Casemanager (fulltime, in loondienst)

Vacature doorsturen
 
 • Opleidingsniveau Nederland HBO
 • Dienstverband Fulltime
 • Standplaats Strukton Rail Nederland Staf - Utrecht
Strukton Rail zoekt een ervaren fulltime Casemanager die het beste uit mensen terug kan halen, met oog voor de driepoot: mens, organisatie én wetgeving.

Dit ga je doen

De Casemanager Vitaliteit & Verzuim (fulltime, 40 uur) levert een belangrijke bijdrage aan de verzuimbegeleiding van medewerkers met als doel het terugdringen en voorkomen van (langdurig) verzuim. Met een warm oog voor de mens achter het dossier weet jij het optimale evenwicht te bereiken en steeds weer opnieuw te kijken naar mogelijkheden. Hierbij wordt geschakeld tussen alle betrokken partijen, van bedrijfsarts tot de leidinggevende, medewerkers, HR adviseurs en overige betrokkenen en worden deze partijen waar nodig tot elkaar gebracht. De casemanager sluit aan bij re-integratiegesprekken (in het hele land), bewaakt de voortgang van het proces en stuurt actief op het maximaal gebruik maken van benutbare mogelijkheden.
 
Werkzaamheden zijn oa.:
 • Het ondersteunen, coachen en adviseren van leidinggevenden en medewerkers bij de uitvoering van het verzuimbeleid.
 • Contact onderhouden met de arbodienst en het UWV.
 • Het bewaken van de compleetheid en tijdige beschikbaarheid van stukken van het verzuimdossier en onderneemt waar nodig actie.
 • Samen met collega’s optimaliseren van het verzuimbeleid van Strukton rail waarbij de focus ligt op het vergroten van de eigen regie.

Dit is je afdeling

Het specialisme Vitaliteit & Verzuim heeft 4 collega’s en valt binnen de afdeling P&O van Strukton Rail Nederland. Het hoofdkantoor zit in Utrecht. Het is een belangrijke afdeling want werken aan het spoor geeft natuurlijk veel te doen rondom vitaliteit, belasting en belastbaarheid en de veiligheid van mensen. Strukton Rail heeft goed werkgeverschap hoog in het vaandel staan en investeert daarom ook veel in een gezond werkklimaat voor al onze medewerkers, of ze nou op het spoor werken of op kantoor.
Door middel van HR analytics hebben wij een direct verband kunnen aantonen dat met meer aandacht, de verzuimcijfers en kosten naar beneden gaan. En dat is precies waar wij voor staan.
 

Dit verwachten wij van jou

Denk jij deze uitdaging aan te kunnen? Dan hopen we dat jij voldoet aan onderstaande wensen:
 • Een afgeronde relevante HBO opleiding en een aanvullende opleiding op het gebied van verzuimbegeleiding zoals bv regie op verzuim, register casemanager of een opleiding tot arbeidsdeskundige;
 • Minimaal 5 jaar ervaring binnen het vakgebied;
 • Qua competenties zoeken wij in onze nieuwe collega het vermogen om in complexe situaties doelgericht en zelfstandig te handelen, empathisch vermogen, tact, inlevingsvermogen, integriteit en betrouwbaarheid. Maar ook stevigheid (in gespreksvoering), objectiviteit, systematisch kunnen werken, doorzettingsvermogen en relativeringsvermogen.
 • Een goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid, in het Nederlands;
 • Fulltime beschikbaarheid en in het bezit van een geldig rijbewijs (ivm reizen door Nederland)

Dit mag je van ons verwachten

Onze collega’s hebben een 8,1 gegeven op hun algemene tevredenheid over het werken bij Strukton Rail. En dat is niet voor niets. De betrokkenheid en trots in de organisatie is groot en je krijgt veel ruimte om eigenaarschap te pakken over de inhoud van je takenpakket, maar ook over de inrichting van je werktijden. Veel vrijheid dus, en ruimte voor initiatief en ontwikkeling. En natuurlijk gaat het om jouw ontwikkeling als vakspecialist, daarin ondersteunen we volop met opleidingen. Tenslotte is veiligheid een belangrijk thema dat veel aandacht krijgt en daar voelen onze collega’s zich goed bij.
 
Strukton Rail biedt je naast een goed salaris een werkomgeving waar je wordt gezien als expert op jouw vakgebied. Naast bovenstaande bieden wij ook:
 • een marktconform salaris per 4 weken, tussen de €3500,- en €4000,-, afhankelijk van opleidingen en ervaring.
 • tal van collectiviteiten zoals een pensioenregeling en ziektekostenverzekering
 • 25 vakantiedagen, 18 roostervrije dagen en de mogelijkheid om extra dagen te kopen.
 • flexibele werktijden en de mogelijkheid om het eigen werk en werktijden in te delen.
 • een heldere HR cyclus waarin jouw ontwikkeling centraal staat.

Neem contact op

Ben je nieuwsgierig geworden? Direct solliciteren kan via onderstaande button. Of liever eerst meer informatie? Neem dan contact op met Marinda Agterberg-Visser, Manager Recruitment, via telefoonnummer: +31 (0)627022562.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet gewenst. 
Vacature doorsturen
 
Deel deze pagina via