Hoofdmonteur Energievoorziening spoorwegen

Vacature doorsturen
 
 • Opleidingsniveau Nederland MBO 3 - 4
 • Dienstverband Fulltime
 • Standplaats Strukton Rail Onderhoud - Apeldoorn
Ben jij de ervaren hoofdmonteur energievoorziening die graag verantwoordelijk wil zijn voor het uitvoeren van inspectie -, onderhoud- en storingsherstelwerkzaamheden binnen het techniekveld energievoorziening? Lees dan verder.

Dit ga je doen

Samen met je team voer je in het PGO gebied Veluwe elektrotechnische werkzaamheden uit aan de energievoorziening van het spoor. De treinen in dit gebied rijden op elektriciteit. De bovenleidingen geven de treinen de power om zich voort te bewegen. Niet alleen de treinen lopen op elektra, ook de seinen, de beveiligingsinstallaties en de wissels. Om te zorgen dat deze apparaten / machines worden voorzien van stroom zijn verschillende ondergrondse en bovengrondse energie- en verdeel stations. Deze stations voorzien al de spoorwegapparatuur van stroom. Zonder deze voorzieningen kan niets rijden of functioneren. Veiligheid staat voorop en het werk wordt veel in de weekenden en nachten uitgevoerd.

Het takenpakket van de hoofdmonteur energievoorziening bestaat o.a. uit:
 • Uitvoeren van werkzaamheden aan o.a. energie- en verdeelstations of vernieuwingsprojecten
 • (Mede) lokaliseren, analyseren en verhelpen van storingen
 • Het uitvoeren van onderhoud gerelateerde projecten
 • Verrichten van metingen en controles
 • Uitvoeren en registreren van inspecties
 • Rapporteren van de voortgang en administreren van gegevens

Dit is je afdeling

Bij Strukton Rail Onderhoud werk je samen met de beste vakmensen en de mooiste machines aan een veilig en betrouwbaar spoor. Wat wij precies doen? Zo’n 6.000 kilometer spoor onderhouden in Nederland en Zweden. In het spoor liggen wissels en er hangt een bovenleiding waar de stroom voor de trein vandaan komt. Met Big Data verzamelen we alle informatie uit het spoor en uit de trein. Zo kunnen we het onderhoud perfect plannen en voorkomen we storingen. En de machines? Wat dacht je van de stopmachine met maar liefst een gewicht van twintig olifanten? Die zorgt er samen met jou voor dat het spoor er weer recht en strak in komt te liggen. Zet jij je ook graag volledig in om trein, tram en metro veilig en op tijd te laten rijden? Kom dan bij de leukste, door technologie gedreven spooraannemer werken!

Dit verwachten wij van jou

Je vindt het een uitdaging om met specialisten te werken en hebt een passie voor techniek. Verder beschikt de hoofdmonteur energievoorziening over: 
 • Minimaal een afgeronde opleiding vanaf mbo niveau 3, richting elektro-, energietechniek, werktuigbouw of installatietechniek zoals bijvoorbeeld MTS, ROC richting EMSI, TSI of EMBI, TBI, WTB
 • Relevante werkervaring als hoofdmonteur Elektrotechniek / Energietechniek, eventueel opgedaan in een andere sector, zoals de energiebranche, openbare verlichting, windmolens of lichtmasten is een pre. 
 • Je deinst niet terug voor uitdagingen, verantwoordelijkheid en eigenaarschapActieve houding en meedenken met de organisatie.
 • Je hebt coördinerende en leidingevende capaciteiten
 • Je bent communicatief vaardig en je bent klantgericht
Woonachtig in de regio Drenthe/ Overijssel/ Gelderland/ Flevoland/ Utrecht

Dit mag je van ons verwachten

Onze collega’s hebben een 8,1 gegeven op hun algemene tevredenheid over het werken bij Strukton Rail. En dat is niet voor niets. De betrokkenheid en trots in de organisatie is groot en je krijgt veel ruimte om eigenaarschap te pakken over de inhoud van je takenpakket, maar ook over de inrichting van je werktijden. Veel vrijheid dus, en ruimte voor initiatief en ontwikkeling. En natuurlijk gaat het om jouw ontwikkeling als vakspecialist, daarin ondersteunen we volop met opleidingen. Tenslotte is veiligheid een belangrijk thema dat veel aandacht krijgt en daar voelen onze collega’s zich goed bij.

Strukton Rail biedt je naast een goed salaris een werkomgeving waar je wordt gezien als expert op jouw vakgebied.
Naast bovenstaande bieden wij ook:
 • een marktconform salaris per 4 weken.
 • tal van collectiviteiten zoals een pensioenregeling en ziektekostenverzekering.
 • 25 vakantiedagen, 23 roostervrije dagen en de mogelijkheid om extra dagen te kopen.
 • flexibele werktijden en de mogelijkheid om het eigen werk en werktijden in te delen.
 • een heldere HR cyclus waarin jouw ontwikkeling centraal staat.

Neem contact op

Ben je geïnteresseerd en wil je verder met ons praten over deze vacature? Dan zien we graag je cv en sollicitatiebrief tegemoet. Je kunt reageren via de sollicitatiebutton. Na ontvangst van jouw sollicitatie ontvang je binnen twee weken een reactie. Een assessment kan deel uitmaken van de procedure.

Heb je vragen over de procedure, neem dan contact op met Jeffrey Smit, recruiter via jeffrey.smit@strukton.com  of bel nummer 06-15459747. Ben je benieuwd of je mensen kent bij Strukton Rail? Bekijk dan onze pagina's op LinkedInFaceBook of Twitter en volg ons. 

Vacature doorsturen
 
Deel deze pagina via