EMVI schrijver

Vacature doorsturen
 
 • Opleidingsniveau Nederland HBOWO
 • Dienstverband Fulltime
 • Standplaats Strukton Rail Nederland Staf - Utrecht
Als EMVI schrijver bij Strukton Rail ben je niet alleen de backbone van onze tenderteams, maar ben je tevens procesbegeleider, kennisdeler, marktanalist en verbinder. Lijkt dat je wat? Lees dan verder!

Dit ga je doen

In deze nieuwe rol geef je samen met ons jonge team van EMVI schrijvers vorm aan het professioneel neerzetten van EMVI trajecten en processen. Binnen het Technical Office, onderdeel van onze Global Strategic Sales afdeling, ben je onderdeel van een Tenderteam (ca. 9 collega’s). Met dit team bestieren we de inter- nationale spoormarkt. En dat doen we heel goed, want we staan in Nederland aan de top, maar zijn ook Europees marktleider.
 
Ons doel is de beschikbaarheid, veiligheid en betrouwbaarheid van het spoor- en spoor gebonden (ict) oplossingen te vergroten, voor zowel goederenvervoer als personenvervoer, heavy rail als lightrail en privé rail. Een hele mond vol, maar daar is dan ook heel veel over te vertellen. En dat is nou juist wat jou aanspreekt. Want als EMVI schrijver weet je de juiste toon te zetten in de teksten, zodat de opdrachtgever net zo geïnspireerd raakt als wij. En in begrijpelijke taal, met een passende oplossing voor ogen. Dus om goed jouw werk te kunnen doen zul je veel in contact moeten zijn met interne stakeholders in heel Nederland, heb je een actieve rol in de tenderteams, verdiep je je in de technische materie, werk je business overstijgend, organiseer je kennissessies en denk je mee met het continu verbeteren van ons EMVI proces en Tenderproces. En daar mag je best een beetje lef voor hebben. Want dat vraagt nogal wat van je vermogen om te pionieren, om meerdere dingen tegelijk te kunnen doen, en vaak onder strakke deadlines. Jouw focus varieert van onder andere oplossingen voor spoorgebonden camerasystemen, dynamische reizigers informatie systemen (DRIS), bruggen & sluizen, tunnel technische installatie tot energievoorzieningen.
Standplaats voor deze functie is Utrecht en Hengelo.
 
Wat zijn dan die taken onder andere?
 • Het opstellen- en schrijven van EMVI plannen waarbij je soms maanden de tijd hebt en soms ook maar enkele weken.
 • Het werken in projectteams, wat betekent dat je interviews houdt met interne stakeholders of kennisdeskundigen over klantspecificaties, dat je sessies organiseert en voorzit met projectteams om de neuzen dezelfde kant op te krijgen, om een creatief proces op gang te brengen, nieuwe oplossingen tot stand te laten komen en kennis te delen.
 • Het vertalen van technische specificaties, planningen en marktanalyses naar pakkende teksten in tendertrajecten opdat de klantwensen terugkomen.
 • De aantoonbaarheid van eerdere successen documenteren en vastleggen in een nog te ontwikkelen database
 • Het verbeteren van zowel het EMVI proces als het Tenderproces.
   
 
 

Dit is je afdeling

De afdeling Tendermanagement binnen de afdeling Global Strategic Sales van Strukton Rail Nederland is verantwoordelijk voor complexe (internationale) aanbestedingen voor alle spoorse en spoorgebonden vraagstukken. Het gaat hierbij niet alleen om formele aanbestedingen maar ook om de zogenoemde Free Format aanbestedingstrajecten. Dit kunnen pilots zijn (50K) tot grote contracten (+20 miljoen).
 
Strukton Rail Nederland is in Nederland de grootste partij op het gebied van spoorbouw, spoorvernieuwing en spooronderhoud. Maar ook aanverwante systemen en machinerie zoals tunneltechnische installaties, roltrappen en monitoring installaties. Onze ruim 1.000 medewerkers verzorgen vernieuwings- en onderhoudswerkzaamheden op spoor-, tram- en metrogebied, kabelwerk, bovenleidingactiviteiten en installatietechnieken. Alles met het doel het spoorvervoer nog aantrekkelijker te maken. In Nederland hebben we ongeveer 50% van het spoorwegennet in onderhoud: circa 2.7600 kilometer spoor, 2.000 kilometer bovenleiding, 3.000 wissels, 700 overwegen en 650 bruggen. Naast onderhoud, vernieuwing en nieuwbouw van het spoor ondersteunt Strukton Rail Nederland ook internationale spoorgebonden oplossingen met onder meer assetmanagement, business development & innovatie, groot spoormaterieel en railvervoersdiensten.
 
 

Dit verwachten wij van jou

 • Je hebt tenminste een afgeronde hbo-opleiding zoals bijvoorbeeld economie, technische bedrijfskunde of communicatie en affiniteit met techniek.
 • Je hebt 2 tot 5 jaar relevante werkervaring een soortgelijke functie.
 • Je bent communicatief sterk op verschillende niveaus (van monteur tot directieleden), nieuwsgierig, kunt snel tot de kern komen, bent klantgericht en staat stevig in je schoenen, je kunt uitstekend samenwerken en beschikt over veel overtuigingskracht.
 • Je bent stressbestendig, durft kritisch te zijn en verantwoordelijkheden te nemen. Ook kun je goed omgaan met werken met deadlines. In dit kader ben je bereid om soms door te werken tot het af is.
 • Je hebt uiteraard uitstekende taalvaardigheid in woord en geschrift in zowel Nederlands en bij voorkeur ook in Engels (of bent bereid daarin een cursus te volgen).

Dit mag je van ons verwachten

Onze collega’s hebben een 8,1 gegeven op hun algemene tevredenheid over het werken bij Strukton Rail. En dat is niet voor niets. De betrokkenheid en trots in de organisatie is groot en je krijgt veel ruimte om eigenaarschap te pakken over de inhoud van je takenpakket, maar ook over de inrichting van je werktijden. Veel vrijheid dus, en ruimte voor initiatief en ontwikkeling. En natuurlijk gaat het om jouw ontwikkeling als vakspecialist, daarin ondersteunen we volop met opleidingen. Tenslotte is veiligheid een belangrijk thema dat veel aandacht krijgt en daar voelen onze collega’s zich goed bij.

Strukton Rail biedt je naast een goed salaris een werkomgeving waar je wordt gezien als expert op jouw vakgebied.
Naast bovenstaande bieden wij ook:
 • Een uitstekend salaris en aanvullende toeslagen per 4 weken.
 • 25 vakantiedagen, 13 roostervrije dagen en de mogelijkheid om extra dagen te kopen.
 • Lease auto, laptop en telefoon.
 • Flexibele werktijden en de mogelijkheid om het eigen werk en werktijden in te delen.
 • Veel ruimte om te werken in een organisatie waarin jouw ontwikkeling centraal staat.
 
 

Neem contact op

Ben je nieuwsgierig geworden? Direct solliciteren kan via onderstaande button. Of liever eerst meer informatie? Neem dan contact op met Milou Willems, Recruiter via telefoonnummer: +31 (0)611530580
Vacature doorsturen
 
Deel deze pagina via