Estimator

Vacature doorsturen
 
  • Opleidingsniveau Nederland WOHBO
  • Dienstverband Fulltime
  • Standplaats Utrecht
Vind je het leuk om in een centrale rol in een hecht team jouw expertise in te zetten om mooie aanbiedingen te maken voor (grote) internationale projecten? Reageer dan snel!

Dit ga je doen

Als estimator bij Strukton International ben je onderdeel van een dynamisch en ambitieus team waarbij jouw focus is om de vertaalslag van de klantvraag te maken en (kostprijs)begrotingen van grote en/of meerdere complexe potentiële projecten op te stellen. Je gebruikt daarbij diverse informatiebronnen waaronder technische tekeningen, offertes van toeleveranciers en onderaannemers en werkmethoden. Dit doe je zodat we uiteindelijk een economisch verantwoorde en concurrerende aanbieding kunnen doen voor mooie internationale projecten.

Je houdt ontwikkelingen op jouw vakgebied in de gaten om zodanig begrotingen qua aanpak en inhoud continu te verbeteren. Je vindt het leuk om in teamverband te werken en hebt een coördinerende rol als het gaat om alle activiteiten die nodig zijn voor het maken van een aanbieding. Met jouw ruime kennis en ervaring schroom je niet om collega’s feedback te geven als jij denkt dat zaken (kosten)efficiënter gedaan kunnen worden. Ook deel je kennis en werk je nauw samen en met collega estimators bij de werkmaatschappijen Rail en Civiel. Samen hard werken en samen genieten van mooie resultaten.

Dit is je afdeling

Je wordt onderdeel van het Technical & Commercial office.

Dit verwachten wij van jou

Een zekere mate van flexibiliteit is in deze rol belangrijk om weerstand te bieden aan diverse verzoeken van (interne) klanten en daarin jouw eigen route te bepalen. Ook is het belangrijk om mobiel te zijn. De standplaats is Utrecht maar voor deze positie kan het noodzakelijk zijn om en toe af te reizen naar bijvoorbeeld Azië maar ook verzoeken binnen Europa kunnen voorbij komen. Dat maakt deze rol heel afwisselend en divers.

Daarnaast zien we graag het volgende:

  • Een afgeronde opleiding Civiele Techniek  op HBO niveau
  • Minimaal 6-8 jaar ervaring opgedaan op civiele, bouwkundige of maritieme projecten.
  • Ervaring in (internationale) contracting in complexe multidisciplinaire projecten.
  • Ervaring met het calculatieprogramma IBIS-TRAD. Ervaring met Metacom is een pré
  • Omdat we een internationaal team hebben en onze communicatie voornamelijk in het Engels is, beschik je over een goede beheersing van de Engelse taal.

Dit mag je van ons verwachten

Je gaat werken in een dynamische omgeving vol ambitie. Strukton International is sinds ruim drie jaar bezig om de wereld te veroveren. Als het gaat om uitdagende projecten op het gebied van infrastructuur en railsystemen buiten de Nederlandse grenzen hebben wij de ambitie om een speler van wereldformaat te worden. Ook werken we in nichemarkten, bijvoorbeeld op het gebied van afzinktechnieken.  

De wereld is vrij uitgestrekt, dus wij focussen ons op groeimarkten in het Midden Oosten, Zuidoost Azië en Latijns Amerika met landen als Saudi-Arabië, Indonesië, Chili en Colombia die sterk in ontwikkeling zijn en voor hun economische groei behoefte aan een betere infrastructuur. Laten wij daar nou juist specialist in zijn! Maar ook dichter bij huis liggen kansen, zoals België, Denemarken en Zweden.

Naast een uitdagende en afwisselende functie in een jong en ambitieus bedrijfsonderdeel van een vooraanstaand Nederlands bouwbedrijf bieden wij een marktconform salaris met een flink aantal vrije dagen en pensioen opbouw. Ten slotte hebben we een open en informele werksfeer met leuke collega’s (die net als ieder mens ook wel eens een off day hebben).

Meer weten en solliciteren?

Heeft bovenstaande tekst je enthousiast gemaakt, maar wil je nog nét even dat beetje meer weten over deze functie? Neem dan contact op met Bas Westgeest via +3130 248 69 11. Wil je solliciteren? Klik gewoon op het knopje!

multilingual.job.display.contactustext

Heeft bovenstaande tekst je enthousiast gemaakt, maar wil je nog nét even dat beetje meer weten over deze functie? Neem dan contact op met Bas Westgeest via +3130 248 69 11. Wil je solliciteren? Klik gewoon op het knopje!

Vacature doorsturen
 
Deel deze pagina via