Calculator Bovenleiding

Vacature doorsturen
 
 • Opleidingsniveau Nederland HBOMBO 3&4
 • Dienstverband Fulltime
 • Standplaats Strukton Rail Projecten - Utrecht
Voor SR Tendermanagement zoekt Strukton Rail een Calculator Bovenleiding verantwoordelijk voor de calculatie van één of meerdere grootschalige (multidisciplinaire) projecten op het gebied van spoor infra.

Dit ga je doen

Ben jij een ervaren Calculator en goed in het doorgronden van de klantvraag om tot een kwalitatieve en efficiënte calculatie te komen? Wil je helpen met het realiseren van een duurzame Rail Bovenleiding-infrastructuur? Dat kan als Calculator Bovenleiding bij Strukton Rail!  Samen met het team, bestaande uit 3 personen, verdiep je in de inhoud van het project en de behoefte van de opdrachtgever en vertaalt dit naar een sluitende project calculatie. Je zorgt daarbij voor het aanvragen van offertes bij toeleveranciers en onderaannemers en zoekt daarbij de samenwerking met de verschillende bedrijfsonderdelen binnen Strukton. De Calculator Bovenleiding ondersteunt de coördinatie van het interne offerte proces en bewaakt de voortgang. Aan de hand van de verkregen informatie werk je samen met collega's de winnende aanbieding uit.

Je werkzaamheden op een rijtje: 

 • Als Calculator Bovenleiding beoordeel je klantspecificaties op haalbaarheid en overleg je met tenderteams en de uitvoering.
 • Het aanvragen van offertes bij potentiële toeleveranciers en onderaannemers.
 • Het opstellen van ramingen en offertecalculaties en het doorvertalen van de klantspecificaties naar begrotingen.
 • De Calculator Bovenleiding onderzoekt alle activiteiten die noodzakelijk zijn voor het maken van de aanbieding en het uiteindelijk ook samenstellen van de aanbieding.
Het is belangrijk dat het project binnen het gecalculeerde bedrag wordt uitgevoerd. Samen met het Tendermanagement team bewaak je welke kosten onderdeel zijn van de offerte en welke kosten als meerprijs kunnen worden opgevoerd. Om dit goed te bewaken zijn er korte lijnen met het uitvoeringsproces.

Dit is je afdeling

Bij Strukton Rail Projecten werk je samen met de beste vakmensen en de mooiste machines aan toonaangevende spoorprojecten. Welke machines en projecten dat zijn? Bijvoorbeeld onze vernieuwingstrein die is ingezet bij de spoorvernieuwing van ruim 18 kilometer tussen Mariënberg en Almelo. Of een innovatieve werkwijze voor de sporen op de Moerdijkbrug. Sporen die we niet vastschroeven, maar ingieten. Of wat dacht je van een compleet nieuwe infrastructuur voor de tram in Nieuwegein? Of zelfs een nieuwe spoorlijn dwars door het centrum van Stockholm? Jouw toekomstige collega’s zijn echte vakmensen en trots op hun professie. Zet jij je ook graag volledig in om trein, tram en metro veilig en op tijd te laten rijden? Kom dan bij de leukste, door technologie gedreven spooraannemer werken!

De afdeling Tendermanagement valt binnen de projectenorganisatie van Strukton Rail en vervult een belangrijke spilfunctie in aanbestedingstrajecten. Met de juiste prijs/ kwaliteitsverhouding kunnen we als organisatie het verschil maken in de markt en bijdragen aan een veilig spoor, zowel nationaal en internationaal.

Dit verwachten wij van jou

Jij bent een Calculator die verder gaat dan alleen uitrekenen wat de opdrachtgever vraagt. Je werkt mee aan grootschalige Rail Bovenleiding-infra aanbiedingen die onderscheidend zijn in prijs én inhoud. Je hebt een klantgerichte houding en werkt gestructureerd en overzichtelijk. Je werkt nauw samen met collega's uit verschillende disciplines, denk aan engineering, BIM, calculatie, werkvoorbereiding, etc. 

De Calculator Bovenleiding die Strukton Rail zoekt neemt mee aan bagage   

 • Een opleiding MBO niveau 4 richting elektrotechniek, werktuigbouw, GWW, bouwkunde of civiele techniek
 • Als Calculator Bovenleiding heb je zeker 3 jaar ervaring in een soortgelijke functie opgedaan
 • Je werkt planmatig en gestructureerd en kan uiterst goed organiseren.
 • Je hebt een goede beheersing van administratieve processen.
 • Goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk.

Dit mag je van ons verwachten

Onze collega’s hebben een 8,1 gegeven op hun algemene tevredenheid over het werken bij Strukton Rail. En dat is niet voor niets. De betrokkenheid en trots in de organisatie is groot en je krijgt veel ruimte om eigenaarschap te pakken over de inhoud van je takenpakket, maar ook over de inrichting van je werktijden. Veel vrijheid dus, en ruimte voor initiatief en ontwikkeling. En natuurlijk gaat het om jouw ontwikkeling als vakspecialist, daarin ondersteunen we volop met opleidingen. Tenslotte is veiligheid een belangrijk thema dat veel aandacht krijgt en daar voelen onze collega’s zich goed bij.

Strukton Rail biedt je naast een goed salaris een werkomgeving waar je wordt gezien als expert op jouw vakgebied.
Naast bovenstaande bieden wij ook:
 • een salaris en toeslagen conform het CAO RIS (Rail infrastructuur) per 4 weken.
 • tal van collectiviteiten zoals een pensioenregeling en ziektekostenverzekering.
 • 25 vakantiedagen, 18 roostervrije dagen en de mogelijkheid om extra dagen te kopen.
 • flexibele werktijden en de mogelijkheid om het eigen werk en werktijden in te delen.
 • een heldere HR cyclus waarin jouw ontwikkeling centraal staat.

Neem contact op

Heb je vragen over de procedure, neem dan contact op met Jeffrey Smit (Recruiter) via tim.vansoeren@strukton.com of bel nummer 06-15459747. Ben je benieuwd of je mensen kent bij Strukton Rail? Bekijk dan onze pagina's op LinkedInFaceBook of Twitter en volg ons. 
Vacature doorsturen
 
Deel deze pagina via