Risicomanager

Vacature doorsturen
 
  • Opleidingsniveau Nederland WOHBO
  • Dienstverband Fulltime
  • Standplaats Utrecht

Weet jij de juiste vragen te stellen waardoor risico’s geïdentificeerd worden en maatregelen genomen kunnen worden? Heb jij een afgeronde (technische) HBO of universitaire opleiding? Solliciteer dan op de functie Risicomanager binnen ons werkgebied Projectbeheersing.

Dit ga je doen

Bij Strukton ben je als risicomanager een vast lid van het projectteam. Niet omdat de klant dit voorschrijft, maar omdat Strukton dit belangrijk vindt. Wij willen graag weten welke risico’s er spelen zodat wij hier op voorhand beheersmaatregelen voor kunnen nemen.
De risicomanager helpt het projectteam met het vaststellen en juist definiëren van de risico’s om vervolgens te sturen op het beheersen van deze risico’s. Dit doe je met het hoofddoel om zoveel mogelijk obstakels weg te nemen en de doelstellingen van het project zo soepel mogelijk te kunnen behalen. Jouw aanpak leg je vast in een risicomanagementvisie en plan van aanpak. 
Door risico’s te inventariseren in risicosessies, deze vervolgens juist en volledig te formuleren in een risicodossier en te waarborgen dat alle risico’s op eenzelfde gekwantificeerd worden zorg je voor een compleet dossier. Op deze dossiers voer je risicoanalyses uit om het risicoprofiel in kaart te brengen, het projectbudget mede te bepalen en te kunnen rapporteren over de voortgang. Risicomanagement pas je in hoofdzaak toe op infrastructurele projecten; in zowel de aanbestedingsfase als tijdens de uitvoeringsfase. Een functie waarin jij de juiste vragen weet te stellen, goed de antwoorden analyseert en de juiste conclusies trekt.

Dit is je afdeling

Het Domein risicomanagement bestaat uit een jong team van 2 collega’s. Het Domein risicomanagement valt binnen het werkgebied Projectbeheersing. Ontwikkeling naar andere Domeinen (zoals Planningsmanagement of Informatiemanagement) binnen dit werkgebied behoort tot de mogelijkheden.
Het team werkt aan uiteenlopende projecten in verschillende fasen. Soms werk je juist als risicomanager in een projectteam, soms pak je samen met je directe collega’s grotere opdrachten aan voor een project.

Dit verwachten wij van jou

Wij vragen jou mee te denken over oplossingen die duurzaam, vooruitstrevend en maatschappelijk verantwoord zijn. Je denkt niet alleen na over de verbinding tussen A en B, maar kijkt ook kritisch naar deze oplossing. Je zoekt de samenwerking op en schakelt de juiste kennis en expertise in op het moment dat dit nodig is. Uiteraard is jouw kennis up to date en zorg je ervoor dat jouw kennis deelt en geborgd is binnen de organisatie. Je hebt een groot analytisch vermogen, kunt goed luisteren, doorvragen en samenvatten. Je bent besluitvaardig, communicatief en organisatorisch sterk.

Verder:

• heb je een afgeronde (technische) HBO of WO opleiding;
• heb je 1-2 jaar ervaring als risicomanager in de GWW;
• bij voorkeur heb je kennis van de Risman methode.

Dit mag je van ons verwachten

Een verantwoordelijke functie in een werkomgeving met korte lijnen, een prettige werksfeer en  aansprekende projecten. Daarnaast besteden wij veel aandacht aan jouw beroepsmatige en persoonlijke ontwikkeling. Uiteraard bieden wij goede arbeidsvoorwaarden.

Solliciteren

Ben je enthousiast geworden over de functie van Risicomanager? Dan zien we jouw CV met motivatiebrief graag tegemoet. Je kunt deze mailen naar Sjanie Viveen, HR Manager via HRM-Civiel@strukton.com, o.v.v. vacature Risicomanager of gebruik de solliciteer knop onder aan deze vacature. Heb je eerst nog vragen: neem contact op met Renzo van Rijswijk, Domeinhoofd risicomanagement, telefoonnummer +31 (0)6 5109 3351 of per email renzo.vanrijswijk@strukton.com. Renzo is met uitzondering van woensdagmiddag op kantoordagen bereikbaar van 08:30 tot 17:00 uur.
Ken jij iemand die geschikt is voor deze functie dan komen we ook graag met jou in contact.

Dit zijn wij

Bij Strukton Civiel Projecten werken we samen iedere dag aan een bereikbaar en economisch krachtig Nederland. Een Nederland waarin we met oog voor onze omgeving en voor elkaar beter kunnen wonen, werken, samenleven en recreëren. We ontwerpen, realiseren en onderhouden de vitale infrastructuur van ons land. Altijd in verbinding met mensen, hun omgeving en de natuur.

Wij bouwen op onze brede ervaring en diepe technische innovatieve kennis. Hierdoor zijn we als geen ander in staat om multidisciplinaire oplossingen binnen een integraal ontwerp toe te passen. Zo vergroten we de leefbaarheid van morgen in onze steden, dorpen en provincies van vandaag. Geven onze economie een boost en maken Nederland iedere dag een stukje mooier. En daar hebben wij jou voor nodig.

Acquisitie

Bij Strukton houden we van open en directe communicatie. Wij praten het liefst met de sollicitant zelf zonder tussenkomst van werving- en selectiebureaus of intermediairs. We besparen bureaus dan ook graag de moeite om een kandidaat voor te stellen.

Vacature doorsturen
 
Deel deze pagina via