Hoofdmonteur Energievoorziening PGO Kennemerland

Vacature doorsturen
 
 • Opleidingsniveau Nederland MBO 3&4
 • Dienstverband Fulltime
 • Standplaats Strukton Rail Onderhoud - Haarlem
Ben jij de hoofdmonteur energievoorziening die wil werken aan preventief onderhoud en een effectief storingsherstel van de Railinfra? Ben je oplossingsgericht? Dan ga jij samen met jouw team er voor zorgen dat de treinen blijven rijden!

Dit ga je doen

Als hoofdmonteur energievoorziening in het gebied Kennemerland zie je toe op en voer je reparatiewerkzaamheden uit aan de bovenleiding en aan de daarbij behorende onderstations, schakelkasten allen 3Kv tot 10Kv, draag- en betonconstructies. Een zeer afwisselende baan, want naast elektrotechnische werkzaamheden voer je ook mechanisch sleutelwerk uit. 

Strukton Rail is bekend met alle voorkomende spoor bovenleidingsystemen binnen Nederland. De werkzaamheden voeren wij uit met het meest geavanceerde materieel zoals een speciaal gebouwde voor het spoor en weg geschikte AMW (automontagewagen) of de Stormobiel van SRS en natuurlijk altijd veilig.

De volgende taken worden je toebedeeld:

 • Je bent verantwoordelijk voor het behalen van werkresultaten uit de instructie(s). Daarbij neem je altijd veiligheid, kwaliteit en gezondheid in acht.
 • Als hoofdmonteur energievoorziening voer je zowel elektrotechnische als mechanische werkzaamheden uit aan de bovenleiding en aan de daarbij behorende draag- en betonconstructies en verricht je metingen en controles
 • De hoofdmonteur energievoorziening voorbereid de werkzaamheden zoals het verzamelen van materialen en gereedschappen.
 • Je werkzaamheden vinden plaats in het werkgebied Kennemerland Je zorgt voor voortdurende kwaliteitsverbetering door van en met elkaar te leren.

De hoofdmonteur energievoorziening werkt in kleine op elkaar ingespeelde teams waar verantwoordelijkheid en veiligheid bovenaan staat. Als Hoofd Monteur Energievoorziening ben jij verantwoordelijk voor de aan jou toegewezen installaties. Jij bepaald de aanpak betreffende voorbereiding, onderhoud, reparatie en de uitvoering daarvan. 

Dit is je afdeling

Bij Strukton Rail Onderhoud werk je samen met de beste vakmensen en de mooiste machines aan een veilig en betrouwbaar spoor. Wat wij precies doen? Zo’n 6.000 kilometer spoor onderhouden in Nederland en Zweden. In het spoor liggen wissels en er hangt een bovenleiding waar de stroom voor de trein vandaan komt. Met Big Data verzamelen we alle informatie uit het spoor en uit de trein. Zo kunnen we het onderhoud perfect plannen en voorkomen we storingen. En de machines? Wat dacht je van de stopmachine met maar liefst een gewicht van twintig olifanten? Die zorgt er samen met jou voor dat het spoor er weer recht en strak in komt te liggen. Zet jij je ook graag volledig in om trein, tram en metro veilig en op tijd te laten rijden? Kom dan bij de leukste, door technologie gedreven spooraannemer werken!

Dit verwachten wij van jou

Je vindt het een uitdaging om met specialisten te werken en hebt een passie voor techniek. Verder beschikt de hoofdmonteur energievoorziening over: 
 • Minimaal een afgeronde opleiding vanaf MBO niveau 3, richting Elektro-, Energietechniek, Werktuigbouw of Installatietechniek zoals bijvoorbeeld MTS, ROC richting EMSI, TSI of EMBI, TBI, WTB
 • Relevante werkervaring als Hoofd Monteur Elektrotechniek / Energietechniek, eventueel opgedaan in een andere sector, zoals de Energiebranche, Openbare Verlichting, Windmolens of Lichtmasten is een pre. 
 • Je deinst niet terug voor uitdagingen, verantwoordelijkheid en eigenaarschapActieve houding en meedenken met de organisatie.
 • Je hebt coördinerende en leidingevende capaciteiten
 • Je bent communicatief vaardig en je bent klantgericht
Woonachtig in de regio Noord Holland, Utrecht en in het bezit van een rijbewijs B

Dit mag je van ons verwachten

Onze collega’s hebben een 8,1 gegeven op hun algemene tevredenheid over het werken bij Strukton Rail. En dat is niet voor niets. De betrokkenheid en trots in de organisatie is groot en je krijgt veel ruimte om eigenaarschap te pakken over de inhoud van je takenpakket, maar ook over de inrichting van je werktijden. Veel vrijheid dus, en ruimte voor initiatief en ontwikkeling. En natuurlijk gaat het om jouw ontwikkeling als vakspecialist, daarin ondersteunen we volop met opleidingen. Tenslotte is veiligheid een belangrijk thema dat veel aandacht krijgt en daar voelen onze collega’s zich goed bij.

Strukton Rail biedt je naast een goed salaris een werkomgeving waar je wordt gezien als expert op jouw vakgebied.
Naast bovenstaande bieden wij ook:
 • een marktconform salaris per 4 weken.
 • tal van collectiviteiten zoals een pensioenregeling en ziektekostenverzekering.
 • 25 vakantiedagen, 23 roostervrije dagen en de mogelijkheid om extra dagen te kopen.
 • flexibele werktijden en de mogelijkheid om het eigen werk en werktijden in te delen.
 • een heldere HR cyclus waarin jouw ontwikkeling centraal staat.

Neem contact op

Ben je geïnteresseerd en wil je verder met ons praten over deze vacature? Dan zien we graag je cv en sollicitatiebrief tegemoet. Je kunt reageren via de sollicitatiebutton. Na ontvangst van jouw sollicitatie ontvang je binnen twee weken een reactie. Een assessment kan deel uitmaken van de procedure.

Heb je vragen over de procedure, neem dan contact op met Jeffrey Smit (Recruiter) via jeffrey.smit@strukton.com  of bel nummer 06-15459747. Ben je benieuwd of je mensen kent bij Strukton Rail? Bekijk dan onze pagina's op LinkedInFaceBook of Twitter en volg ons. 

Vacature doorsturen
 
Deel deze pagina via