Machinist UFM / SIM meettreinen

Vacature doorsturen
 
 • Opleidingsniveau Nederland MBO 3&4
 • Dienstverband Fulltime
 • Standplaats Amersfoort
Veilige berijdbaarheid van het spoor staat of valt met een goed en nauwkeurig meetproces. Dit om in- en uitwendige gebreken in een vroeg stadium te detecteren. Wil jij daar een bijdrage aan leveren?

Dit ga je doen

Als Machinist UFM/SIM bij Eurailscout rijd jij met de combinatie loc en SIM (Switch Inspection & Measurement) in heel Nederland.
 • Jij houdt je bezig met het meten van het spoor om in een zo vroeg mogelijk stadium in- en uitwendige gebreken aan het spoor te detecteren. Na een gedegen voorbereiding start je de meting op, beoordeelt de kwaliteit van de metingen en grijpt in als de kwaliteit beneden de maat is.
 • Jij zorgt ervoor dat de metingen dus precies verlopen zoals is afgesproken met de klant. Hiermee lever jij een essentiële bijdrage aan de berijdbaarheid van het spoor en heb je dus een grote verantwoordelijkheid. Nadat de meting is uitgevoerd en je de ritregistratie nauwkeurig hebt bijgehouden, rapporteer je deze en eventuele incidenten aan de productieleider. Aangezien je tegelijkertijd rijdt én de meetsystemen in de gaten houdt, wordt er een groot beroep gedaan op je concentratievermogen.
 • Je hebt veelvuldig communicatie met de treindienstleider over de specifiek te verkrijgen route. De metingen worden voornamelijk in Nederland uitgevoerd. Aangezien Eurailscout een steeds grotere internationale speler wordt in de railinfra markt, kan het ook voorkomen dat je in het buitenland wordt ingezet.
 • Daarnaast pleeg je ook onderhoud aan de meettrein en de meetapparatuur en voer je lichte herstelwerkzaamheden uit aan airconditioning en verwarming, meetsystemen als video-inspectie of generators.
 • Je beschikt dus over flink wat technisch inzicht, want in het buitenland word je geacht deze werkzaamheden zelfstandig uit te voeren.
 • Je stelt de aard en de ernst van de gebreken en/of incidenten vast en meldt dit aan de productieleider. Tot slot houd je voorraden bij ten behoeve van dagelijks onderhoud en controles. 

Dit is je afdeling

Bij Eurailscout draait het om Big Data uit het spoor. Onze innovatieve meet- en inspectietreinen verzamelen data. De treinen controleren de spoorgeometrie, spoorstaven, wissels en bovenleiding. Vervolgens analyseren wij deze data. Zo weten we precies wat de conditie van het spoor is. Onze klanten kunnen daarmee het onderhoud perfect plannen en storingen voorkomen. De SIM afdeling is een onderdeel van Eurailscout dat groeiende is. Deze afdeling is zeer belangrijk voor de toekomst van onze organisatie en is volop in ontwikkeling. Zet jij ook graag jouw technologische kennis in op het gebied van spoordata? Kom dan bij ons werken!

Dit verwachten wij van jou

De werkzaamheden zullen veelvuldig in de nacht en het weekend gaan plaatsvinden; er wordt dus een flink beroep gedaan op je flexibiliteit. Gezien buitenlandse ontwikkelingen verwachten we van je dat je de Duitse en Engelse taal redelijk beheerst. 
Daarnaast beschik je gegarandeerd over; 
 • Een diploma Machinist Volledige Bevoegdheid
 • Een diploma op MBO niveau 3 (werktuigbouwkunde/elektrotechniek) 
 • Landelijke wegbekendheid
 • Enige affiniteit met ICT of elektro techniek

Dit mag je van ons verwachten

Onze collega’s hebben een 7,7 gegeven op hun algemene tevredenheid over het werken bij Eurailscout. En dat is niet voor niets. De betrokkenheid en trots in de organisatie is groot en je krijgt veel ruimte om eigenaarschap te pakken over de inhoud van je takenpakket, maar ook over de inrichting van je werktijden. Veel vrijheid dus, en ruimte voor initiatief en ontwikkeling. En natuurlijk gaat het om jouw ontwikkeling als vakspecialist, daarin ondersteunen we volop met opleidingen. Tenslotte is veiligheid een belangrijk thema dat veel aandacht krijgt en daar voelen onze collega’s zich goed bij.

Eurailscout biedt je naast een goed salaris een werkomgeving waar je wordt gezien als expert op jouw vakgebied.
Naast bovenstaande bieden wij ook:
 • een salaris en toeslagen conform het CAO RIS (Rail infrastructuur) per 4 weken.
 • tal van collectiviteiten zoals een pensioenregeling en ziektekostenverzekering.
 • 25 vakantiedagen, 23 roostervrije dagen en de mogelijkheid om extra dagen te kopen.
 • flexibele werktijden en de mogelijkheid om het eigen werk en werktijden in te delen.
 • een heldere HR cyclus waarin jouw ontwikkeling centraal staat.

Neem contact op

Ben je nieuwsgierig geworden? Direct solliciteren kan via onderstaande button. Of liever eerst meer informatie? Neem dan contact op met Jeffrey Smit, Recruiter, via telefoonnummer: +31 (0)615459747 of via jeffrey.smit@strukton.com. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet gewenst. Profielen en cv's die ongevraagd door bureaus worden toegezonden, zullen behandeld worden als directe sollicitaties van de kandidaat.
Vacature doorsturen
 
Deel deze pagina via