Calculator Kabels en Leidingen

Vacature doorsturen
 
 • Opleidingsniveau Nederland HBOMBO 3&4
 • Dienstverband Fulltime
 • Standplaats Utrecht
Ben jij de Calculator die houd van puzzelen en zich verdiepen in de opdrachtgever en heb jij die speciale vaardigheden om tot de beste aanbieding te komen? Kom dan werken als Calculator Kabels en Leidingen bij Strukton Rail!

Dit ga je doen

Je verdiept je al Calculator Kabels en Leidingen in de inhoud van de klantvraag en zorgt voor het aanvragen van offertes bij toeleveranciers en onderaannemers. Je coördineert het interne offerte proces en bewaakt de voortgang. Aan de hand van de verkregen informatie werk je samen met collega's de winnende aanbieding uit.

Je werkzaamheden op een rijtje: 

 • Het beoordelen van klantspecificaties op haalbaarheid
 • Het aanvragen van offertes bij potentiële toeleveranciers en onderaannemers
 • Het communiceren met externe partijen
 • Het opstellen van ramingen en offertecalculaties
 • Het coördineren van alle activiteiten die noodzakelijk zijn voor het maken van de aanbieding.
 • De Calculator Kabels en Leidingen neem deel aan overleggen met o.a. tenderteams en de uitvoering.
 • Het samenstellen van de aanbieding.

Dit is je afdeling

Strukton Rail is in Nederland het grootste spoorbedrijf. Met onze ruim 1.800 medewerkers verzorgen wij vernieuwings- en onderhoudswerkzaamheden op spoor-, tram- en metrogebied, kabelwerk, bovenleidingwerk en installatietechniek. Alles met het doel de trein te laten rijden. In Nederland hebben we ongeveer 50% van het spoorwegnet in onderhoud: circa 2.800 kilometer spoor, 60 km lightrail, 2.500 kilometer bovenleiding, 2.000 wissels, 700 overwegen en 650 bruggen. Naast onderhoud, vernieuwing en nieuwbouw van het spoor ondersteunen wij vanuit Nederland andere landen met onder meer assetmanagement, monitoring en inspectie, groot spoormaterieel en railvervoersdiensten. De afdeling binnen Strukton Rail waar de Calculator Kabels en Leidingen komt te werken is verantwoordelijk voor de elektrotechnische calculaties van seinwezen, voedingen en kabels.

Dit verwachten wij van jou

Jij bent een Calculator die verder gaat dan alleen uitrekenen wat de opdrachtgever vraagt. Je werkt mee aan Railinfra aanbiedingen die onderscheidend zijn in prijs én inhoud. Je hebt een klantgerichte houding en werkt gestructureerd en overzichtelijk. Je werkt nauw samen met collega's uit verschillende disciplines, denk aan engineering, BIM, calculatie, werkvoorbereiding, etc. 

De Calculator Kabels en Leidingen die Strukton Rail zoekt neemt mee aan bagage 

 • Minimaal een opleiding MBO niveau 4 richting elektrotechniek, werktuigbouw, GWW, bouwkunde of civiele techniek
 • Als Calculator Kabels en Leidingen heb je zeker 3 jaar ervaring in een soortgelijke functie opgedaan
 • Je werkt planmatig en gestructureerd en kan uiterst goed organiseren.
 • Je hebt een goede beheersing van administratieve processen.
 • Goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk.

Dit mag je van ons verwachten

Een uitdagende functie voor een vakman met overzicht. Strukton Rail Nederland bv is een grote organisatie waarin je veel kunt leren en waarin je kansen hebt om je ambities vorm te geven. Daarbij hechten we veel waarde aan opleiding, ontwikkeling en eigen initiatief. Strukton Rail heeft goede arbeidsvoorwaarden zoals 25 vakantiedagen, 18 ADV dagen (beide op fulltime basis) en een CAO à la Carte. Ook vinden we het belangrijk dat je een gezonde balans hebt in werken en privé. Daarom krijg je veel vrijheid in hoe je je werk uitvoert en behoort thuiswerken of flexibele werktijden tot de mogelijkheden in dit team.

Meer weten en solliciteren?

Ben je geïnteresseerd en wil je verder met ons praten over deze vacature? Dan zien we graag je cv en sollicitatiebrief tegemoet. Je kunt reageren via de sollicitatiebutton. Na ontvangst van jouw sollicitatie ontvang je binnen twee weken een reactie. Een assessment kan deel uitmaken van de procedure.

Heb je vragen over de procedure, neem dan contact op met Jeffrey Smit (Recruiter) via jeffrey.smit@strukton.com of bel nummer 06-15459747. Ben je benieuwd of je mensen kent bij Strukton Rail? Bekijk dan onze pagina's op LinkedInFaceBook of Twitter en volg ons

Vacature doorsturen
 
Deel deze pagina via