monteur / machinist technische dienst spoormachines en locomotieven

Vacature doorsturen
 
 • Dienstverband Fulltime
 • Standplaats Strukton Rail Equipment - Zutphen
Als monteur / machinist spoor onderhoudsmaterieel ben je verantwoordelijk voor het onderhouden, analyseren en verhelpen van storingen aan spoorgebonden Groot Mechanisch Gereedschap en Locomotieven van Strukton Rail. Ben jij de collega die wij zoeken?

Dit ga je doen

De monteur / machinist technische dienst spoor onderhoudsmaterieel die we zoeken is actief binnen de technische dienst te Zutphen in de buitendienst, de werkzaamheden zullen in combinatie worden uitgevoerd met de functie van gereedschapsmachinist. Je bent voornamelijk bezig met onderhoud en reparatie van ons eigen spoor materieel zoals   Matisa C750,  Unimat 4s of  Csm 09 32 . De werkzaamheden variëren van het bedienen, onderhoudswerkzaamheden tot ook complexere reparaties aan het eigen materieel. 

Je zorgt voor (preventief) onderhoud, je verhelpt storingen, verricht reparaties ter plaatse en brengt waar nodig veranderingen aan. Je werkt binnen de technische dienst te Zutphen of aan boord van één van onze spoormachines op verschillende locaties in Nederland en soms daarbuiten om daar de trein te bedienen, storingen te verhelpen en reparaties uit te voeren. Als monteur technische dienst spoormachines en locomotieven zal je worden opgeleid als gereedschapsmachinist zodat je in staat bent om deze machtige machines te kunnen besturen!

Mocht er een spoormachine of locomotief op een projectlocatie gerepareerd dienen te worden dan speel je hier adequaat op in door hem ter plaatse met een (nood)reparatie weer aan de gang te helpen. Geen techniek is jou onbekend en jij doet er alles aan zodat jouw collega zijn werk kan hervatten.

Dit is je afdeling

Bij Strukton Rail Equipment werk je met de grootste en meest geavanceerde machines binnen en buiten Nederland. Dit zijn technologische hoogstandjes waar jouw hart als vakman echt van gaat kloppen. Ons pareltje? De vernieuwingstrein. Deze werkt door heel Europa aan de mooiste projecten ter vernieuwing van het spoor. Zoals de Hogesnelheidslijn in Kopenhagen. Maar ook dichterbij huis bij een spoorvernieuwing van 18 kilometer tussen Mariënberg en Almelo. Natuurlijk hebben we nog veel meer machines. Locomotieven, stopmachines, ballastmachines, bovenleidingmaterieel en spoorkranen. Onderhoud aan deze machines doen we zelf. Ook zorgen wij ervoor dat de machines op de juiste plek en tijd optimaal beschikbaar zijn. Jouw toekomstige collega’s houden van machines en zijn trots op hun vak. Zet jij je ook graag volledig in om trein, tram en metro veilig en op tijd te laten rijden? Kom dan bij de leukste, door technologie gedreven spooraannemer werken!

Dit verwachten wij van jou

Als monteur / machinist technische dienst spoorgebonden groot mechanisch gereedschap en locomotieven neem je mee;
 • Een afgeronde mbo opleiding niveau 3 of 4 elektronica, elektrotechniek, werktuigbouw, (bedrijfs) auto- vrachtwagentechniek, scheepswerktuigkundige, AOT (algemene operationele techniek) of mechatronica
 • Minimaal 3 jaar ervaring met het onderhoud van mechanische en elektrotechnische installaties, vervoersmiddelen, dieselmotoren, aandrijvingen, hydrauliek en pneumatiek
 • Kennis van- en ervaring met het lezen van elektrotechnische schema's kennis van- en ervaring CAN-bustechnieken
 • Bereidheid om enkele dagen van huis te zijn wanneer de werkzaamheden in Nederland plaats vinden tot 14 dagen wanneer de werkzaamheden in het buitenland zijn.
 • Rijbewijs B
Goede beheersing van de Nederlandse taal, enige beheersing van (Technisch) Duitse en Engelse taal. Een VCA diploma is een must, heftruckcertificaat, certificaat veilig hijsen, EHBO, BHV zijn een pre. De monteur technische dienst spoormachines en locomotieven is bereid deel te nemen aan opleidingen.

Dit mag je van ons verwachten

Onze collega’s hebben een 8,1 gegeven op hun algemene tevredenheid over het werken bij Strukton Rail. En dat is niet voor niets. De betrokkenheid en trots in de organisatie is groot en je krijgt veel ruimte om eigenaarschap te pakken over de inhoud van je takenpakket, maar ook over de inrichting van je werktijden. Veel vrijheid dus, en ruimte voor initiatief en ontwikkeling. En natuurlijk gaat het om jouw ontwikkeling als vakspecialist, daarin ondersteunen we volop met opleidingen. Tenslotte is veiligheid een belangrijk thema dat veel aandacht krijgt en daar voelen onze collega’s zich goed bij.

Strukton Rail biedt je naast een goed salaris een werkomgeving waar je wordt gezien als expert op jouw vakgebied.
Naast bovenstaande bieden wij ook:
 • een marktconform salaris per 4 weken.
 • tal van collectiviteiten zoals een pensioenregeling en ziektekostenverzekering.
 • 25 vakantiedagen, 23 roostervrije dagen en de mogelijkheid om extra dagen te kopen.
 • flexibele werktijden en de mogelijkheid om het eigen werk en werktijden in te delen.
 • een heldere HR cyclus waarin jouw ontwikkeling centraal staat.

Neem contact op

Ben je nieuwsgierig geworden? Direct solliciteren kan via onderstaande button. Of liever eerst meer informatie? Neem dan contact op met Jeffrey Smit, Recruiter, via telefoonnummer: +31 (0)615459747 of via jeffrey.smit@strukton.com. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet gewenst. Profielen en cv's die ongevraagd door bureaus worden toegezonden, zullen behandeld worden als directe sollicitaties van de kandidaat.
Vacature doorsturen
 
Deel deze pagina via