Manager Health, Safety & Environment

Vacature doorsturen
 
 • Opleidingsniveau Nederland HBOWO
 • Dienstverband Fulltime
 • Standplaats Utrecht
Iedereen veilig uit en thuis; jouw missie in onze organisatie? Bij Strukton Rail zoeken we een Manager Health, Safety & Environment

Dit ga je doen

Veilig en verantwoord werken aan het spoor, daarvoor kent Nederland een zeer strikt veiligheidsregime. En zo hoort het ook want wij willen tenslotte ook iedereen veilig uit en thuis. Als Manager HSE zorg jij dat alle veiligheidsregels eenduidig en begrijpelijk worden vertaald naar de werkvloer en naar alle lagen in de organisatie. En dat de collega’s die ’s nachts langs het spoor staan weten wat deze regels voor hun werk betekenen. Zo zorg je dat veiligheid in onze werkcultuur op een hoger niveau komt.
Overtuigingskracht is hierbij onmisbaar: om medewerkers mee te krijgen in een nieuwe werkwijze, of directeuren de noodzaak van bepaalde veranderingen te laten inzien. Kortom: om iedereen bewust te maken van wat veilig werken oplevert en hoe je ongelukken kunt voorkomen. Gaat er toch iets mis? Dan is het jouw verantwoordelijkheid om direct te handelen of een alternatieve oplossing te bieden. Op de plaats van het incident start je een onderzoek naar wat er is gebeurd. En je probeert lering te trekken om het een mogelijke tweede keer te voorkomen. Verder ziet jouw nieuwe baan als Manager HSE er als volgt uit:
 • aansturen van het team van de afdeling SHE (Safety, Health & Environment) vanuit het MT.
 • maken van een eenduidige en begrijpelijke vertaling van de Nederlandse veiligheidsregelgeving voor de werkvloer.
 • aansturen van het onderzoek naar veiligheidsincidenten en het oplossen ervan.
 • schakelen met alle belangrijke partijen in de markt, waaronder de branchevereniging, grote aannemers en natuurlijk onze opdrachtgevers.
 • meenemen van onze organisatie in de brancheontwikkelingen op het gebied van veiligheidsregelgeving: van het MT tot de werkvloer.

Dit is je afdeling

Bij de 14 ervaren veiligheidsexperts van team SHE bij Strukton Rail staan flexibiliteit, respect en liefde voor het vak hoog in het vaandel. Samen zorgen jullie dat er in heel Nederland (en soms ook daarbuiten) veilig wordt gewerkt aan het spoor. Jullie missie: alle collega’s op creatieve en indringende wijze bewustmaken van veiligheid op het werk. Je bureau staat in Utrecht, maar het grootste deel van de tijd ben je onderweg van het ene naar het andere spoorproject. Voor vernieuwende ideeën is volop ruimte. Daarbij verwachten wij uiteraard wel dat je weet waar je het over hebt en dat er hoge kwaliteit wordt geleverd.
 

Dit verwachten wij van jou

Techniek zit bij jou in het bloed. Daardoor kun je goed inschatten wat de impact van bepaalde veiligheidsregels op onze organisatie is. En of het ons werk echt veiliger maakt. Jij schakelt moeiteloos tussen strategie en uitvoering, en vertaalt wollige regelgeving in werkbare instructies. Zelf met je veiligheidsschoenen in de modder gaan staan om het uit te leggen? Geen probleem! Jij krijgt mensen mee, inspireert en brengt mensen met verschillende inzichten bij elkaar. Voor de vacature Manager HSE neem je verder mee:
 
 • minimaal een hbo-diploma op het gebied van veiligheidsmanagement of een aanverwante relevante opleiding.
 • op zijn minst 10 jaar werkervaring als veiligheidsmanager, arbomanager, milieumanager of manager QHSE in een branche met strakke veiligheidsregimes, bijvoorbeeld de petrochemie of offshore.
 • zo’n 3 jaar leidinggevende ervaring.
 • diepgaande kennis van de Nederlandse veiligheidsregelgeving, ook in relatie tot de regelgeving in andere landen.
 • zeer grote affiniteit met veiligheid, milieu en duurzame inzetbaarheid.

Dit mag je van ons verwachten

Wij bieden je een inspirerende werkomgeving vol betrokkenheid en ambitie. Een plek waar jij het beste uit jezelf kunt halen. Wij investeren graag in jouw persoonlijke ontwikkeling. En geven je als volwaardig lid van het MT van Strukton Rail de kans om mee te bouwen aan Strukton Rail als internationale speler die grensverleggende oplossingen bedenkt voor railinfrastructuur. Alsof dat nog niet genoeg is, bieden wij je ook nog (op fulltime basis):
 
 • een uitstekend salaris per 4 weken.
 • pensioenopbouw bij het Spoorwegpensioenfonds.
 • alle faciliteiten om je werk goed te doen. Denk hierbij aan een leaseauto of reiskostenvergoeding en een mobiele telefoon.
 • 25 vakantiedagen per jaar, plus nog eens 13 adv-dagen.
 • een werkomgeving waarbij we ons richten op veiligheid, innovatie en samenwerken.
Onze collega’s hebben een 8,1 gegeven op hun algemene tevredenheid over het werken bij Strukton Rail. En dat is niet voor niets. De betrokkenheid en trots in de organisatie is groot en je krijgt veel ruimte om eigenaarschap te pakken over de inhoud van je takenpakket, maar ook over de inrichting van je werktijden. Veel vrijheid dus, en ruimte voor initiatief en ontwikkeling. En natuurlijk gaat het om jouw ontwikkeling als vakspecialist, daarin ondersteunen we volop met opleidingen. Tenslotte is veiligheid een belangrijk thema dat veel aandacht krijgt en daar voelen onze collega’s zich goed bij.

Neem contact op

Ben je nieuwsgierig geworden? Direct solliciteren kan via onderstaande button. Of liever eerst meer informatie? Neem dan contact op met Aafke Luimstra, Manager P&O via 06 - 11 31 05 62.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet gewenst.
Vacature doorsturen
 
Deel deze pagina via