Monteur Elektrotechnische Dienst Spoormachines en Locomotieven

Vacature doorsturen
 
 • Opleidingsniveau Nederland MBO 3&4
 • Dienstverband Fulltime
 • Standplaats Strukton Rail Equipment - Zutphen
Als Monteur Technische Dienst Spoor Onderhoudsmaterieel ben je verantwoordelijk voor het onderhouden, analyseren en verhelpen van storingen aan Spoormachines en Locomotieven van Strukton Rail. Ben jij de collega die wij zoeken?

Dit ga je doen

De Monteur Elektroechnische Dienst Spoor Onderhoudsmaterieel die we zoeken is actief binnen de Technische Dienst te Zutphen en indien noodzakelijk op locatie, hiervoor staat een volledige ingerichte servicebus tot je beschikking. Je bent voornamelijk bezig met onderhoud en reparatie van ons eigen spoor materieel zoals   Matisa C750,  Unimat 4s of  Csm 09 32 . De werkzaamheden variëren van onderhoudswerkzaamheden tot ook complexere reparaties aan het eigen materieel. 

Je zorgt voor (preventief) onderhoud, je verhelpt storingen, verricht reparaties en brengt waar nodig veranderingen aan. Je werkt vooral in de werkplaats, maar soms ga je ook naar verschillende locaties om daar storingen te verhelpen en reparaties uit te voeren. De Monteur Elektrotechnische Dienst Spoormachines en Locomotieven zal tevens worden opgeleid als gereedschapsmachinist zodat hij / zij in staat is om deze machtige machines ook te besturen!

Mocht er een spoormachine of locomotief op een projectlocatie gerepareerd dienen te worden dan speel je hier adequaat op in door hem ter plaatse met een (nood)reparatie weer aan de gang te helpen. Geen techniek is jou onbekend en jij doet er alles aan zodat jouw collega zijn werk kan hervatten.

Dit is je afdeling

Bij Strukton Rail Equipment werk je met de grootste en meest geavanceerde machines binnen en buiten Nederland. Dit zijn technologische hoogstandjes waar jouw hart als vakman echt van gaat kloppen. Ons pareltje? De vernieuwingstrein. Deze werkt door heel Europa aan de mooiste projecten ter vernieuwing van het spoor. Zoals de Hogesnelheidslijn in Kopenhagen. Maar ook dichterbij huis bij een spoorvernieuwing van 18 kilometer tussen Mariënberg en Almelo. Natuurlijk hebben we nog veel meer machines. Locomotieven, stopmachines, ballastmachines, bovenleidingmaterieel en spoorkranen. Onderhoud aan deze machines doen we zelf. Ook zorgen wij ervoor dat de machines op de juiste plek en tijd optimaal beschikbaar zijn. Jouw toekomstige collega’s houden van machines en zijn trots op hun vak. Zet jij je ook graag volledig in om trein, tram en metro veilig en op tijd te laten rijden? Kom dan bij de leukste, door technologie gedreven spooraannemer werken!

Dit verwachten wij van jou

Als Monteur Technische Dienst Spoormachines en Locomotieven neem je mee;
 • Een afgeronde MBO opleiding (niveau 3-4) elektronica, elektrotechniek, besturingstechniek of meet en regeltechniek
 • Minimaal 3 jaar ervaring met het onderhoud elektrotechnische (industrie) installaties
 • In bezit van NEN 3140 Vakbekwaam persoon laagspanning (VP-L) of bereid deze te halen
 • VCA
 • Kennis van- en ervaring met het lezen van elektrotechnische schema's kennis van- en ervaring CAN-bustechnieken
 • Rijbewijs B
Goede beheersing van de Nederlandse taal, enige beheersing van (Technisch) Duitse en Engelse taal. Een VCA diploma is een must, heftruckcertificaat, certificaat veilig hijsen, EHBO, BHV zijn een pre. De Monteur Elektrotechnische Dienst Spoormachines en Locomotieven is bereid deel te nemen aan opleidingen.

Dit mag je van ons verwachten

Onze collega’s hebben een 8,1 gegeven op hun algemene tevredenheid over het werken bij Strukton Rail. En dat is niet voor niets. De betrokkenheid en trots in de organisatie is groot en je krijgt veel ruimte om eigenaarschap te pakken over de inhoud van je takenpakket, maar ook over de inrichting van je werktijden. Veel vrijheid dus, en ruimte voor initiatief en ontwikkeling. En natuurlijk gaat het om jouw ontwikkeling als vakspecialist, daarin ondersteunen we volop met opleidingen. Tenslotte is veiligheid een belangrijk thema dat veel aandacht krijgt en daar voelen onze collega’s zich goed bij.

Strukton Rail biedt je naast een goed salaris een werkomgeving waar je wordt gezien als expert op jouw vakgebied.
Naast bovenstaande bieden wij ook:
 • een marktconform salaris per 4 weken.
 • tal van collectiviteiten zoals een pensioenregeling en ziektekostenverzekering.
 • 25 vakantiedagen, 23 roostervrije dagen en de mogelijkheid om extra dagen te kopen.
 • flexibele werktijden en de mogelijkheid om het eigen werk en werktijden in te delen.
 • een heldere HR cyclus waarin jouw ontwikkeling centraal staat.

Neem contact op

Ben je nieuwsgierig geworden? Direct solliciteren kan via onderstaande button. Of liever eerst meer informatie? Neem dan contact op met Jeffrey Smit, Recruiter, via telefoonnummer: +31 (0)615459747. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet gewenst. Profielen en cv's die ongevraagd door bureaus worden toegezonden, zullen behandeld worden als directe sollicitaties van de kandidaat.
Vacature doorsturen
 
Deel deze pagina via