Storingscoordinator Rail

Vacature doorsturen
 
 • Opleidingsniveau Nederland HBOMBO 3&4
 • Dienstverband Fulltime
 • Standplaats Utrecht
Werk je bij Strukton Rail dan werk je bij een bedrijf dat ertoe doet in Europa. We zijn op zoek naar een organisatorisch en communicatief sterke coördinator die het storingsherstel op en rondom het Spoor in goede banen kan leiden.

Dit ga je doen

In de functie van Storingscoordinator Rail ben je onder andere verantwoordelijk voor het adequaat aannemen, inplannen en afhandelen van storingsmeldingen van onze relaties. 

In deze veelzijdige functie als Storingscoordinator fungeer je als schakel tussen de klant, jouw collega's en het aannemen, inplannen en afhandelen van storingsmeldingen. Je herkent het probleem van de klant (beheerder Spoorwegnet, stations, spoor en gebouw gebonden installaties) en vertaalt deze naar een efficiënte en gestructureerde planning die tot de oplossing van het probleem zal leiden. De klant en de service monteurs zijn hiervoor jouw belangrijkste gesprekspartners en je zorgt er altijd voor dat je positieve feedback ontvangt op jouw constructieve wijze van communiceren en plannen. Met jouw passie voor een optimale planning voor het verhelpen van technische storingen zorg je voor een optimale klantbediening. Uiteraard regel jij ook de juiste middelen om de storingen op te lossen, bijvoorbeeld de materialen, bewaak je de voortgang en communiceer je hierover tijdig met de klant en de monteurs, en volg je eventuele restwerkzaamheden op.

Je bent ook verantwoordelijk voor de juiste registratie in het onderhoudssysteem en in het klantvolgsysteem en de juiste afronding van de storingen. Het monitoren van de conditie van kritische rail objecten alsmede WB-U (Bepalingen Werk in Uitvoering ) werkzaamheden zijn andere belangrijke onderdelen van je werkzaamheden. Voor Strukton Rail registreer je ook de voorvallen en calamiteiten die zich eventueel voordoen. Daarnaast ben je ook een aanspreekpunt voor opdrachtgevers, collega's en derden die vragen of informatie zoeken over herstellen storingen en meer.


Van nature houd je de ontwikkelingen bij op jouw vakgebied en signaleer en rapporteer je afwijkingen op de realisatie van de gezamenlijk opgestelde doelstellingen voor de organisatie. Kortom: een leuke functie voor een echte regelneef, die het overzicht houdt en zich samen met het team verantwoordelijk voelt voor een zorgvuldige planning!

Dit is je afdeling

De afdeling Strukton Rail Stoco NL is sinds eind 2016 onderdeel van het hi-tec Strukton Control Center te Maarssen. Bij Strukton Rail Stoco NL worden de storingen, calamiteiten en onderhouds-/herstel aanvragen aangenomen en verwerkt van het z.g. Heavy Rail (het spoor waar de personenvervoer en goederen vervoer treinen overheen rijden) en Lightrail (Tram en Metro spoorbanen). Ook verzorgt Strukton Rail Stoco NL de storingen, calamiteiten en onderhouds-/herstel aanvragen van enkele trein- en verkeerstunnels in Nederland. In deze enerverende en bedrijvige omgeving  werk je met een aantal collega's in een 24 uurs bezetting in een volcontinu 5 ploegen rooster.

Dit verwachten wij van jou

De Storingscoordinator Rail die wij zoeken neemt mee aan bagage
 • Afgeronde Technische MBO-4 opleiding richting o.a. Elektrotechniek, Energietechniek, Motorvoertuigentechniek, Werktuigbouw, AOT of SWTK
 • je hebt bij voorkeur relevante werkervaring in een technische omgeving
 • Van harte nodigen we ook HBO schoolverlaters ook uit om te reageren. Deze enerverende functie zal dan een prima opstap zijn voor een verdere carrière binnen Strukton Rail! 
 • Assertief, gestructureerd en organisatorisch sterk
 • Klantgerichte en dienstverlenende instelling
 • Interesse in het toepassen van conditiemonitoring voor kritische rail objecten
Je kunt goed plannen en organiseren, je bent oplossingsgericht en communicatief sterk, je weet de juiste prioriteiten te stellen, het overzicht te bewaren en je straalt deze rust ook uit naar anderen.

Dit mag je van ons verwachten

Een uitdagende functie voor een vakman of vakvrouw met overzicht. Strukton Rail is een grote organisatie waarin je veel kunt leren en waarin je kansen hebt om je ambities vorm te geven. Daarbij hechten we veel waarde aan opleiding, ontwikkeling en eigen initiatief. We hebben goede arbeidsvoorwaarden zoals 25 vakantiedagen, 18 ADV dagen (beide op fulltime basis) en een CAO à la Carte. 

Kortom als Storingscoordinator;

 • Heb je een zelfstandige functie, met veel vrijheid en verantwoordelijkheden;
 • Krijg je veel ruimte voor zelfontplooiing en vakgerichte opleidingsmogelijkheden / trainingen;
En niet te vergeten binnen Strukton Rail heerst een professionele en informele werksfeer waarin je je snel thuis voelt en waar veel aandacht wordt besteed aan een gezonde balans hebt in werken en privé.

Meer weten en solliciteren?

Spreekt dit je aan en wil je meer weten, dan zien we graag je cv en motivatiebrief tegemoet. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Jeffrey Smit, Recruiter, via jeffrey.smit@strukton.com of mobiel op 06-15459747
Vacature doorsturen
 
Deel deze pagina via