BIM Coordinator

Vacature doorsturen
 
 • Opleidingsniveau Nederland WOHBO
 • Dienstverband Fulltime
 • Standplaats Utrecht
Ben jij degene met een bovengemiddelde interesse in digitale technologie binnen infra projecten? En wil je bijdragen aan het leer- en veranderingsproces op het gebied van BIM binnen Strukton Rail? Solliciteer dan nu als BIM Coördinator!

Dit ga je doen

Strukton zoekt voor de afdeling SR Projecten een BIM Coördinator die vanuit de techniek de ontwerpen en ontwikkelingen, op het gebied van BIM opzet, coördineert en aanstuurt. Vanuit technische disciplines worden ontwerpen aangedragen die samengevoegd moeten worden tot één multidisciplinair 3D ontwerp. Vanuit het integraal ontwerp moeten analyses en 3D visualisaties gemaakt worden. De BIM Coördinator die wij zoeken zal zich bezig gaan houden met het opzetten van een BIM afdeling binnen Strukton Rail, meedenken over de implementatie van BIM, het coördineren modellen, analyseren, systemen koppelen en het 3D visualiseren van projecten.  

Als BIM Coördinator speel je een belangrijke rol op het gebied van het standaardiseren en ontwikkelen van processen. Jij weet hoe je BIM protocollen opstelt, ontwikkelingstrajecten vaststelt en hoe je kwaliteit waarborgt van de BIM afdeling. Daarnaast breid je de BIM functionaliteiten binnen Strukton Rail uit, je denkt mee over de te nemen stappen en je draagt zorg dat de strategie geïmplementeerd gaat worden. Een ander speerpunt van de rol ligt op de continue controle op kwaliteit van de BIM methode, waarbij je zorgt voor een duidelijke rapportage.


Verdere werkzaamheden zijn:

 • 3D modelleren en de coördinatie van (externe) 3D modelleurs
 • Het coördineren van de 3D ontwerpen en toevoegen van financiële en planningsinformatie
 • De BIM Coördinator maakt standaard plannen en beheert deze
 • Structureert en organiseert de BIM processen
 • Het coördineren, samenvoegen, analyseren en visualiseren van 3D ontwerpen
 • Kennis van de BIM dimensies; 4D (planning), 5D (kosten) en 6D (beheer en onderhoud)
 • Kennis van het totale speelveld van 3D/BIM applicaties
 • De BIM Coördinator heeft kennis van System Engineering
 • Het ontwikkelen en verbeteren van het werken naar BIM level 2 en 3.
 • Het inventariseren van alle beschikbare informatie en achterhalen van de ontbrekende informatie.

Dit is je afdeling

De afdeling Tendermanagement valt binnen de projectenorganisatie van Strukton Rail Nederland bv en vervult een belangrijke spilfunctie in aanbestedingstrajecten. Met de juiste prijs/ kwaliteitsverhouding kunnen we als organisatie het verschil maken in de markt en bijdragen aan een veilig spoor, zowel nationaal als internationaal.

Dit verwachten wij van jou

Als onze toekomstige BIM Coördinator neem je mee aan bagage:

 • Minimaal een HBO diploma in een technische richting en ruime werkervaring in een soortgelijke rol als BIM modelleur of coördinator.
 • Kennis van BIM-software tooling & projectmanagement software en system engineering.
 • Technisch inhoudelijk sterk, maar ook in staat tot het maken van de vertaalslag naar de organisatie en het projectteam.
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.
 • Pionier willen zijn op het gebied van BIM
De BIM Coördinator die wij zoeken is een stevige persoonlijkheid en gesprekspartner op management- en directie niveau, kwaliteitsgericht, overtuigend, helicopterview.

Dit mag je van ons verwachten

Strukton Rail Nederland bv is een grote organisatie waarin je veel kunt leren en waarin je kansen hebt om je ambities vorm te geven. Daarbij hechten we veel waarde aan opleiding, ontwikkeling en eigen initiatief. We hebben goede arbeidsvoorwaarden zoals 25 vakantiedagen, 13 ADV dagen (beide op fulltime basis) en een CAO à la Carte. Ook vinden het belangrijk dat je een gezonde balans hebt in werken en privé. Daarom krijg je veel vrijheid in hoe je je werk uitvoert en behoort thuiswerken of flexibele werktijden tot de mogelijkheden in dit team.

Meer weten en solliciteren?

Ben je geïnteresseerd en wil je verder met ons praten over deze vacature? Dan zien we graag je cv en sollicitatiebrief tegemoet. Je kunt reageren via de sollicitatiebutton. Na ontvangst van jouw sollicitatie ontvang je binnen twee weken een reactie. Een assessment kan deel uitmaken van de procedure.

Heb je vragen over de procedure, neem dan contact op met Jeffrey Smit (Recruiter) via jeffrey.smit@strukton.com of bel nummer 06-15459747. Ben je benieuwd of je mensen kent bij Strukton Rail? Bekijk dan onze pagina's op LinkedInFaceBook of Twitter en volg ons

Vacature doorsturen
 
Deel deze pagina via