Teamleider Veiligheidspoule

Vacature doorsturen
 
 • Opleidingsniveau Nederland HBOMBO 3&4
 • Dienstverband Fulltime
 • Standplaats Utrecht
Ben jij de Teamleider die niet snel uit het veld geslagen is? Wil je het ene moment werken aan het verbeteren en ontwikkelen van veligheidsprocessen en het volgende moment met windkracht 10 buiten op het baanvak staan? Strukton Rail heeft de uitdaging!

Dit ga je doen

De Veiligheidspoule bestaat uit medewerkers met de functie van Veiligheidsfunctionaris. Onze veiligheidsfunctionarissen zorgen voor een veilige werkplek (aanrijd- en elektrocutiegevaar) bij de uitvoering van onze spoor projecten. Als Teamleider van de Veiligheidspoule  ben je vooral bezig met de organisatie, voorbereiding en uitvoering van projecten ten behoeve van het veilig werken op en rondom het spoor. Je geeft leiding aan professionals met uitvoerende veiligheidsfuncties. Je toont initiatief, plant, evalueert en overlegt intern met alle afdelingen en extern met onze klant. Je bent dus van A tot Z betrokken bij de projecten. In deze functie draag je samen met collega's van werkplekbeveiliging zorg voor de kwaliteit en handhaving van de veiligheid. Dit gaat onder andere over het geven van veiligheidsinstructies, kennisborging, houding en gedrag. De Teamleider Veiligheidspoule zorgt ervoor dat de juiste persoon op het juiste moment op de juiste plek in het project staat. Je bent hiërarchisch leidinggevende van de veiligheidsfunctionarissen. Overal waar jij komt draag jij het Strukton veiligheidsbeleid uit en coach je de collega’s in gedrag en vaardigheden.

Je taken bestaan onder andere uit:

 • Het eerste aanspreekpunt zijn voor je collega’s in de Veiligheidspoule. Je bent sparringpartner voor de teamleider werkplekbeveiliging (WB/VGCU) en je adviseert de manager Werkplekbeveiliging.
 • Met de planner zorgdragen voor de planning betreffende het geven van de veiligheidsinstructies en een optimale en duurzame inzetbaarheid van de veiligheidscollega’s.
 • Ervoor zorgen dat je veiligheidscollega’s op de hoogte zijn van de  up-to-date wet- en regelgeving en hier naar handelen.
 • Je draagt zorg voor de implementatie van nieuwe richtlijnen en regels in jouw team.
 • Het doorvoeren van grote en kleine innovaties zoals onder andere het gebruik van digitale instructies en de invoering van een systeem voor draagbare gegarandeerde waarschuwing.
 • Het actief betrekken van de uitvoerende collega’s bij het voorbereiden van de werkzaamheden.
 • Het zelfstandig uitvoeren van verander- en verbetertrajecten op basis van evaluaties met de collega’s.
 • Het naleven van en toezien op de wettelijke- en bedrijfsverplichtingen en procedures op het gebied van veiligheid en milieu.

Dit is je afdeling

Bij Strukton Rail Projecten werk je samen met de beste vakmensen en de mooiste machines aan toonaangevende spoorprojecten. Welke machines en projecten dat zijn? Bijvoorbeeld onze vernieuwingstrein die is ingezet bij de spoorvernieuwing van ruim 18 kilometer tussen Mariënberg en Almelo. Of een innovatieve werkwijze voor de sporen op de Moerdijkbrug. Sporen die we niet vastschroeven, maar ingieten. Of wat dacht je van een compleet nieuwe infrastructuur voor de tram in Nieuwegein? Of zelfs een nieuwe spoorlijn dwars door het centrum van Stockholm? Jouw toekomstige collega’s zijn echte vakmensen en trots op hun professie. Zet jij je ook graag volledig in om trein, tram en metro veilig en op tijd te laten rijden? Ga jij er voorzorgdragen dat onze collega's veilig kunnen werken aan het spoor? Kom dan bij de leukste, door technologie gedreven spooraannemer werken!

Dit verwachten wij van jou

Je hebt minimaal MBO werk- en -denkniveau, opgedaan door opleiding en/of werkervaring bij voorkeur in de techniek met tevens kennis van spoorwegveiligheid. Je hebt mensenkennis en bent proactief, communicatief vaardig, stressbestendig, resultaatgericht, weet werkzaamheden goed te organiseren, kunt goed samenwerken en last but not least hebt veiligheid hoog in het vaandel staan. Werkervaring met digitaal werken en het geven van digitale instructies een pré. Daarnaast heb je enige ervaring met de veiligheidsvoorbereiding van spoor en tram en metro gerelateerde projecten en wil je de veiligheidsvoorbereiding ten behoeve van o.a. het RET, GVB, HTM en RTU meehelpen verder op te zetten en uit te bouwen. De Teamleider Veiligheidspoule die wij zoeken heeft leidinggevende ervaring en is bedreven in het houden van PVB (planning.- voortgang- en beoordeling) gesprekken. Samenwerken en klantgerichtheid zitten in je DNA, van plannen en organiseren krijg je energie.

Dit mag je van ons verwachten

Onze collega’s hebben een 8,1 gegeven op hun algemene tevredenheid over het werken bij Strukton Rail. En dat is niet voor niets. De betrokkenheid en trots in de organisatie is groot en je krijgt veel ruimte om eigenaarschap te pakken over de inhoud van je takenpakket, maar ook over de inrichting van je werktijden. Veel vrijheid dus, en ruimte voor initiatief en ontwikkeling. En natuurlijk gaat het om jouw ontwikkeling als vakspecialist, daarin ondersteunen we volop met opleidingen. Tenslotte is veiligheid een belangrijk thema dat veel aandacht krijgt en daar voelen onze collega’s zich goed bij.

Strukton Rail biedt je naast een goed salaris een werkomgeving waar je wordt gezien als expert op jouw vakgebied.
Naast bovenstaande bieden wij ook:
 • een salaris en toeslagen conform het CAO RIS (Rail infrastructuur) per 4 weken.
 • tal van collectiviteiten zoals een pensioenregeling en ziektekostenverzekering.
 • 25 vakantiedagen, 18 roostervrije dagen en de mogelijkheid om extra dagen te kopen.
 • flexibele werktijden en de mogelijkheid om het eigen werk en werktijden in te delen.
 • een heldere HR cyclus waarin jouw ontwikkeling centraal staat.

Neem contact op

Ben je nieuwsgierig geworden? Direct solliciteren kan via onderstaande button. Of liever eerst meer informatie? Neem dan contact op met Jeffrey Smit, Recruiter, via telefoonnummer: +31 (0)615459747 of via jeffrey.smit@strukton.com. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet gewenst. Profielen en cv's die ongevraagd door bureaus worden toegezonden, zullen behandeld worden als directe sollicitaties van de kandidaat.
Vacature doorsturen
 
Deel deze pagina via