Tendermanager

Vacature doorsturen
 
 • Opleidingsniveau Nederland HBO
 • Dienstverband Fulltime
 • Standplaats Utrecht

Ben jij in staat het beste in jezelf en je team naar boven te halen zodanig dat je boven het maaiveld uitsteekt op het gebied van het winnen van aanbestedingen? Wij zoeken een teamplayer en een tendermanager voor het organiseren van middelgrote multidisciplinaire infrastructurele tenders.

Dit ga je doen

Als tendermanager bij Strukton Regio Civiel West ben je primair verantwoordelijk voor het succes van de tenderafdeling en het winnen van aanbestedingen. Jouw rol op de afdeling is bepalend voor de wijze waarop we processen vormgeven, de samenwerking met de regio’s en de manier waarop we tenders aanvliegen.

Jouw focus ligt op het achterhalen en doorgronden van de vraag achter de vraag van de klant en deze klantbehoefte te verwoorden in het beste plan met de juiste prijs. Dat proces moet jij kunnen coördineren en vormgeven. Die resultaten maken het onderscheidend vermogen van de aanbieding die jij gaat doen richting de klant. Je bent verantwoordelijk voor het samenstellen en uitbouwen van je team en bent zeer kritisch over de kwaliteiten van de mensen binnen dit team en de producten die je team leveren.

Je herkent mensen die gaan voor het beste resultaat en je bent in staat het maximale rendement te halen uit je team wat bestaat uit onder andere tenderschrijvers, EMVI-strategen en technische specialisten. Daarbij weet je de beste tenderspecialisten aan je te binden voor de lange termijn.

Jij als tendermanager bent namelijk verantwoordelijk voor de winnende strategie. Hierin onderscheiden wij vier facetten. De klantstrategie, het doorgronden van de vraag achter de vraag van de klant. De productstrategie, met welke producten en diensten geven wij invulling aan de behoefte van de klant. De concurrentiestrategie, wat is ons onderscheidend vermogen ten opzichte van de concurrent en de omgevingsstrategie zodat onze aanbieding perfect aansluit bij de stakeholders in de omgeving. Wij gaan voor iemand met een winnaarsmentaliteit. Tweede worden in dit vak is voor jou geen optie.

Dit is je afdeling

Het hoofdkantoor van Strukton bevindt zich in Utrecht en je zal hier regelmatig verblijven. Verder ben jij daar aanwezig op de verschillende locaties waar er een tender moet worden getrokken. Deze locaties bevinden zich binnen het Randstedelijk gebied.

Jij als tendermanager komt te werken binnen een grote organisatie waar veel verschillende disciplines zich onder een dak bevinden. Waarbinnen het mogelijk is om als specialist aan grote integrale projecten te werken maar waarbij je regionaal ook binnen kleinere projecten een bredere rol kan oppakken. Een bedrijf dat groot is geworden door innovatief te zijn. Een organisatie die in ontwikkeling is met een steeds professionelere bedrijfsstructuur met duidelijk omschreven processen, een uniforme manier van werken en waarbij de verantwoordelijkheid laag in de organisatie ligt maar met de bedrijfscultuur van een familiebedrijf. Warm, open en ondernemend.

Dit verwachten wij van jou

Jij bent als geen ander in staat trends en ontwikkelingen in de markt te ontdekken en daarop in te spelen. Je stelt kritische vragen aan je tenderteam over mogelijk technische oplossingen en weet tot de beste aanbieding te komen. Je bent kritisch maar benaderd mensen altijd met respect om tot constructieve oplossingen te komen. Daarbij heb jij die echte winnaarsmentaliteit en ben je optimistisch in gesteld, ook bij tegenslagen.

Verder vragen we:

 • je hebt minimaal een afgeronde hbo-opleiding;
 • je hebt minimaal 5 jaar relevante werkervaring in Grond, Weg en Waterbouw als adviseur, projectmanager, contractmanager of als technisch manager;
 • je hebt ervaring met geïntegreerde contractvormen en multidisciplinaire projecten;
 • je beheerst de Nederlandse en Engelse taal zowel in taal als in geschrifte uitstekend;
 • je bent minimaal 32 uur per week beschikbaar en je woont in de Randstad (Rotterdam, Amsterdam, Utrecht. Leiden, Den Haag).

Dit mag je van ons verwachten

Jij hebt als tendermanager binnen onze organisatie alle ruimte om te bouwen aan een nieuwe afdeling, je zal deze gaan uitbreiden en professionaliseren en kan hier nog helemaal je eigen invulling aan geven. Ook heb jij als tendermanager invloed op het selectieproces waarin bepaald wordt op welke aanbestedingen we inschrijven en heb jij een actieve stem bij het ‘go or no go’ moment.

Verder bieden wij uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden. Daarbij kan je denken aan:

 • 43 roostervrije dagen per jaar
 • Een uitstekend Pensioen ondergebracht bij het pensioenfonds voor de bouw (Werkgeversbijdrage is 50 procent, www. Bpfbouw.nl)
 • Flexibele werktijden/locatie
 • Auto van de zaak
Vacature doorsturen
 
Deel deze pagina via