Calculator Kabels & Leidingen

Vacature doorsturen
 
 • Opleidingsniveau Nederland MBO 3 - 4HBO / (Professionele) Bachelor's degree
 • Dienstverband Fulltime
 • Standplaats Strukton Rail Projecten - Utrecht
Werken in een unieke branche. Een scherpe begroting en slim inkoopadvies zijn jouw deel in het succes. Combineer kantoorwerk en werken op locatie als calculator kabels & leidingen bij Strukton Rail.

Dit ga je doen

Opdrachtgever ProRail wil een nieuw spoorwegovergang bouwen. Jij gaat meteen aan de slag door de behoefte van de opdrachtgever te vertalen naar een calculatie. Als Calculator verzamel je informatie, bepaal je hoeveel mankracht het project nodig heeft en onderzoek je materiaalprijzen om tot een kostprijs te komen. Deze onderbouw je bij jouw leidinggevende of de directie. Om een goed beeld te vormen van het project ga je het veld in om een kijkje te nemen op locatie. Het kan dus zomaar zo zijn dat je jouw werkplek in Maarssen een aantal dagen verruilt voor een ‘buitendienst’ in Groningen. Of dat je een weekend aanwezig bent bij de spoorhefbrug in Gouda. Aan jou zal het in elk geval niet liggen: jij haalt inschrijvingen binnen en zorgt daarmee dat de treinen snel en veilig over die nieuwe wissel kunnen denderen. Daarbij ga je bij Strukton Rail ook:

 • een opleidingstraject volgen, zodat je door kan groeien naar een volledig zelfstandige Calculator;
 • technische tekeningen lezen, bestekken doorgronden en risico- en kansenlijsten opstellen;
 • samenwerken met engineers, engineerbureaus, collega’s binnen en buiten jouw afdeling, het tenderteam en onderhandelen met leveranciers en onderaannemers;
 • advies geven aan de opdrachtgever, jouw leidinggevende of de directie.

Dit is je afdeling

Strukton Rail is nationaal en internationaal een kracht om rekening mee te houden. Met elkaar bedenken we grensverleggende oplossingen voor railinfrastructuur en elektrische systemen in rollend materieel. Zo dragen we bij aan veiligheid op het spoor. Met echte vakmensen en de beste machines werk je aan toonaangevende projecten. We beheren en onderhouden de trambaan in Utrecht, bijvoorbeeld. En wat dacht je van de ERTMS, het nieuwe Europese treinbeveiligingssysteem waar we in Denemarken aan werken? Stuk voor stuk mooie projecten waar we trots op zijn.

Dit verwachten wij van jou

De afdeling Tendermanagement wordt geleid door 3 tendermanagers. Samen zijn ze verantwoordelijk voor zo’n 20 calculatoren. Vanuit jouw discipline kabels en leidingen ben je omringd met collega’s die gedreven hun vak uitvoeren. Ze zijn eerlijk en zeggen wat ze denken. Als ze niet onderweg zijn vind je ze op kantoor in Maarssen. Hier staan de deuren open, ook die van de directeur. Bij Strukton Rail vinden we een goede werk-privébalans belangrijk en besteden we veel aandacht aan gezondheid en vitaliteit.
 
Jij pakt zelf de verantwoordelijkheid. Of het nou gaat om de projecten, de producten die we opleveren, jouw toekomst of de uren die je maakt. En onderzoekend als jij bent, ontrafel je zelf de antwoorden op je vragen of stap je zelf op mensen af. Soms kan de werkdruk hoog zijn. In dat geval trek jij jouw sportieve schoenen uit de kast om een sprintje te trekken. Bovendien vind je het tof om niet alleen vanachter een bureau te werken, maar ook op locatie. In Nederland of daarbuiten. Voor de vacature calculator neem je verder mee:
 • een mbo niveau 4 diploma bijvoorbeeld richting elektrotechniek, infra / GWW, mechatronica of werktuigbouwkunde aangevuld met vervolgcursussen 
 • de drive om het rail vak te leren en een opleidingstraject te volgen. Omdat je bepaalde onderdelen niet vanuit een studie leert (denk aan kabels & leidingen en seinwezen), is werkervaring hierin niet per se nodig.

Dit mag je van ons verwachten

Wij bieden je een werkomgeving vol humor, betrokkenheid en ambitie waar jij de kans krijgt om het beste uit jezelf te halen. Wij investeren graag in jouw opleiding en persoonlijke ontwikkeling, zodat je volop de kans krijgt om te ontdekken waar jouw talenten en kwaliteiten liggen. Alsof dat nog niet genoeg is, bieden wij je ook nog (op fulltime basis):
 • een marktconform salaris per 4 weken;
 • tal van collectiviteiten zoals een pensioenregeling en ziektekostenverzekering;
 • 25 vakantiedagen, 18 roostervrije dagen en de mogelijkheid om extra dagen te kopen;
 • flexibele werktijden en de mogelijkheid om het eigen werk en werktijden in te delen;
 • een heldere HR cyclus waarin jouw ontwikkeling centraal staat.

Neem contact op

Haal jij opdrachten binnen met scherpe begrotingen en een sterk (inkoop)advies? Wacht dan niet langer en solliciteer via onderstaande button. Direct solliciteren kan via onderstaande button. Of liever eerst meer informatie? Neem dan contact op met Jeffrey Smit , Recruiter, via telefoonnummer: +31 (0)615459747. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet gewenst. Profielen en cv's die ongevraagd door bureaus worden toegezonden, zullen behandeld worden als directe sollicitaties van de kandidaat.
Vacature doorsturen
 
Deel deze pagina via