Tendermanager

Vacature doorsturen
 
 • Opleidingsniveau Nederland HBO
 • Dienstverband Fulltime
 • Standplaats Utrecht

Als tendermanager werk je binnen de Front Office Beheer en Onderhoud. Wij verzorgen met onze afdeling het aanbestedingsproces van RFI tot uiteindelijke aanbieding. Je bent gericht op één of meerdere regio’s waar je regelmatig aanwezig bent zodat je weet wat er speelt.

 

Dit ga je doen

Je leidt alle processen die te maken hebben met offertes en aanbestedingen. Je geeft sturing en leiding aan het tenderteam, en zorgt dat de bidstrategie bepaald en het tenderbudget gevolgd wordt. Je bent oplossingsgericht en kan buiten de gebaande paden treden om het beste resultaat te halen. 

Het bepalen van de bidstrategie, inclusief de kostprijsstrategie en het verdienmodel, is een van je hoofdtaken. Samen met het tenderteam analyseer je de aanvraag en stelt een strategie op die je intern toetst. Het opstellen van de bidstrategie vraagt een sterk ontwikkelde analytische blik waarmee je actief de wensen en behoefte van de klant onderzoekt. Je identificeert de kansen en risico’s waarbij je de juridische aspecten scherp voor ogen houdt. De uiteindelijke strategie weet je mondeling en schriftelijk helder te communiceren in de interne organisatie. Daarmee creëer je draagvlak voor de gekozen aanpak bij de regio en het tenderteam. Je werkt kwaliteitsbewust, nauwgezet en gestructureerd. 

De bidstrategie wordt onder jouw aansturing omgezet in onze aanbieding. Het begeleiden en sturen van dit tenderproces is je tweede hoofdtaak. Je bent operationeel verantwoordelijk voor het proces, maakt de tenderplanning en bepaalt het tenderbudget.  Je bent daadkrachtig en besluitvaardig en weet vanuit de inhoud de organisatie te overtuigen. Hiervoor ben je voortdurend in dialoog met alle belanghebbenden en betrokkenen. Dit vraagt van jou een groot verantwoordelijkheidsgevoel, en betrokkenheid bij de mensen en het proces . Je kan goed luisteren en anderen stimuleren om tot resultaten te komen.

 Als laatste hoofdtaak ben je verantwoordelijk voor het ophalen van informatie en ervaringen binnen het bedrijf. Daarnaast zorg je intern voor de evaluatie van het tenderproces. Extern evalueer je met de opdrachtgever onze aanbieding. Al deze informatie gebruik je om het tenderproces en de toekomstige  bidstrategieën te verbeteren. Ook ben je de vertegenwoordiger van Strukton Worksphere bij aanbestedingen, marktconsultaties en samenwerkingsverbanden. Je bent schriftelijk vaardig en kan visie- en kwaliteitsdocumenten tegenlezen en reviewen

Dit verwachten wij van jou

 • Je hebt een afgeronde opleiding op HBO niveau in de richting techniek, bedrijfskunde of facility management
 • Je hebt affiniteit met service, beheer en onderhoud van B elementen, E en W installaties
 • Je hebt kennis van/ervaring met engineering, statusinspecties NEN2767, MJOB en MJOP
 • Je kan goed organiseren, plannen en aansturen. Je werkt graag zelfstandig, bent besluitvaardig en stressbestendig en durft te beslissen als het erop aan komt
 • Je hebt ervaring met de verschillende onderhoudsvormen, verdienmodellen en businesscases
 • Je hebt affiniteit met de maatschappelijke thema’s van deze tijd zoals duurzaamheid en energietransitie
 • Je communiceert makkelijk in het Nederlands en Engels en bent gericht op samenwerking
 • Je hebt kennis en/of ervaring van ramen, begroten en kostprijsengineering

Dit mag je van ons verwachten

 • Een afwisselende en uitdagende functie met veel eigen verantwoordelijkheid
 • Werken aan grote en kleine projecten in zeer uiteenlopende branches
 • Een gezellig team waarin je samen werkt aan het beste resultaat
 • Een concurrerend salaris en uitstekende arbeidsvoorwaarden met natuurlijk telefoon, laptop en auto van de zaak

 

Over Strukton Worksphere

Voor Strukton Worksphere is techniek nooit het doel op zich, maar een middel. Samen met onze klanten creëren we een prettige en gezonde omgeving waarin mensen optimaal kunnen werken en verblijven. We nemen onze klanten de zorg voor hun gebouw volledig uit handen, door 24 uur per dag garant te staan voor betrouwbare, efficiënte en duurzame technische installaties. Doel van onze inspanningen is om gebouwen zo energiezuinig en comfortabel mogelijk te maken.

 

Vacature doorsturen
 
Deel deze pagina via