Werkverantwoordelijke Bovenleiding

Vacature doorsturen
 
 • Opleidingsniveau Nederland MBO 3&4
 • Dienstverband Fulltime
 • Standplaats Strukton Rail Projecten - Utrecht
De werkverantwoordelijke bovenleiding is verantwoordelijk voor veilig werken aan en nabij de bovenleiding op het spoor. Een uitdaging waar de vonken van afvliegen!

Dit ga je doen

De Werkverantwoordelijke bovenleiding is verantwoordelijk voor veilig werken aan en nabij de bovenleiding installaties op het spoor. Deze werkzaamheden worden veelal uitgevoerd in een buitendienststelling in samenwerking met een werkplekbeveiliger.
De werkverantwoordelijke heeft nauw contact met de WB-O en VGC-U betreffende de werkzaamheden.
Werkzaamheden welke direct onder de Werkverantwoordelijke bovenleiding vallen:
 • Opstellen van een risico inventarisatie
 • Opstellen en geven van een veiligheidsinstructie bovenleiding aan ploegleiders, vakbekwame personen en/of monteurs bovenleiding
 • Opstellen en controleren aard- en retourplannen
 • Toezicht houden t.b.v. de veiligheid
 • Opstellen van een of meerdere schakelopdrachten
 • Contact en overleg met installatieverantwoordelijken
 • Overleg met WB en VGC-U t.b.v. de werkzaamheden in het kader van de RLN00128
 • Aanvragen nieuwe schakelschema’s
 • Het beproeven van de installatie door middel van groepen testen en kortsluit proeven.

Dit is je afdeling

Bij Strukton Rail Projecten werk je samen met de beste vakmensen en de mooiste machines aan toonaangevende spoorprojecten. Welke machines en projecten dat zijn? Bijvoorbeeld onze vernieuwingstrein die is ingezet bij de spoorvernieuwing van ruim 18 kilometer tussen Mariënberg en Almelo. Of een innovatieve werkwijze voor de sporen op de Moerdijkbrug. Sporen die we niet vastschroeven, maar ingieten. Of wat dacht je van een compleet nieuwe infrastructuur voor de tram in Nieuwegein? Of zelfs een nieuwe spoorlijn dwars door het centrum van Stockholm? Jouw toekomstige collega’s zijn echte vakmensen en trots op hun professie. Zet jij je ook graag volledig in om trein, tram en metro veilig en op tijd te laten rijden? Kom dan bij de leukste, door technologie gedreven spooraannemer werken!

Houd je van vrijheid en afwisseling? Bij de projectorganisatie Strukton Catenary Europa (SCE) werk je aan nieuwbouw- en herbouwprojecten van draagconstructies, bovenleidingen en civieltechnische werkzaamheden. Hier werk je samen met de beste vakmensen en de mooiste machines aan grote spoorprojecten in binnen- en buitenland. En dat binnen een organisatie die durft te investeren in mens én materieel. Met zo'n 80 specialisten werken we in Nederland, België en soms ook in andere landen, zoals Zweden of Duitsland. Waar we ook nodig zijn, wij zorgen dat we er zijn en dat we kwaliteit leveren.

Dit verwachten wij van jou

Communiceren is een van de belangrijkste eigenschappen die jij beheerst als Werkverantwoordelijke bovenleiding. Je staat regelmatig in contact met het team, maar ook met betrokken partijen binnen en buiten Strukton. Jij regelt als werkverantwoordelijke dat de spanningsloosstelling op de juiste manier wordt uitgevoerd. Jij hebt in ieder geval:

 • minimaal een MBO diploma (niveau 4) richting Elektrotechniek, Energietechniek of Werktuigbouwkunde, 
 • aantoonbare leidinggevende kwaliteiten en/of ervaring, bijvoorbeeld binnen de rail- of energiesector.
 • het besef dat je soms knopen door moet hakken om tot het gewenste resultaat te komen.

Dit mag je van ons verwachten

Onze collega’s hebben een 8,1 gegeven op hun algemene tevredenheid over het werken bij Strukton Rail. En dat is niet voor niets. De betrokkenheid en trots in de organisatie is groot en je krijgt veel ruimte om eigenaarschap te pakken over de inhoud van je takenpakket, maar ook over de inrichting van je werktijden. Veel vrijheid dus, en ruimte voor initiatief en ontwikkeling. En natuurlijk gaat het om jouw ontwikkeling als vakspecialist, daarin ondersteunen we volop met opleidingen. Tenslotte is veiligheid een belangrijk thema dat veel aandacht krijgt en daar voelen onze collega’s zich goed bij.

Strukton Rail biedt je naast een goed salaris een werkomgeving waar je wordt gezien als expert op jouw vakgebied.
Naast bovenstaande bieden wij ook:
 • een salaris en toeslagen conform het CAO RIS (Rail infrastructuur) per 4 weken.
 • tal van collectiviteiten zoals een pensioenregeling en ziektekostenverzekering.
 • 25 vakantiedagen, 18 roostervrije dagen en de mogelijkheid om extra dagen te kopen.
 • flexibele werktijden en de mogelijkheid om het eigen werk en werktijden in te delen.
 • een heldere HR cyclus waarin jouw ontwikkeling centraal staat.

Neem contact op

Ben je nieuwsgierig geworden? Direct solliciteren kan via onderstaande button. Of liever eerst meer informatie? Neem dan contact op met Jeffrey Smit, Recruiter, via telefoonnummer: +31 (0)615459747 of via jeffrey.smit@strukton.com. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet gewenst. Profielen en cv's die ongevraagd door bureaus worden toegezonden, zullen behandeld worden als directe sollicitaties van de kandidaat.
Vacature doorsturen
 
Deel deze pagina via