Senior Cost Engineer

Vacature doorsturen
 
  • Opleidingsniveau Nederland HBO
  • Dienstverband Fulltime
  • Standplaats Utrecht

Als cost engineer werk je binnen de Frontoffice Beheer & Onderhoud. Wij verzorgen het aanbestedingsproces van RFI tot uiteindelijke aanbieding. Je bent gericht op één of meerdere regio’s waar je regelmatig aanwezig bent zodat je weet wat er speelt.

Dit ga je doen

Je bent verantwoordelijk voor het bepalen van de zuivere kostprijs van beheer- en onderhoudscontracten. Hiervoor werk je samen met je collega engineers en de tendermanager. Je bent resultaat- en oplossingsgericht en durft buiten de kaders om te denken. 

Het verzamelen en analyseren van de aanvraag is het startpunt van je calculatie. Onduidelijkheden, kansen en risico’s worden door jou geïdentificeerd en gebruikt om samen met de tendermanager de uitgangspunten voor de kostprijsstrategie te bepalen. Je werkt zelfstandig, bent besluitvaardig en gericht op samenwerking. 

Na het bepalen van de kostprijsstrategie ben je verantwoordelijk voor het opzetten van de calculatie, het opvragen van offertes en het opstellen van het inkoopplan samen met de afdeling inkoop. Plannen en organiseren van de werkzaamheden is een belangrijk aandachtspunt, waarbij goede communicatie essentieel is. Het maken van de calculatie is een secuur werk dat gestructureerd en nauwgezet moet worden uitgevoerd. 

Als laatste stap ben je verantwoordelijk voor de overdracht van de kostprijscalculatie naar de uitvoering. Dit vraagt om een resultaatgerichte aanpak waarbij je je verantwoordelijk voelt voor de uiteindelijke realisatie. Je verantwoordelijkheid stopt niet bij de implementatie. Ook het hercalculeren en evalueren van eerder opgeleverde trajecten is onderdeel van je werk. Dit vraagt om een analytische blik die je schriftelijk kan verwoorden in rapportages en evaluaties.

Dit verwachten wij van jou

  • Je hebt een afgeronde techniek opleiding op HBO niveau met praktijk ervaring in service, beheer en onderhoud van E en W installaties;
  • Je kan goed organiseren en plannen. Je werkt graag zelfstandig en bent besluitvaardig en stressbestendig;
  • Je communiceert makkelijk en bent gericht op samenwerking;
  • Je hebt kennis en ervaring met ramen, begroten, kostprijsengineering en Excel.

Dit mag je van ons verwachten

Een afwisselende en uitdagende functie met veel eigen verantwoordelijkheid;
Werken aan grote en kleine projecten in zeer uiteenlopende branches;
Een gezellig team waarin je samen werkt aan het beste resultaat;      Een concurrerend salaris en uitstekende arbeidsvoorwaarden met natuurlijk telefoon, laptop en auto van de zaak; 

Over Strukton Worksphere

Voor Strukton Worksphere is techniek nooit het doel op zich, maar een middel. Samen met onze klanten creëren we een prettige en gezonde omgeving waarin mensen optimaal kunnen werken en verblijven. We nemen onze klanten de zorg voor hun gebouw volledig uit handen, door 24 uur per dag garant te staan voor betrouwbare, efficiënte en duurzame technische installaties. Doel van onze inspanningen is om gebouwen zo energiezuinig en comfortabel mogelijk te maken. 

Strukton Worksphere: clever technology for modern life 

Meer weten en solliciteren

Meer weten over deze functie, de sollicitatieprocedure of de arbeidsvoorwaarden? Neem dan contact op met Richard Kamphuis, manager Frontoffice Beheer & Onderhoud, telefoonnummer 06-53727015.

  

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld

 

 

Vacature doorsturen
 
Deel deze pagina via