Monteur Technische Dienst Groot Mechanisch Gereedschap

Vacature doorsturen
 
 • Opleidingsniveau Nederland MBO 3&4
 • Dienstverband Fulltime
 • Standplaats Strukton Rail Equipment - Utrecht
Als technisch professional werk je niet alleen aan de techniek van het Groot Mechanisch Gereedschap van Strukton Rail. Je denkt ook mee over de verbetering, onderhoud en optimalisering van ons materieel

Dit ga je doen

Voor de Technische dienst van Groot Mechanisch Gereedschap in Maarssen is Strukton Rail op zoek naar meerdere Monteur (s) Spoor Onderhoudsmaterieel met kennis ervaring in het mechanisch storingen zoeken en onderhoud plegen aan o.a. vrachtwagens, auto's, bussen of bijvoorbeeld schepen of vliegtuigen. Heb je ervaring in elektrisch onderhoud dan is dat zeker in je voordeel.

Je werkzaamheden zullen zijn o.a.:

 • Het effectief en efficiënt uitvoeren van periodiek mechanisch en elektrotechnisch gerelateerd onderhoud
  aan rollend materieel zoals KROL (Kraan op Lorries), Laswagens enz.
 • De Monteur Groot Mechanisch Gereedschap verricht inspecties en controles aan dieselmotoren en aggregaten
 • De onderhoudswerkzaamheden worden in de werkplaats uitgevoerd en in geval van storingen op locatie.
 • Eenvoudig constructiewerk kunnen verrichten, zoals het richten van of vervangen van kromme stalen delen, lassen etc.
Het arbeidsrooster voor onderhoud zal naar verwachting uit dagdienst bestaan. Daarnaast bestaat de mogelijkheid dat er (bijvoorbeeld in geval van storingen) 's nachts, in de weekenden en/of op feestdagen gewerkt moet worden.

Dit is je afdeling

Bij Strukton Rail Equipment werk je met de grootste en meest geavanceerde machines binnen en buiten Nederland. Dit zijn technologische hoogstandjes waar jouw hart als vakman echt van gaat kloppen. Ons pareltje? De vernieuwingstrein. Deze werkt door heel Europa aan de mooiste projecten ter vernieuwing van het spoor. Zoals de Hogesnelheidslijn in Kopenhagen. Maar ook dichterbij huis bij een spoorvernieuwing van 18 kilometer tussen Mariënberg en Almelo. Natuurlijk hebben we nog veel meer machines. Locomotieven, stopmachines, ballastmachines, bovenleidingmaterieel en spoorkranen. Onderhoud aan deze machines doen we zelf. Ook zorgen wij ervoor dat de machines op de juiste plek en tijd optimaal beschikbaar zijn. Jouw toekomstige collega’s houden van machines en zijn trots op hun vak. Zet jij je ook graag volledig in om trein, tram en metro veilig en op tijd te laten rijden? Kom dan bij de leukste, door technologie gedreven spooraannemer werken!

Dit verwachten wij van jou

Als Monteur Technische Dienst Groot Mechanisch Gereedschap neem je mee;
 • Een afgeronde MBO opleiding (niveau 3-4) elektronica, elektrotechniek, werktuigbouw, scheepswerktuigkundige, AOT (algemene operationele techniek) of mechatronica
 • Minimaal 3 jaar ervaring met het onderhoud van mechanische en elektrotechnische installaties, vervoersmiddelen, dieselmotoren, aandrijvingen, hydrauliek en pneumatiek
 • Kennis van- en ervaring met het lezen van elektrotechnische schema's kennis van- en ervaring CAN-bustechnieken
 • Rijbewijs B

Dit mag je van ons verwachten

Onze collega’s hebben een 8,1 gegeven op hun algemene tevredenheid over het werken bij Strukton Rail. En dat is niet voor niets. De betrokkenheid en trots in de organisatie is groot en je krijgt veel ruimte om eigenaarschap te pakken over de inhoud van je takenpakket, maar ook over de inrichting van je werktijden. Veel vrijheid dus, en ruimte voor initiatief en ontwikkeling. En natuurlijk gaat het om jouw ontwikkeling als vakspecialist, daarin ondersteunen we volop met opleidingen. Tenslotte is veiligheid een belangrijk thema dat veel aandacht krijgt en daar voelen onze collega’s zich goed bij.

Strukton Rail biedt je naast een goed salaris een werkomgeving waar je wordt gezien als expert op jouw vakgebied.
Naast bovenstaande bieden wij ook:
 • een salaris en toeslagen conform het CAO RIS (Rail infrastructuur) per 4 weken.
 • tal van collectiviteiten zoals een pensioenregeling en ziektekostenverzekering.
 • 25 vakantiedagen, 23 roostervrije dagen en de mogelijkheid om extra dagen te kopen.
 • flexibele werktijden en de mogelijkheid om het eigen werk en werktijden in te delen.
 • een heldere HR cyclus waarin jouw ontwikkeling centraal staat.

Neem contact op

Ben je nieuwsgierig geworden? Direct solliciteren kan via onderstaande button. Of liever eerst meer informatie? Neem dan contact op met Jeffrey Smit, Recruiter, via telefoonnummer: +31 (0)615459747 of via jeffrey.smit@strukton.com. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet gewenst. Profielen en cv's die ongevraagd door bureaus worden toegezonden, zullen behandeld worden als directe sollicitaties van de kandidaat.
Vacature doorsturen
 
Deel deze pagina via