Werkvoorbereider Capacity

Vacature doorsturen
 
 • Opleidingsniveau Nederland HBOMBO 3&4
 • Dienstverband Fulltime
 • Standplaats Den Bosch
Wil je als Werkvoorbereider verantwoordelijk zijn voor de inzet van spoorgebonden machines, locomotieven en de daarbij behorende bemanningen en transporten. Wil je werken bij het beste spoor infra bedrijf van Nederland? Lees dan verder!

Dit ga je doen

De werkzaamheden van de Werkvoorbereider Capacity is o.a. het realiseren van de optimale inzet van onze eigen spoor machines, locomotieven en personeel. Als Werkvoorbereider draag je zorg voor het ontwerp van de logistieke  processen voor een diversiteit van projecten in binnen,- en buitenland. Je werkzaamheden zijn o.a.:

 • Je verwerkt machine,- personeels,- en verlofaanvragen en je plant opleidingen in ons planningsysteem.
 • Je overlegt tijdig met de aanvrager in hoeverre je kunt voorzien van een passende oplossing.
 • Als Werkvoorbereider Capacity doe je er alles aan om afwijkingen in de planning te voorkomen, omdat dit gevolgen kan hebben voor het hele proces. Wanneer dit niet mogelijk is, zoek je naar de best passende oplossing.

De Werkvoorbereider Capacity die Strukton Rail Equipment zoekt is daarom erg goed in het afwegen van verschillende belangen en in prioriteiten stellen. Je ziet het liefst dat je planning voor de komende drie maanden waterdicht is, hier is een uiterst proactieve houding voor nodig. Je informeert de mensen tijdig over hun uit te voeren werkzaamheden en zorgt ervoor dat machines en mensen volgens aanvraag op het juiste moment op de juiste plaats aanwezig zijn.

De Werkvoorbereider Capacity neemt zelfstandig klachten in behandeling, stelt de oorzaak vast en zorgt voor een passende afhandeling. Tot slot neem je, bij afwezigheid, werkzaamheden over van collega's en zorg je ervoor dat de dagelijkse voortgang is gewaarborgd.

Dit is je afdeling

De afdeling Capaciteit maakt deel uit van Strukton Rail Equipment en is verantwoordelijk voor het inzetten van spoorgebonden machines, locomotieven en de daarbij behorende bemanningen en transporten. De afdeling Capaciteit krijgt aanvragen voor het leveren van personeel en machines vanuit verschillende Europese onderdelen van Strukton Rail en derden. Onze medewerkers zijn dan ook actief in binnen- en buitenland.

Dit verwachten wij van jou

Aangezien je machinisten / bedieners, monteurs en andere specialisten inzet op machines en locomotieven dien je rekening te houden met hun beschikbaarheid. Je doet hiermee een groot beroep op hen en er wordt om deze reden een groot beroep gedaan op jouw communicatieve vaardigheden. Je werkt goed samen met je collega's en je weet precies welke mensen over welke certificaten en bevoegdheden beschikken. Verder moet je in de functie van Werkvoorbereider Capacity goed tegen druk kunnen, want ook spoedaanvragen zijn aan de orde van de dag. Verder draai je mee in de bereikbaarheidsdienst.

Als Werkvoorbereider Capacity neem je mee aan bagage:

 • Minimaal een afgeronde MBO niv. 4 opleiding
 • Een aantal jaren werkervaring in een soortgelijke functie bijvoorkeur binnen de infra of GWW.
 • Als Werkvoorbereider heb je ervaring met geautomatiseerde planningssystemen, bij voorkeur met ERP
 • Grote mate van zelfstandigheid
 • Uitstekende Nederlandse én Engelse spreekvaardigheid

Dit mag je van ons verwachten

Strukton Rail is in Nederland het grootste spoorbedrijf. Met onze ruim 1.800 medewerkers verzorgen wij vernieuwings- en onderhoudswerkzaamheden op spoor-, tram- en metrogebied, kabelwerk, bovenleidingwerk en installatietechniek. Alles met het doel de trein te laten rijden. In Nederland hebben we ongeveer 50% van het spoorwegnet in onderhoud: circa 2.800 kilometer spoor, 60 km lightrail, 2.500 kilometer bovenleiding, 2.000 wissels, 700 overwegen en 650 bruggen. Naast onderhoud, vernieuwing en nieuwbouw van het spoor ondersteunen wij vanuit Nederland andere landen met onder meer assetmanagement, monitoring en inspectie, groot spoormaterieel en railvervoersdiensten. 

Strukton is een grote organisatie waarin je veel kunt leren en waarin je kansen hebt om je ambities vorm te geven. We hechten veel waarde aan opleiding, ontwikkeling en eigen initiatief. We hebben goede arbeidsvoorwaarden zoals 25 vakantiedagen, 18 ADV dagen (beide op fulltimebasis) en een CAO à la Carte.

Meer weten en solliciteren?

Spreekt de functie van Werkvoorbereider Capacity je aan en wil je verder met ons praten?  Neem dan eens contact op met onze recruiter . Zo kunnen we samen kijken of er voor jou een geschikte plek is binnen Strukton Rail.

Na ontvangst van jouw sollicitatie ontvang je binnen twee weken een reactie. Een assessment kan deel uitmaken van de procedure.

Heb je vragen over de procedure, neem dan contact op met Jeffrey Smit (Recruiter) via jeffrey.smit@strukton.com of bel nummer 06-15459747. Ben je benieuwd of je mensen kent bij Strukton Rail? Bekijk dan onze pagina's op LinkedInFaceBook of Twitter en volg ons

Vacature doorsturen
 
Deel deze pagina via