(Junior) Financial Manager

Vacature doorsturen
 
 • Opleidingsniveau Nederland WO
 • Standplaats Utrecht

Onze ideale kandidaat is leergierig. Een snelle denker, met sterke analytische vaardigheden. Iemand die gestructureerd en doelgericht een breed palet van financiële taken kan uitvoeren en de ambitie heeft om uiteindelijk zelfstandig Publiek Private Samenwerkingsprojecten financieel aan te sturen.

Bedrijf:             Strukton Integrale Projecten
Standplaats:    Utrecht
Opleiding:        WO Bachelor (e.g. accounting, finance, bedrijfseconomie)
Werkervaring:  Een aantal jaren relevante werkervaring is een pré
Aantal uur:       32 – 40 uur

Dit ga je doen

We laten je kennismaken met de wereld van Publiek Private Samenwerking (PPS). Al snel werk je in multidisciplinaire (soms internationale) projectteams met verschillende partners samen aan uitdagende PPS-projecten. Bij deze projecten is het winnende consortium verantwoordelijk voor het ontwerp, de bouw, de financiering en het beheer & onderhoud van grote (> EUR 25 miljoen) overheidsopdrachten. Voor de uitvoering van deze opdrachten worden speciale projectvennootschappen  (SPV’s) opgericht. Als onderdeel van de financiering investeert Strukton Integrale Projecten ook zelf in deze projecten en is zij (mede)aandeelhouder van de SPV’s. De projecten waar jij bij betrokken wordt bevinden zich soms in de aanbestedingsfase of ontwerp/bouwfase, maar vooral in de onderhoud/exploitatiefase. De ontwerp/bouw- en onderhoud/exploitatiewerkzaamheden van deze projecten worden uitgevoerd door andere Strukton werkmaatschappijen, vaak in samenwerking met andere ondernemingen. Je bent o.a. verantwoordelijk voor de uitvoering van de planning- en control-cyclus, alsmede de financiële verslaggeving. Tevens ben je na enige tijd de primaire gesprekspartner voor management, aandeelhouders en de financierende banken. De relatief kleine omvang van de teams betekent dat je al gauw ook in aanraking komt met de juridische en projectmanagement disciplines.

Je maakt deel uit van de financial management groep van Strukton Integrale Projecten en je kan rekenen op begeleiding door financial managers die uitgebreide ervaring hebben opgedaan, zowel binnen als buiten Strukton Integrale projecten en die je zullen helpen met ‘learning on the job’. Daarnaast zullen de contract- en projectmanagers in het team je wegwijs maken binnen hun disciplines, waardoor je brede kennis zal opdoen op het terrein van PPS projecten. Binnen de SPV’s, die je krijgt toegewezen, leg je als financial manager verantwoording af aan de projectdirecteur. Afhankelijk van omvang van het project en stadium van je ontwikkeling kan je ook opereren onder de vleugels van een meer ervaren financial manager.

De belangrijkste werkzaamheden, die je geleidelijk aan oppakt, zullen zijn: 

 • Invulling geven aan het financieel beheer van SPV’s:
  • Bewaken van financieel/administratieve deadlines;
  • Het opbouwen van relaties met financierende instellingen,  aandeelhouders, opdrachtgevers en uitvoerende partijen voor de bouw en het onderhoud;
  • Deelnemen als financieel geweten aan bestuurs- en aandeelhoudersvergaderingen en daarvoor de financieel gerelateerde voorbereidingen doen;
  • Het uitvoeren en onderhouden van de financiële rapportages ten behoeve van aandeelhouders en financiers, zoals kwartaalmanagementrapportages, fiscale aangiftes en jaarrekeningen;
  • Het uitvoeren van de taken die verband houden met de projectfinancieringen, zoals trekkingen onder de financieringen, bijhouden van operationele modellen, aflossingen, rentebetalingen en dividend distributies;
  • Optimalisaties aandragen om het netto rendement van het geïnvesteerde eigen vermogen te vergroten.
 • Ten behoeve van PPS aanbestedingen meewerken aan het tot stand brengen van de financiële bieding van een potentieel project;
 • Toegankelijk maken van verworven kennis en mede ontwikkelen van kennismanagement;
 • Ondersteuning bij de ontwikkeling van business cases vanuit financieel perspectief in samenwerking met andere bedrijfsonderdelen binnen Strukton en het geven van financieel advies aan werkmaatschappijen.

Dit is je afdeling

Strukton Integrale Projecten is een werkmaatschappij van Strukton Groep, een toonaangevende Nederlandse onderneming op het gebied van gebouwen en installaties, civiele infrastructuur en rail. Wij zijn onder andere gespecialiseerd in het verwerven en managen van PPS projecten (concessies). Strukton Integrale Projecten heeft momenteel tien PPS-concessies in portefeuille, waaronder het gerenoveerde Ministerie van Financiën in Den Haag, de snelweg A15 Maasvlakte-Vaanplein bij Rotterdam en het Rijksverzamelgebouw De Knoop in Utrecht. Zie voor meer informatie: www.struktonpps.com.

Dit verwachten wij van jou

Je bent iemand die meerdere activiteiten naast elkaar kan doen zonder het overzicht te verliezen. Je neemt verantwoordelijkheid en hebt een leergierige en proactieve houding. Daarnaast heb je de ambitie om je te specialiseren op het gebied van projectfinancieringen.
Verder vragen we:

 • Kennis van financial control en accounting;
 • Sterke competenties in Excel. Pré: Kennis van financieel modelleren en financieringen;
 • Teamspirit t.b.v. projectmatig werken;
 • Interesse om met de contractuele en technische disciplines samen te werken;

Overtuigende interesse voor PPS-concessieprojecten is een pré en een zekere affiniteit met de bouwsector zou fijn zijn.

Dit mag je van ons verwachten

Allereerst een zeer collegiale en gedreven werkomgeving met ruimte voor verdere opleiding, persoonlijke ontwikkeling en groei. We bieden je een marktconform salaris, afhankelijk van je kennis en ervaring. Naast de mogelijkheid op een vast dienstverband bieden wij je uitstekende arbeidsvoorwaarden en flexibele werktijden. Én je krijgt de kansen om je breed te ontwikkelen op het gebied van PPS-projecten en om ervaring op te doen met de verschillende elementen van financial management en engineering.

Meer weten en solliciteren?

Voor meer informatie over de inhoud van deze vacature, kun je contact opnemen met Arthur Vlaanderen door te mailen naar arthur.vlaanderen@strukton.com of te bellen naar 06 – 29 57 68 29.

Voor meer informatie omtrent de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Merel Roelofsen, HRM-adviseur, via merel.roelofsen@strukton.com. Solliciteren op deze vacature kan door middel van de onderstaande knop ‘solliciteren’.

 

Vacature doorsturen
 
Deel deze pagina via