Software Tester Strukton Systems

Vacature doorsturen
 
 • Opleidingsniveau Nederland HBO
 • Dienstverband Fulltime
 • Standplaats Strukton Systems - Hengelo
Overzie jij meteen al de consequenties van software applicaties? En weet jij dit te vertalen naar een helder testplan en kun jij anderen daar in meenemen? Dan zijn wij op zoek naar jou! Dit ga je doen

Dit ga je doen

Als Software Tester bij Strukton Systems ben je verantwoordelijk voor het gehele testproces binnen verschillende complexe omgevingen en het bewaken van de kwaliteit ervan.

Jij neemt je vakgebied serieus en kan dit ook  overbrengen op collega's. Je stemt ook af met verschillende externe partijen en bent in staat om tegelijkertijd meerdere trajecten te coördineren en de voortgang ervan te bewaken. Mogelijke knelpunten en risico's maak je inzichtelijk en lost deze proactief op. Daarbij ben je prima in staat om van alle partijen de verwachtingen te managen. Met jouw bevindingen en aanpassingen verbeter je uiteindelijk de kwaliteit van onze software. 

Met je ervaring met het inrichten van testorganisaties en -omgevingen lever je input voor de teststrategie. Maar je steekt ook gewoon je handen uit je mouwen en weet de teststrategie te vertalen naar concrete testactiviteiten, waaronder:
 • Review en analyse van de requirements
 • Opstellen van testplannen
 • Opstellen van test designs en test cases
 • Voorbereiden van de testomgeving
 • Uitvoeren van tests, opsporen van fouten in het systeem
 • Maken van testrapporten

Naast het testen van applicaties denk je na over slimme regressietesten voor al bestaande applicaties. Je kijkt naar mogelijkheden voor automatische testen en implementeert deze vervolgens. Je bent een vraagbaak voor ontwikkelaars die hun code robuuster willen maken.Bij Strukton Systems werken we regelmatig volgens de Agile/Scrum ontwikkelmethode; het is een grote pré als je daar veel ervaring mee hebt.

De uitdaging voor een ervaren software tester bij Strukton Systems zit met name in de verscheidenheid van projecten, producten, ontwikkelomgevingen, tools en technieken.

Dit is je afdeling

Bij Strukton Systems draait het om elektrotechniek. Dit is zeer breed en divers. Een paar mooie voorbeelden? Wat dacht je van het werken aan technische installaties op treinstations zoals liften, roltrappen, automatische deuren, bruggen en sluizen? En bij Strukton Systems draait het ook om energie. Energie in de vorm van de bovenleiding die ervoor zorgt dat de trein kan rijden. Maar ook voedingen in de vorm van de kastjes die langs het spoor staan. Vaak werken we onder hoogspanning, in voltage dan. We werken aan hoogspanning- of onderstations. En wat dacht je van het monitoren van wissels. In Nederland, maar ook ver daarbuiten. Zo voorkomen we storingen aan de systemen rondom het spoor. Deze techniek optimaliseren we continu. Hoe gaaf dat een technologische innovatie uit Nederland de internationale markt verovert? Jouw toekomstige collega’s zijn echte vakmensen en houden van techniek. Zet jij ook graag jouw technologische kennis in op het gebied van spoor en energie? Kom dan bij de leukste, door technologie gedreven spooraannemer werken!

Dit verwachten wij van jou

Je bent gepassioneerd over het testvak; jij weet het belang van dit vakgebied enthousiast op anderen over te brengen, staat sterk in je schoenen, maar je bent ook een teamplayer. Je vindt het leuk je met all-round testmanagement bezig te houden en ideeën op dat gebied aan te dragen en ten uitvoer te brengen. Daarnaast beschik je over;

 • Een afgeronde HBO ICT opleiding.
 • Minimaal 2-6 jaar relevante testervaring binnen een technische omgeving
 • Ruime ervaring met test management tools
 • TMAP en/of ISTQB certificering is zeer gewenst
 • Je spreekt en schrijft vloeiend Nederlands en Engels
 • Je bent een teamspeler en bent goed in staat om jouw ideeën over de bühne te brengen.

Pre's:

 • Ervaring met automatisch testen (bijv.  Selenium) en SQL/ Java/ .Net /LabVIEW /Jira.
 • Affiniteit met hardware en Embedded software
 • Kennis van apps (Android, IoS, Windows)
 • Kennis en interesse van IoT toepassingen en Big Data

Dit mag je van ons verwachten

We zijn een grote organisatie waarin je veel kunt leren en waarin je kansen hebt om je ambities vorm te geven. Daarbij hechten we veel waarde aan opleiding, ontwikkeling en eigen initiatief. We hebben goede arbeidsvoorwaarden zoals 25 vakantiedagen, 13 ADV dagen (beide op fulltimebasis) en een CAO à la Carte.

Neem contact op

Ben je nieuwsgierig geworden? Direct solliciteren kan via onderstaande button. Of liever eerst meer informatie? Neem dan contact op met Nazanin Sharif, Recruiter, via telefoonnummer: +31 (0)615539721 of via nazanin.sharif@strukton.com.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet gewenst. Profielen en cv's die ongevraagd door bureaus worden toegezonden, zullen behandeld worden als directe sollicitaties van de kandidaat.
Vacature doorsturen
 
Deel deze pagina via