Technoloog

Vacature doorsturen
 
 • Opleidingsniveau Nederland HBO / (Professionele) Bachelor's degree
 • Dienstverband Fulltime
 • Standplaats Oldenzaal

Ben jij nieuwsgierig naar nieuwe producten die toepasbaar kunnen zijn in de wegenbouw? Durf jij het aan toonaangevend te zijn in de wegenbouw en heb jij passie voor asfalt en beton? Kom dan bij ons werken als Technoloog! Je zult in het laboratorium dat onderdeel uitmaakt van de afdeling Kwaliteit & Ontwikkeling o.a. onderzoek doen naar de verhardingsopbouw van wegen. Het laboratorium ondersteunt hierin de uitvoering van onze uitdagende civiele werken.

Dit ga je doen

Als Technoloog ben je onder meer verantwoordelijk voor:

 • Adviseren van de uitvoering bij de inschatting van de gevolgen en mogelijke risico’s van omgeving en klimaatfactoren op het verwerkingsproces van bijvoorbeeld asfalt. Het vaststellen van mogelijke corrigerende acties als gevolg van een afwijkende meting.
 • Het functioneel onderhouden van contacten met interne en externe relaties om hen te adviseren over de uitkomsten en analyses van de kwaliteitscontroles en afwijkingen.
 • Uitvoeren van alle benodigde kwaliteitscontroles, zoals de keuring van ondergrond, zandbaan, wegfundering en asfalt conform de geldende richtlijnen en de eisen uit het bestek, vergelijken van de meetresultaten met de eisen. Zelfstandig uitvoeren van de benodigde controles voor externe relaties. Opstellen, verwerken en archiveren van meetresultaten in de daartoe bestemde systemen.
 • Adequaat handelen in geval van afwijkingen ten opzichte van de eisen, de monstername en analyse van de monsters in het laboratorium conform de geldende normen en richtlijnen.
 • Onderzoek naar hergebruik van bouwstoffen. Het beoordelen en analyseren van laboratorium onderzoeksproeven en rapporteren van de onderzoeksresultaten. Opstellen, verwerken, rapporteren en archiveren van de onderzoeksresultaten in de daartoe bestemde systemen.
 • Werken volgens de door de (VGM) organisatie en wet & regelgeving geldende veiligheidsinstructies.
 • Functioneel aansturen (incl. inplannen en urencontrole) van medewerkers en coördineren van de werkzaamheden op een passende wijze. Creëren en bieden van de juiste condities voor het optimaal functioneren van de medewerkers.

Je werkt vanuit standplaats Oldenzaal en bezoekt met regelmaat projecten, regiokantoren en opdrachtgevers in de regio. Je rapporteert aan de Manager Kwaliteitsdienst.

Dit is je afdeling

Strukton Civiel Noord & Oost – onderdeel van Strukton – werkt samen met haar klanten in Noord- en Oost-Nederland aan toekomstige mobiliteitsoplossingen. Het bedrijf bestaat uit circa 170 enthousiaste vakmensen en werkt vanuit vestigingen in Groningen en Oldenzaal. Met onze regionale teams spelen we in op de behoeften van de gebruiker, zowel in kleine, grote als integrale projecten. Wij zoeken verbinding met de klant en krijgen energie om zijn vraag - hoe complex ook - te vertalen in een passende oplossing.

 

Dit verwachten wij van jou

We bieden je veel kansen, dus stellen we heldere eisen. Door je goede communicatie en analytische vaardigheden ben je in staat het werk goed te organiseren en te plannen. Het samenwerken met collega’s gaat je goed af en je bent dan ook een echte teamspeler. Naast het samenwerken ben je ook in staat zelfstandig en doelgericht te werk te gaan. Kritisch, oplossingsgericht en een pragmatische (werk)mentaliteit zijn eigenschappen die je kenmerken. Je vindt het leuk om je kennis te delen en de samenwerking te bevorderen met de andere regiobedrijven van Strukton Civiel, bijv. door deelname in relevante overleggen en werkgroepen.

Denk je dat je bij ons past? Check je profiel:

 • HBO werk- en denkniveau, bij voorkeur Asfalttechnologie
 • Ruime ervaring in een (wegenbouw)laboratorium of bij een asfaltinstallatie
 • Ervaring met nucleair meten van dichtheid in situ van asfalt/fundering/zand
 • Beton-technologische kennis is een pré
 • Je bent nauwkeurig en kostenbewust
 • Ervaring met het Microsoft Office-pakket (met name Word en Excel)
 • Goede beheersing (mondeling en schriftelijk) van de Nederlandse taal
 • Kennis van kwaliteitssystemen (bv. ISO 9001, VCA)

 

Dit mag je van ons verwachten

In deze zelfstandige functie maak je deel uit van een enthousiast, ambitieus en deskundig team. De sfeer bij Strukton Civiel Noord & Oost is open en informeel, motiverend en uitdagend. Een werkomgeving waarin iedereen het maximale uit zichzelf en uit het werk voor de klant weet te halen. Wij bieden je een concurrerend salaris en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden. Omdat wij je persoonlijke en professionele ontwikkeling belangrijk vinden, bieden wij de mogelijkheid om via diverse opleidingen en cursussen te zorgen dat je succesvol blijft.

SOLLICITEREN OF MEER WETEN?

Wil je meer weten over de functie? Neem dan contact op met Marjolijn Reinders-Kalfs, Manager Kwaliteit & Ontwikkeling via 0541 584 111. Ben je enthousiast geworden over de functie van Technoloog dan zien we jouw reactie en CV graag tegemoet. Je kunt reageren via onderstaande ‘solliciteerknop’.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

Vacature doorsturen
 
Deel deze pagina via