Monteur Laagspanning en Retour spoorwegen

Vacature doorsturen
 
 • Opleidingsniveau Nederland MBO 3 - 4
 • Dienstverband Fulltime
 • Standplaats Strukton Rail Projecten - Nederland
Met trots werken aan het spoor. Nederland mobiel houden door op een zo veilig mogelijke manier elektrotechnische en mechanische installaties op of rond het spoor op te leveren en van onderhoud te voorzien. Door jouw inzet rijden treinen op tijd.

Dit ga je doen

Dankzij jou werken de installaties en wissels op het spoor zoals ze moeten en kunnen duizenden treinreizigers van A naar B komen. Zonder hinder. Dat is waar jij het als monteur Laagspanning en Retour voor doet. Als je start bij Strukton Rail begint het pas. Afhankelijk van je kennis en ervaring volg je een meerjarig opleidingstraject waarin je jezelf kunt ontwikkelen binnen het vak energievoorziening / treinbeveiligingssystemen. Je leert, terwijl je werkt. Kilometers spoor liggen in jouw handen. Die verantwoordelijkheid draag je met trots. Want als de techniek niet werkt, dan heeft Nederland er last van. Drukke spitsen, overvolle treinen: je moet er niet aan denken. Jouw werkdag draait volledig om mechanica en elektriciteit. En niet zomaar elektriciteit, maar spanning op het spoor! Je draagt zorg voor de voorbereidingen, sloopwerkzaamheden en je herstelt en bouwt alles weer op. Deze werkzaamheden verricht je in heel Nederland.

 • controleren en doormeten van elektrotechnische en mechanische elementen in en rond om het spoor.
 • werkzaamheden aan spoor wissels
 • uitvoeren van nieuwbouw-, onderhouds-, reparatie- en wijzigingswerkzaamheden
 • uitvoeren en registreren van inspecties
 • verrichten van metingen en controles
 • veilig werken: zowel voor jezelf als voor je collega’s.
 • verbeteren van kwaliteit door kennis te delen.

Dit is je afdeling

Houd je van vrijheid en afwisseling? Dan is het onderdeel Projecten van Strukton Rail de werkplek voor jou. Hier werk je samen met de beste vakmensen en de mooiste machines aan grote spoorprojecten in binnen- en buitenland. Welke machines en projecten dat zijn? Bijvoorbeeld onze vernieuwingstrein die is ingezet bij de spoorvernieuwing van ruim 18 kilometer tussen Mariënberg en Almelo. Of wat dacht je van een nieuwe spoorlijn dwars door het centrum van Stockholm?  Je werkt als monteur Laagspanning- en Retour door heel Nederland. Van Groningen tot Zeeland, en alles wat daartussen ligt. Afhankelijk van het project ga je met 2 of meer collega’s op pad. Als dat ver van je woonplaats vandaan is, overnachten jullie in een hotel, geheel op kosten van Strukton. Met veel mooie projecten in het verschiet, zie jij het zitten om Nederland een stuk mobieler te maken. Jouw kennis en kunde komen daarbij goed van pas. Verantwoordelijk zijn voor 6.000 kilometer spoor? Dan is de functie van Monteur Laagspanning en Retour  de juste keuze voor jou. 

Dit verwachten wij van jou

Jouw hart gaat sneller kloppen van techniek, mechanische en elektrotechnische projecten: ze zijn jou op het lijf geschreven. Met oog voor veiligheid werk je samen met je collega’s aan de mooiste projecten overal in Nederland. Logisch dus dat samenwerken in je bloed zit, want alleen red je het namelijk niet. Bovendien vertrouw je op je technische kennis en weet je deze moeiteloos in de praktijk te brengen. Je gaat werken aan elektrotechnische en mechanische installaties Wat je verder nodig hebt als monteur Laagspanning en Retour is:
 • minimaal een mbo-diploma niveau 3 richting werktuigbouw met enige kennis van elektrotechniek
 • ervaring is niet vereist, maar wel mooi meegenomen: bijvoorbeeld als monteur elektrotechniek sterkstroom-installaties of bedrijfsinstallaties, monteur mechanica
 • kennis van energie- en/of elektrotechniek is mooi meegenomen
 • een rijbewijs.
De werkzaamheden van de Monteur Laagspanning en Retour vinden over het algemeen plaats in de avond, nacht en in het weekend. Wij werken immer wanneer de treinen niet rijden! Bij grotere projecten, zoals het project  De Vork - Spoorzone Groningen-  en het aanleggen van een extra spoor tussen Zevenaar en Didam werk je overdag.

Dit mag je van ons verwachten

Een warm welkom waarbij we zorgen dat je goed beslagen ten ijs komt. Zo krijg je vanaf dag 1 een ervaren mentor toegewezen die je klaarstoomt voor jouw carrière op en langs het spoor. Ook investeren wij graag in jouw opleiding en persoonlijke ontwikkeling, zodat je volop de kans krijgt om te ontdekken waar jouw talenten en kwaliteiten liggen. Daarbovenop bieden wij je ook nog (op fulltime basis):
 • Uitstekend salaris € 1.861,- tot € 3.190,- (afhankelijk van kennis en ervaring) per 4 weken en toeslagen conform het CAO RIS (Rail infrastructuur)
 • Alle faciliteiten om je werk te kunnen doen. Denk hierbij aan een bus en een mobiele telefoon.
 • Pensioenopbouw bij het Spoorwegpensioenfonds
 • Opleidingen en trainingen om je als persoon en als technici te ontwikkelen
 • Een rijkelijke beloning wanneer je nachten of weekenden werkt.
 • 25 vakantiedagen per jaar, plus nog eens 23 adv-dagen.

Neem contact op

Ben je nieuwsgierig geworden? Direct solliciteren kan via onderstaande button. Of liever eerst meer informatie? Neem dan contact op met Jeffrey Smit, Recruiter, via telefoonnummer: +31 (0)615459747. Bij Strukton houden we van open en directe communicatie. We praten bij voorkeur zelf met de sollicitant zonder tussenkomst van werving- en selectiebureaus en intermediairs. We besparen bureaus dan ook graag de moeite om een kandidaat voor te stellen.
Vacature doorsturen
 
Deel deze pagina via