Assistent Concern Controller

Vacature doorsturen
 
 • Dienstverband Fulltime
 • Standplaats Utrecht
Strukton Rail zoekt een Assistent Concern Controller (fulltime, vaste dienst) in Utrecht.

Dit ga je doen

Als Assistent Concerncontroller zit je dicht tegen het bestuurlijke middelpunt van onze organisatie aan. Je ziet en voelt direct de effecten van belangrijke organisatorische beslissingen en draagt zorg voor een financiële onderbouwing van de bedrijfsvoering in het geheel. De wereld van de railinfra, assetmanagement en rolling stock is zeer complex. Zeker als het ook nog eens de landsgrenzen overschreidt. En bij jou komt alles samen, in financieel opzicht. Dus dan moeten de financiën als backbone van de organisatie kwalitatief uitstekend op orde zijn! Als fulltime Assistent Concern Controller draag je zorg voor een tijdig en up-to-date financiële verslaglegging en rapportage van Strukton Rail bv, één van de subholdings binnen Strukton. Je levert uitmuntende rapportages op voor o.a., de directie en de Groep .

Als fulltime Assistent Concerncontroller heb je de volgende verantwoordelijkheden:
 • interne- en externe financiële verslaglegging van Strukton Rail bv (oa. Nederland, Zweden, Denemarken, België en Italië).
 • financieel beheer, consolidatie en rapportage.
 • mede-opstellen van de vennootschappelijke jaarrekeningen.
 • het fungeren als een belangrijke sparringpartner voor management en organisatie, ook voor onze andere divisies en op groepsniveau.

Dit is je afdeling

Je werkt samen met financieel specialisten, controllers en de financieel directeur van de eigen organisatie, maar ook met die van de andere divisies en holding binnen de Strukton groep. Allemaal gedreven collega’s die hun ziel en zaligheid leggen in het zorgen voor een financieel gezond en winstgevend bedrijf met vele innovaties en internationale projecten.  We werken in hechte teams aan concrete doelen. Kwaliteit en professionaliteit is key! Als collega’s lopen we regelmatig bij elkaar naar binnen om zaken af te stemmen of gewoon een kopje koffie te drinken. De deur staat altijd open.

Strukton Rail is een internationaal, innovatief spoorbedrijf en heeft een leidende rol in Europa. Wij doen projecten en onderhoud aan het spoor, maar ook alle elektrische systemen daaromheen, assetmanagement en rolling stock. Zoveel smaken onder één dak en internationaal vertegenwoordigd; daarin zijn wij uniek. We zijn toonaangevend in onze innovaties in combinatie met veldkennis, verleggen  continu onze grenzen en springen in op nieuwe kansen. En dat vertaalt zich door naar jou. Want als medewerker krijg jij volop de ruimte en kansen om initiatieven te nemen, heb je veel invloed op het inrichten van je eigen werk en heb je betrokken collega’s om je heen.
 

Dit verwachten wij van jou

Jij bent financieel sterk onderlegd en bent in staat om de complexiteit van wat we doen te doorzien. Ook heb je gevoel voor verhoudingen in de organisatie. Met name de samenhang van de verschillende divisies, de holding en het onderscheiden van hoofd- en bijzaken doorzie jij snel. Je bent proactief, hebt gevoel voor prioriteit, bent enthousiast en leergierig en durft kritisch en onafhankelijk te zijn.
 
Voldoe je ook aan de volgende functie-eisen:
 • opleiding WO in een financiële richting en/of RA/RC (of daarmee bezig)
 • 2 tot 5 jaar werkervaring in de accountancy (idealiter bij een Big4 kantoor)
 • Ervaring met IFRS, Dutch GAAP en  finance op (sub-)holding niveau, ervaring met consolideren en rapportages is een pré
 • de engelse taal machtig.
 • gevoel voor prioritering en je houdt makkelijk overzicht, eager om te leren.

Dit mag je van ons verwachten

Onze collega’s hebben een 8,1 gegeven op hun algemene tevredenheid over het werken bij Strukton Rail. En dat is niet voor niets. De betrokkenheid en trots in de organisatie is groot en je krijgt veel ruimte om eigenaarschap te pakken over de inhoud van je takenpakket, maar ook over de inrichting van je werktijden. Veel vrijheid dus, en ruimte voor initiatief en ontwikkeling. En natuurlijk gaat het om jouw ontwikkeling als vakspecialist, daarin ondersteunen we volop met opleidingen. Tenslotte is veiligheid een belangrijk thema dat veel aandacht krijgt en daar voelen onze collega’s zich goed bij.
 
We bieden je naast een goed salaris een werkomgeving waar je een stijle leercurve door kunt maken. We vinden het belangrijk om te weten hoe jij maximaal tot je recht komt in onze organisatie. Je hebt daarom veel zeggenschap over het invullen van je takenpakket. Je standplaats is het hoofdkantoor van Strukton Rail in Utrecht, gemakkelijk bereikbaar met de auto en openbaar vervoer. Wil je een dag thuiswerken? Ook hier zijn we flexibel in.

We bieden ook:
 • een concurrerend salaris per 4 weken.
 • 25 vakantiedagen en 13 roostervrije dagen en de mogelijkheid om extra dagen te kopen.
 • flexibele werktijden en de mogelijkheid om thuis te werken.
 • pensioenopbouw bij het Spoorwegpensioenfonds.
 • volop ruimte voor ontwikkeling, initiatieven en het innovatief toepassen van de eigen expertrol.

Neem contact op

Ben je nieuwsgierig geworden? Direct solliciteren kan via onderstaande button. Of liever eerst meer informatie? Neem dan contact op met Marinda Agterberg-Visser, Manager Recruitment, via telefoonnummer: +31 (0)627022562.
 
Vacature doorsturen
 
Deel deze pagina via