Tendermanager / Bidmanager Strukton Rail

Vacature doorsturen
 
 • Opleidingsniveau Nederland HBOWO
 • Dienstverband Fulltime
 • Standplaats Strukton Rail Nederland Staf - Maarssen
Heb jij een commerciële instelling en wil jij nationaal en internationaal deelnemen aan complexe aanbesteding- en free format trajecten? Dan zijn wij opzoek naar jou!

Dit ga je doen

In de functie van Tendermanager/Bidmanager bij Strukton Rail ben je verantwoordelijke voor complexe (internationale) aanbestedingen. Het gaat hierbij niet alleen om formele aanbestedingen maar ook om de zogenoemde Free Format aanbestedingstrajecten. Dit kunnen pilots zijn (50K) tot grote contracten (20 miljoen). Voorbeelden van recente trajecten zijn:
 • Aanbesteding van geavanceerde monitoringsoplossingen (zowel software als hardware) aan een grote rail asset eigenaar in Australië;
 • Aanbesteden van grootschalige ombouwprojecten in de Nederlandse energiemarkt;
Je ondersteunt diverse commerciële trajecten voor de wereldwijde verkoop van de producten en diensten van Strukton Rail met als target gebieden o.a. Groot-Brittannië, Scandinavië, Noord-Amerika en Australië. Voor aanbestedingen in Nederland kan ook gedacht worden aan tunneltechnische installaties, complexere elektro installaties en roltrappen. Alles eigenlijk dat te maken heeft met niet-spoorse oplossingen. 
Je weet je goed in te leven in de klantbehoefte en je kunt dit door vertalen naar strategie, integrale oplossingen en naar een gedegen plan van aanpak. Daarmee laat jij een onderscheidende,  winnende bieding tot leven komen. Je bouwt contacten op met externe partners voor ondersteuning bij aanbestedingen, presenteert de tender aan de klant en voert contractonderhandelingen uit.
Werkzaamheden vinden zowel plaats vanuit onze standplaats op het hoofdkantoor in Utrecht, maar kan zomaar tijdelijk ook even zijn elders in het land of zelfs daarbuiten, als het project dat nodig heeft. 
 

Dit is je afdeling

Strukton Rail Nederland is in Nederland de grootste partij op het gebied van spoorbouw, spoorvernieuwing en spooronderhoud. Maar ook aanverwante systemen en machinerie zoals tunneltechnische installaties, roltrappen en monitoring installaties. Onze ruim 1.000 medewerkers verzorgen vernieuwings- en onderhoudswerkzaamheden op spoor-, tram- en metrogebied, kabelwerk, bovenleidingactiviteiten en installatietechnieken. Alles met het doel het spoorvervoer nog aantrekkelijker te maken. In Nederland hebben we ongeveer 50% van het spoorwegennet in onderhoud: circa 2.7600 kilometer spoor, 2.000 kilometer bovenleiding, 3.000 wissels, 700 overwegen en 650 bruggen. Naast onderhoud, vernieuwing en nieuwbouw van het spoor ondersteunt Strukton Rail Nederland onderdelen van Strukton Rail in andere landen met onder meer assetmanagement, business development & innovatie, groot spoormaterieel en railvervoersdiensten.

Dit verwachten wij van jou

 • Je hebt een HBO werk- en denkniveau en zeker een afgeronde hbo-opleiding en minstens 5 jaar relevante werkervaring in Tendermanagement (kennis van de (rail) infra of GWW markt is een pré).
 • Je hebt kennis van risicomanagement, aanbestedingsrechtelijke aspecten, diverse aanbestedingsvormen, etc.
 • Je bent communicatief sterk, klantgericht en staat stevig in je schoenen, je kunt uitstekend samenwerken en beschikt over veel overtuigingskracht, inlevingsvermogen en veerkracht.
 • Je bent sensitief, hebt een duidelijke visie en durft besluiten te nemen. Je hebt ervaring met diverse, moderne contractvormen.
 • Je bent stressbestendig en kunt goed omgaan met werken onder hoge druk.

Dit mag je van ons verwachten

Onze collega’s hebben een 8,1 gegeven op hun algemene tevredenheid over het werken bij Strukton Rail. En dat is niet voor niets. De betrokkenheid en trots in de organisatie is groot en je krijgt veel ruimte om eigenaarschap te pakken over de inhoud van je takenpakket, maar ook over de inrichting van je werktijden. Veel vrijheid dus, en ruimte voor initiatief en ontwikkeling. En natuurlijk gaat het om jouw ontwikkeling als vakspecialist, daarin ondersteunen we volop met opleidingen. Tenslotte is veiligheid een belangrijk thema dat veel aandacht krijgt en daar voelen onze collega’s zich goed bij.

Strukton Rail biedt je naast een goed salaris een werkomgeving waar je wordt gezien als expert op jouw vakgebied.
Naast bovenstaande bieden wij ook:
 • een goed salaris en aanvullende toeslagen per 4 weken (grondslag is CAO RIS, met aanvullende voorwaarden).
 • tal van collectiviteiten zoals een pensioenregeling en ziektekostenverzekering.
 • 25 vakantiedagen, 13 roostervrije dagen en de mogelijkheid om extra dagen te kopen.
 • flexibele werktijden en de mogelijkheid om het eigen werk en werktijden in te delen.
 • een heldere HR cyclus waarin jouw ontwikkeling centraal staat.

Neem contact op

Ben je nieuwsgierig geworden? Direct solliciteren kan via onderstaande button. Of liever eerst meer informatie? Neem dan contact op met Marinda Agterberg- Visser, Recruitmentmanager, via telefoonnummer: +31 (0)627022562. 
Vacature doorsturen
 
Deel deze pagina via