calculator Strukton Systems

Vacature doorsturen
 
 • Opleidingsniveau Nederland MBO 3 - 4HBO / (Professionele) Bachelor's degree
 • Dienstverband Fulltime
 • Standplaats Strukton Rail Projecten - Utrecht
Werken in een unieke branche. Een scherpe begroting en slim inkoopadvies zijn jouw deel in het succes. Combineer kantoorwerk en werken op locatie als calculator Seinwezen bij Strukton Rail

Dit ga je doen

Opdrachtgever ProRail wil een wissel vernieuwen. Jij springt meteen van je bureaustoel om de behoefte van de opdrachtgever te vertalen naar een calculatie. Als calculator verzamel je informatie, bepaal je hoeveel mankracht het project nodig heeft en onderzoek je materiaalprijzen om tot een kostprijs te komen. Deze onderbouw je bij jouw leidinggevende of de directie. Om een goed beeld te vormen van het project ga je het veld in om een kijkje te nemen op locatie. Het kan dus zomaar zo zijn dat je jouw werkplek in Maarssen een aantal dagen verruilt voor een ‘buitendienst’ in Groningen. Of dat je een weekend aanwezig bent bij de spoorhefbrug in Gouda. Aan jou zal het in elk geval niet liggen: jij haalt inschrijvingen binnen en zorgt daarmee dat de treinen snel en veilig over die nieuwe wissel kunnen denderen. Daarbij ga je bij Strukton Rail ook:

 • een opleidingstraject volgen, zodat je door kan groeien naar een volledig zelfstandige calculator.
 • bouwkundige tekeningen lezen, bestekken doorgronden en risico- en kansenlijsten opstellen.
 • samenwerken met engineers, engineerbureaus, collega’s binnen en buiten jouw afdeling, het tenderteam en onderhandelen met leveranciers en onderaannemers.
 • advies geven aan de opdrachtgever, jouw leidinggevende of de directie.

Dit is je afdeling

Strukton Rail is nationaal en internationaal een kracht om rekening mee te houden. Met elkaar bedenken we grensverleggende oplossingen voor railinfrastructuur en elektrische systemen in rollend materieel. Zo dragen we bij aan veiligheid op het spoor. Met echte vakmensen en de beste machines werk je aan toonaangevende projecten. We beheren en onderhouden de trambaan in Utrecht, bijvoorbeeld. En wat dacht je van de ERTMS, het nieuwe Europese treinbeveiligingssysteem waar we in Denemarken aan werken? Stuk voor stuk mooie projecten waar we trots op zijn

Dit verwachten wij van jou

Jij pakt zelf de verantwoordelijkheid. Of het nou gaat om de projecten, de producten die we opleveren, jouw toekomst of de uren die je maakt. En onderzoekend als jij bent, ontrafel je zelf de antwoorden op je vragen of stap je zelf op mensen af. Soms kan de werkdruk hoog zijn. In dat geval trek jij jouw sportieve schoenen uit de kast om een sprintje te trekken. Bovendien vind je het tof om niet alleen vanachter een bureau te werken, maar ook op locatie. In Nederland of daarbuiten. Voor de vacature calculator neem je verder mee:
 • een mbo(+)-diploma richting de elektrotechniek, mechatronica of werktuigbouwkunde
 • de drive om het rail vak te leren en een opleidingstraject te volgen. Omdat je bepaalde onderdelen niet vanuit een studie leert (denk aan spoor baan en seinwezen), is werkervaring niet per se nodig. Ook nodigen we je uit om te reageren als je eerder gewerkt hebt als calculator in een andere branche.

Dit mag je van ons verwachten

Onze collega’s hebben een 8,1 gegeven op hun algemene tevredenheid over het werken bij Strukton Rail. En dat is niet voor niets. De betrokkenheid en trots in de organisatie is groot en je krijgt veel ruimte om eigenaarschap te pakken over de inhoud van je takenpakket, maar ook over de inrichting van je werktijden. Veel vrijheid dus, en ruimte voor initiatief en ontwikkeling. En natuurlijk gaat het om jouw ontwikkeling als vakspecialist, daarin ondersteunen we volop met opleidingen. Tenslotte is veiligheid een belangrijk thema dat veel aandacht krijgt en daar voelen onze collega’s zich goed bij.

Strukton Rail biedt je naast een goed salaris een werkomgeving waar je wordt gezien als expert op jouw vakgebied.
Naast bovenstaande bieden wij ook:
 • een salaris en toeslagen conform het CAO RIS (Rail infrastructuur) per 4 weken.
 • tal van collectiviteiten zoals een pensioenregeling en ziektekostenverzekering.
 • een werkplaats die goed te bereiken is met de auto en het openbaar vervoer. De auto parkeer je op onze parkeerplaats. Kom je met het openbaar vervoer? Dan rijdt er vanaf station Maarssen een Strukton taxi bus heen en weer. Je kan zelfs bellen om je op te laten halen met de bus. Ook is het mogelijk om een e-bike vanaf station Utrecht te pakken.
 • 25 vakantiedagen, 18 roostervrije dagen en de mogelijkheid om extra dagen te kopen.
 • flexibele werktijden en de mogelijkheid om het eigen werk en werktijden in te delen.
 • een heldere HR cyclus waarin jouw ontwikkeling centraal staat.

Neem contact op

Ben je nieuwsgierig geworden? Direct solliciteren kan via onderstaande button. Of liever eerst meer informatie? Neem dan contact op met Nazanin Sharif, Recruiter, via 0615539721 of via nazanin.sharif@strukton.com Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet gewenst. Profielen en cv's die ongevraagd door bureaus worden toegezonden, zullen behandeld worden als directe sollicitaties van de kandidaat.
Vacature doorsturen
 
Deel deze pagina via