Charlotte Plancke, Calculator

Het behalen en correct uitvoeren van een aanbesteding staat of valt met een juiste calculatie. De prijs van een spoorwerk berekenen is door zijn specifieke omstandigheden een rigoureus werk, dat de ervaring van een professional vraagt. Rekenen en plannen zit Charlotte Plancke in het bloed en toen Strukton Rail de zoektocht naar een nieuwe calculator startte, nam zij de handschoen op. Onder de vleugels van haar collega’s Erik & Liesbeth wordt Charlotte ingewijd in de complexe wereld van bestekken en meetstaten.

#WeAreStrukton, meer dan zomaar een vluchtige slogan!

Strukton Rail identificeert zich op social media graag met de hashtag #WeAreStrukton.
Vrij snel heb ik mogen ondervinden dat dit niet zomaar een holle slogan is. Ik heb hier niet het gevoel in het vakje ‘Calculatie’ geklasseerd te worden. Iedereen heeft uiteraard zijn eigen taken en verantwoordelijkheden, maar indien mogelijk zal iedereen, vanaf de boekhouding, uitvoering… tot het management team je bijstaan. Je bent én voelt je één team.

Geen valse beloften

Strukton Rail maakt geen valse beloftes. Er wordt duidelijk gecommuniceerd wat wel en niet kan. Strukton Rail biedt aan wat het belooft en dat vormt een solide basis voor wederzijds respect, waardoor je je als medewerker extra gemotiveerd voelt. Reeds bij de eerste verkennende gesprekken werd me duidelijk gemaakt dat er voldoende tijd voorzien zou worden voor een leerproces en ik krijg inderdaad ruim de tijd en de mogelijkheden om deze complexe materie stap voor stap te leren. Er is ook ruimte om je resultaat en je eigen denkwijze te bespreken met ervaren collega’s, zodat je weet waarmee je bezig bent.

Een duidelijk plan met afgelijnde doelen

In een hectische markt waarbij gewonnen aanbestedingen een grote rol spelen, slaagt Strukton Rail erin duidelijke doelen te stellen. Hier weet je perfect waar je werk start en waar het eindigt. De doelstellingen zijn realistisch en tonen aan dat het bedrijf een duidelijk plan heeft met jou. Door de opvolging en begeleiding die men voor jou voorzien heeft, krijg je de kans om bij te leren en je eigen ervaringen te toetsen aan die van je collega’s.
Strukton Rail voorziet een heuse peter die je begeleidt in je eerste maanden én je kan ook rekenen op de bijkomende ondersteuning van doorwinterde werfleiders die staan te popelen om hun jarenlange ervaring met je te delen. In de specifieke wereld van de spooractiviteiten is zo’n coach van goudwaarde.