Maintenance Engineer

Vacature doorsturen
 
  • Opleidingsniveau Nederland HBOWO
  • Dienstverband Fulltime
  • Standplaats Utrecht
Kun jij gevraagd én ongevraagd, een weloverwogen onderhoudsadvies op maat creëren?

Dit ga je doen

In de rol van Maintenance Engineer bij ons ben je actief binnen de afdeling Onderhoudsengineering met een zeer divers pakket aan activiteiten, zoals het mede-ontwikkelen en uitrollen van het onderhoudsbeleid van civiel / spoor constructies. Dit doe je voor onze contractgebieden Nederland maar ook voor projecten in het buitenland. Jij richt je op het vergroten van de kwaliteit, betrouwbaarheid en het reduceren van de onderhoudskosten voor deze infracomponenten. Dit doe je door het actief opstellen van een preventief inspectie- en onderhoudsplan, inclusief passende analyses uit metingen en inspecties en effectieve follow-up. Je hebt waar nodig overleg met de verschillende onderhoudsteams hierover waarna je de follow-up rapporteert en presenteert.

Belangrijk in de rol van Maintenance Engineer is de focus op preventief onderhoud en dit te optimaliseren op de langere termijn. Je onderzoekt  de storingsfrequentie, onderhoudskosten en methoden om processen efficiënter te maken. Je signaleert kansen tot verbetering en komt met concrete voorstellen om deze te verzilveren. Je werkt toe naar een proactieve manier van werken, waarbij de afstemming met interne klanten een belangrijke rol speelt. Je neemt namens de afdeling Onderhoudsengineering namelijk deel aan overleggen in contractteams en wanneer dat gewenst is neem je ook deel aan overleggen met de opdrachtgever.
Tot slot behoort veiligheid tot jouw primaire aandachtsgebied. Je bent mede verantwoordelijk voor het verbeteren en handhaven van de veiligheid; dat maakt jouw risicobewust en zeer kritisch.

Dit is je afdeling

Als Maintenance Engineer ben je werkzaam binnen Strukton Rail Onderhoud op ons kantoor in Utrecht en Groningen. Je maakt deel uit van onze innovatieve engineeringsafdeling maar je bent ook gecommitteerd aan een onderhoudscontract in de regio Groningen. Je hebt dus veel  collega's met een grote diversiteit aan functies en (technische)achtergronden.

Dit verwachten wij van jou

Uiteraard spreekt het voor zich dat je een goed analytisch vermogen hebt.
Verder verwachten wij:
- Een praktische en probleemoplossende instelling.
- Je bent flexibel en wilt mee werken aan creatieve oplossingen.
- Een afgeronde technische opleiding op HBO of WO niveau.
- Enkele jaren werkervaring in maintenance engineering.
- Besluitvaardigheid en overtuigingskracht.
- Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.
- Bereidt zijn om ook enkele keren per jaar in het buitenland te werken.
- Gevoel voor humor.

Dit mag je van ons verwachten

Wij bieden je een internationale werkomgeving vol humor, betrokkenheid en ambitie waar jij de kans krijgt om het beste uit jezelf te halen. Wij investeren graag in jouw opleiding en persoonlijke ontwikkeling, zodat je volop de kans krijgt om te ontdekken waar jouw talenten en kwaliteiten liggen. Alsof dat nog niet genoeg is, bieden wij je ook nog (op fulltime basis):
- Uitstekend vierwekelijks salaris.
- Alle faciliteiten om je werk te kunnen doen. Denk hierbij aan een bijvoorbeeld een lease auto, laptop, tablet en mobiele telefoon.
- Pensioenopbouw bij het Spoorwegpensioenfonds.
- Veel mogelijkheden tot opleidingen en cursussen.
- 25 vakantiedagen per jaar, plus nog eens 13 adv-dagen.

Meer weten en solliciteren?

Kunnen onze collega's op jou rekenen? Wacht dan niet langer en solliciteer via onderstaande button.

Graag eerst meer informatie? Onze corporate recruiter, Marc Kessels, beantwoordt al je vragen via marc.kessels@strukton.com

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet gewenst. Profielen en cv's die ongevraagd door bureaus worden toegezonden, zullen worden behandeld als directe sollicitaties van de kandidaat.
Vacature doorsturen
 
Deel deze pagina via