Werkvoorbereider Capacity

Vacature doorsturen
 
 • Opleidingsniveau Nederland MBO 3&4
 • Dienstverband Fulltime
 • Standplaats Den Bosch
Wil je als Werkvoorbereider verantwoordelijk zijn voor de inzet van spoorgebonden machines, locomotieven en de daarbij behorende bemanningen en transporten. Wil je werken bij het beste spoor infra bedrijf van Nederland? Lees dan verder!

Dit ga je doen

e werkzaamheden van de Werkvoorbereider Capacity is o.a. het realiseren van de optimale inzet van onze eigen spoor machines, locomotieven en personeel. Als Werkvoorbereider draag je zorg voor het ontwerp van de logistieke  processen voor een diversiteit van projecten in binnen,- en buitenland. Je werkzaamheden zijn o.a.:

 • Je verwerkt machine,- personeels,- en verlofaanvragen en je plant opleidingen in ons planningsysteem.
 • Je overlegt tijdig met de aanvrager in hoeverre je kunt voorzien van een passende oplossing.
 • Als Werkvoorbereider Capacity doe je er alles aan om afwijkingen in de planning te voorkomen, omdat dit gevolgen kan hebben voor het hele proces. Wanneer dit niet mogelijk is, zoek je naar de best passende oplossing.

De Werkvoorbereider Capacity die Strukton Rail Equipment zoekt is daarom erg goed in het afwegen van verschillende belangen en in prioriteiten stellen. Je ziet het liefst dat je planning voor de komende drie maanden waterdicht is, hier is een uiterst proactieve houding voor nodig. Je informeert de mensen tijdig over hun uit te voeren werkzaamheden en zorgt ervoor dat machines en mensen volgens aanvraag op het juiste moment op de juiste plaats aanwezig zijn.

De Werkvoorbereider Capacity neemt zelfstandig klachten in behandeling, stelt de oorzaak vast en zorgt voor een passende afhandeling. Tot slot neem je, bij afwezigheid, werkzaamheden over van collega's en zorg je ervoor dat de dagelijkse voortgang is gewaarborgd.

Dit is je afdeling

Bij Strukton Rail Equipment werk je met de grootste en meest geavanceerde machines binnen en buiten Nederland. Dit zijn technologische hoogstandjes waar jouw hart als vakman echt van gaat kloppen. Ons pareltje? De vernieuwingstrein. Deze werkt door heel Europa aan de mooiste projecten ter vernieuwing van het spoor. Zoals de Hogesnelheidslijn in Kopenhagen. Maar ook dichterbij huis bij een spoorvernieuwing van 18 kilometer tussen Mariënberg en Almelo. Natuurlijk hebben we nog veel meer machines. Locomotieven, stopmachines, ballastmachines, bovenleidingmaterieel en spoorkranen. Onderhoud aan deze machines doen we zelf. Ook zorgen wij ervoor dat de machines op de juiste plek en tijd optimaal beschikbaar zijn. Jouw toekomstige collega’s houden van machines en zijn trots op hun vak. De afdeling Capaciteit maakt deel uit van Strukton Rail Equipment en is verantwoordelijk voor het inzetten van spoorgebonden machines, locomotieven en de daarbij behorende bemanningen en transporten. De afdeling Capaciteit krijgt aanvragen voor het leveren van personeel en machines vanuit verschillende Europese onderdelen van Strukton Rail en derden. Onze medewerkers zijn dan ook actief in binnen- en buitenland.

Zet jij je ook graag volledig in om trein, tram en metro veilig en op tijd te laten rijden? Kom dan bij de leukste, door technologie gedreven spooraannemer werken!

Dit verwachten wij van jou

Aangezien je machinisten / bedieners, monteurs en andere specialisten inzet op machines en locomotieven dien je rekening te houden met hun beschikbaarheid. Je doet hiermee een groot beroep op hen en er wordt om deze reden een groot beroep gedaan op jouw communicatieve vaardigheden. Je werkt goed samen met je collega's en je weet precies welke mensen over welke certificaten en bevoegdheden beschikken. Verder moet je in de functie van Werkvoorbereider Capacity goed tegen druk kunnen, want ook spoedaanvragen zijn aan de orde van de dag. Verder draai je mee in de bereikbaarheidsdienst.

Als Werkvoorbereider Capacity neem je mee aan bagage:

 • Minimaal een afgeronde MBO niv. 4 opleiding
 • Een aantal jaren werkervaring in een soortgelijke functie bijvoorkeur binnen de infra of GWW.
 • Als Werkvoorbereider heb je ervaring met geautomatiseerde planningssystemen, bij voorkeur met ERP
 • Grote mate van zelfstandigheid
 • Uitstekende Nederlandse én Engelse spreekvaardigheid

Dit mag je van ons verwachten

Onze collega’s hebben een 8,1 gegeven op hun algemene tevredenheid over het werken bij Strukton Rail. En dat is niet voor niets. De betrokkenheid en trots in de organisatie is groot en je krijgt veel ruimte om eigenaarschap te pakken over de inhoud van je takenpakket, maar ook over de inrichting van je werktijden. Veel vrijheid dus, en ruimte voor initiatief en ontwikkeling. En natuurlijk gaat het om jouw ontwikkeling als vakspecialist, daarin ondersteunen we volop met opleidingen. Tenslotte is veiligheid een belangrijk thema dat veel aandacht krijgt en daar voelen onze collega’s zich goed bij.

Strukton Rail biedt je naast een goed salaris een werkomgeving waar je wordt gezien als expert op jouw vakgebied.
Naast bovenstaande bieden wij ook:
 • een salaris en toeslagen conform het CAO RIS (Rail infrastructuur) per 4 weken.
 • tal van collectiviteiten zoals een pensioenregeling en ziektekostenverzekering.
 • 25 vakantiedagen, 18 roostervrije dagen en de mogelijkheid om extra dagen te kopen.
 • flexibele werktijden en de mogelijkheid om het eigen werk en werktijden in te delen.
 • een heldere HR cyclus waarin jouw ontwikkeling centraal staat.

Neem contact op

Ben je nieuwsgierig geworden? Direct solliciteren kan via onderstaande button. Of liever eerst meer informatie? Neem dan contact op met Jeffrey Smit, Recruiter, via telefoonnummer: +31 (0)615459747 of via jeffrey.smit@strukton.com. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet gewenst. Profielen en cv's die ongevraagd door bureaus worden toegezonden, zullen behandeld worden als directe sollicitaties van de kandidaat.
Vacature doorsturen
 
Deel deze pagina via