit ga je doen

Als Monteur Elektrotechnische installaties en automatisering voor het spoor (heavy- en light rail) zijn er vele mogelijkheden binnen Strukton Rail Nederland bv. Binnen Strukton Rail Nederland kennen we een aantal onderdelen waar je te werk gesteld zou kunnen worden. Deze zijn:

 • Wil je als Servicemonteur Elektrotechniek binnen Strukton Rail Systems / Mobility Solutions werken, dan voer je zelfstandig onderhoudswerkzaamheden uit aan allerlei voorkomende technische installaties, waaronder; liften, roltrappen, automatische deuren, beweegbare bruggen en tunnel technische installaties.
 • De Monteur Seinwezen die werkzaam zal zijn voor Strukton Rail Projecten / Seinwezen & Voeding zal landelijk of regionaal gaan richten op de beveiligingstechnieken op en rond het spoor.
 • Als Monteur Bovenleidingen binnen Strukton Rail Projecten / Bovenleiding moet je geen hoogtevrees hebben om bovenleidingen te repareren en aan te leggen.
 • De Monteur Energievoorziening (EV) zal verantwoordelijk zijn voor het uitvoeren van inspectie -, onderhoud-  en storingsherstelwerkzaamheden binnen het techniekveld Energievoorziening. Jij gaat er voor zorgdragen dat de elektrisch aangedreven treinen blijven rijden

Samen met jou kijken we graag waar je het beste zou passen, zowel qua werkzaamheden als qua team. Gemeenschappelijke deler van al onze vacatures is dat al onze werkzaamheden op en rond het spoor plaatsvinden, waar onregelmatige werktijden (dag-, nacht- en weekenddiensten) gebruikelijk zijn. Strukton is nu eenmaal een 24-7 bedrijf, 365 dagen per jaar.

Dit is je afdeling

Welkom bij Strukton Rail: een internationale speler die grensverleggende oplossingen bedenkt voor railinfrastructuur en elektrische systemen in rollend materieel.


SAMEN CREËREN WE EEN VERHAAL

Zomaar een doordeweekse ochtend. Nederland ontwaakt. De eerste treinen komen op gang. Moeder brengt haar kind op de fiets naar school, waarna ze in de trein springt om op tijd op haar werk te komen. Ze opent de deur van een coupé, ziet nog een plaatsje en gaat zitten. Klinkt als een normale start van de dag, niet waar?

Maar dat is de gebruiker ziet. Achter de schermen werken de mensen van Strukton Rail dag en nacht aan het spoorsysteem, zodat de treinen altijd en overal weer op tijd kunnen rijden. Het resultaat is een optimale kwaliteit van het spoor en van de functionaliteiten in een trein: vooruitstrevend op het gebied van innovatie en technologie. Veilig, betrouwbaar en beschikbaar voor iedereen.

Dit verwachten wij van jou

Om uiteindelijk zelfstandig te werk gaan als Service Monteur Energietechniek, Elektrotechniek of in de functie van Monteur Seinwezen, Monteur Bovenleiding of Monteur Energievoorziening (EV) moet je goed beslagen ten ijs komen. Daarom zijn de minimale eisen die wij stellen het volgende:

 • Minimaal een afgeronde MBO-3 opleiding, richting elektrotechniek, energietechniek of werktuigbouw
 • Minimaal 18 jaar oud
 • In het bezit van rijbewijs B
 • Flexibel, gedisciplineerd en leergierig
 • bereid zijn tot opleidingen
 • willen werken in het buitenland (Strukton Rail heeft vestigingen en projecten van België, Italie tot aan Australie toe)

Dit mag je van ons verwachten

Strukton Rail Nederland bv is een grote organisatie waarin je veel kunt leren en waarin je jouw ambities vorm kunt geven. Als  Monteur Seinwezen  is het hard werken, maar je krijgt er ook veel voor terug. Je beschikt over 25 vakantiedagen en 23 ADV dagen. En je wordt rijkelijk beloond wanneer je nachten en weekenden werkt.

Meer weten en solliciteren?

Ben je geïnteresseerd en wil je verder met ons praten over deze vacature? Dan zien we graag je cv en sollicitatiebrief tegemoet. Je kunt reageren via de sollicitatiebutton. Na ontvangst van jouw sollicitatie ontvang je binnen twee weken een reactie. Een assessment kan deel uitmaken van de procedure.

Heb je vragen over de procedure, neem dan contact op met Jeffrey Smit (Recruiter) via jeffrey.smit@strukton.com of bel nummer 06-15459747. Ben je benieuwd of je mensen kent bij Strukton Rail? Bekijk dan onze pagina's op LinkedInFaceBook of Twitter en volg ons

Vacature doorsturen
 
Deel deze pagina via