(Hoofd) Monteur Energievoorziening (Veluwe)

Vacature doorsturen
 
 • Opleidingsniveau Nederland MBO 3&4
 • Dienstverband Fulltime
 • Standplaats Veluwe
Ben jij de (Hoofd) Monteur Energievoorziening die graag werkt in PGO Veluwe aan preventief onderhoud van de Railinfra en voer je daar waar nodig storingsherstel uit? Ben je oplossingsgericht? Dan ga jij er voor zorgen dat de treinen blijven rijden!

Dit ga je doen

Zonder goede energievoorziening staat alles stil. Letterlijk, in het geval van de treinen. De bovenleidingen, de seinen, de verwarming van het spoor: het werkt allemaal dankzij de inzet van jou en je collega's.

Dag en nacht, bij weer en wind, voer jij reparaties en elektrotechnische werkzaamheden uit aan het spoor. Dit doe je samen met je collega-monteurs. Veiligheid staat namelijk voorop, daarom werk je altijd in een team. Je zorgt niet alleen dat duizenden treinreizigers dagelijks veilig van a naar b kunnen reizen, maar dat ook jij en je collega's weer veilig thuiskomen. Jij vertrouwt daarbij op jouw scherpe observatievermogen en je grote verantwoordelijkheidsgevoel.

Dat zijn kwaliteiten die je sowieso bezit, de rest kun je leren. Wij zorgen ervoor dat je alle benodigde opleidingen en certificaten behaalt, waaronder een groot rijbewijs zodat je ons materieel zelf mag besturen. Zo start je, afhankelijk van de kennis en ervaring die je meebrengt, als Monteur Energievoorziening. Dat is je vertrekpunt, want uiteindelijk kun je ook doorgroeien naar Hoofdmonteur, Werkvoorbereider of Uitvoerder.

Maar laten we niet te hard van stapel lopen, als Monteur Energievoorziening houd jij je in eerste instantie bezig met het:
 • Uitvoeren van reparatie- en onderhoudswerkzaamheden aan de bovenleidingen, onderstations, schakelkasten (3Kv tot 10Kv) en de bijbehorende draag- en betonconstructies. Dit doe je op basis van aangeleverde instructies
 • Verrichten van metingen en controles
 • Bewaken van de veiligheid voor jezelf en je collega's
 • Continu verbeteren van de kwaliteit van de werkzaamheden door kennis te delen en van elkaar te leren

Op het moment dat je aan de slag gaat als Hoofdmonteur, komen daar ook voorbereidende werkzaamheden bij zoals het verzamelen van de benodigde materialen en gereedschappen.

Dit is je afdeling

Wanneer is Strukton Rail de beste werkplek voor jou? Als je wilt samenwerken met de beste vakmensen en de mooiste machines aan grote spoorprojecten. Jouw toekomstige collega's zijn echte vakmensen en trots op hun vak.

Ben je ook trots op je vakgebied en wil je bijdragen aan de kwaliteit en veiligheid van het spoor, dan verwelkomen wij je graag bij Strukton Rail Onderhoud. Het onderdeel dat verantwoordelijk is voor het onderhoud aan zo'n 6.000 kilometer spoor in Nederland en daarbuiten. Samen met jouw team ben je verantwoordelijk voor een deel van die 6.000 kilometer. Voor deze vacature ga je aan de slag in PGO (Onderhoudscontractgebied) Veluwe.

Dit verwachten wij van jou

Als jij iets doet, dan ga je er voor de volle 100% voor en die inzet verwacht je ook van je collega's. Dat komt goed uit, want bij Strukton Rail gaan we altijd voor het beste. De beste kwaliteit en de beste vakmensen. Jij pakt je verantwoordelijkheid en hebt het lef om knopen door te hakken. Dat je bovendien een goed technisch inzicht hebt, spreekt voor zich, daar twijfelen wij niet over. Voor de vacature (Hoofd) Monteur Energievoorziening (Veluwe) neem je verder mee:

 • In ieder geval een MBO-diploma niveau 2/3 richting Elektro- Energie of Installatietechniek, bijvoorbeeld MTS/ROC, MSI, EMSI, TSI of MBI, EMBI, TBI
 • Bij voorkeur enkele jaren werkervaring, opgedaan als Monteur Elektrotechniek bij een (spoor) aannemer of bijvoorbeeld in de energiebranche waarbij je gewend bent om op hoogte te werken
 • Rijbewijs B

Dit mag je van ons verwachten

Heb je geen ervaring in het spoor of je bent net klaar met je MBO studie? Dan nodigen we je zeker uit om te gaan solliciteren. Strukton Rail zal er voor zorgen dat je vanaf dag 1 een ervaren mentor krijgt toegewezen die je zal begeleiden en helpen om te groeien tot een vakman!

Wij bieden je een werkomgeving vol humor, betrokkenheid en ambitie waar jij de kans krijgt om het beste uit jezelf te halen. Jouw toekomstige collega's kunnen niet wachten om je in hun team te verwelkomen en delen graag al hun kennis en kunde met je. Ook krijg je volop kansen om jezelf te ontwikkelen en door te groeien. Alsof dat nog niet genoeg is, bieden wij je ook nog (op fulltime basis):

 • Uitstekend salaris op basis van de CAO Railinfrastructuur
 • Pensioenopbouw bij het Spoorwegpensioenfonds
 • 25 vakantiedagen per jaar, plus nog eens 23 roostervrije dagen
 • Een goede werk-privébalans waarbij je ruim van tevoren weet hoe je rooster er uitziet

Meer weten en solliciteren?

Ben je geïnteresseerd en wil je verder met ons praten over deze vacature? Dan zien we graag je cv en sollicitatiebrief tegemoet. Je kunt reageren via de sollicitatiebutton. Na ontvangst van jouw sollicitatie ontvang je binnen twee weken een reactie. Een assessment kan deel uitmaken van de procedure.

Heb je vragen over de procedure, neem dan contact op met onze recruiter Rodney Becker rodney.becker@strukton.com  of bel nummer 06-21159816. Ben je benieuwd of je mensen kent bij Strukton Rail? Bekijk dan onze pagina's op LinkedInFaceBook of Twitter en volg ons  

Vacature doorsturen
 
Deel deze pagina via