Tender coördinator

Vacature doorsturen
 
 • Opleidingsniveau Nederland HBOMBO 3&4
 • Dienstverband Fulltime
 • Standplaats Strukton Rail Nederland Staf - Utrecht
Als Tender coördinator vervul je een belangrijke schakelfunctie tussen het tenderteam, de klant en interne collega’s.

Dit ga je doen

In de functie van Tender coördinator bij Strukton Rail werk je ondersteunend en coördinerend mee aan grote tendertrajecten voor onze onderhoudsgebieden. Dat noemen we PGO contracten, prestatie gerichte onderhoud contracten. En dat zegt natuurlijk al een heleboel want het doel is dat we voor (en samen mét) de klant een zo voordelig en efficiënt ingericht mogelijk onderhoudscontract aangaan, maar natuurlijk voor ons óók winstgevend én voor de eindgebruikers van het spoor veilig en betrouwbaar. Maar ook voor spoorgerelateerde zaken zoals technische innovaties, liften, roltrappen, e-systemen worden veel tenders gemaakt waar jij aan kan gaan bijdragen. Dus dat is veel regelwerk, kritisch werk, analysewerk, administratief werk, kennis bewarend werk, geen 9 tot 5 werk, maar ook heel verdienstelijk en van grote toegevoegde waarde. Want mede door jouw toedoen is het spoor veilig, betrouwbaar en beschikbaar. Jij fungeert als aanjager, linkin-pin en verankeraar van het tenderteam en helpt ze het juiste spoor te kiezen.
 
Werkzaamheden vinden plaats vanuit ons hoofdkantoor in Utrecht maar je zult af en toe ook moeten afreizen naar onze andere vestigingen in Nederland. Jouw verantwoordelijkheden zijn oa:
 • Deelnemen in tenderteams, coördineren actiepunten en zorgen dat deze worden uitgevoerd, fungeren als administratieve backbone van de tenderteams, beheren van de tendersite, beheer van informatie over kosten van producten en diensten.
 • Input leveren aan de tendermanager en geven van allround ondersteuning.
 • Maken van data analyses zoals storingsanalyses, kostenanalyses, impactanalyses en deze terugkoppelen aan tenderteam en administratief borgen.
 • Vervullen van de schakelfunctie tussen klant, tendermanager, collega’s die op het spoor aan het werk zijn en interne afdelingen als calculatie, supply chain en sales.
 • Organiseren dat producten of diensten of delen van de tender worden opgeleverd.
 
 

Dit is je afdeling

Strukton Rail Nederland is in Nederland de grootste partij op het gebied van spoorbouw, spoorvernieuwing en spooronderhoud. Maar ook aanverwante systemen en machinerie zoals tunneltechnische installaties, roltrappen en monitoring installaties. Onze ruim 1.800 medewerkers verzorgen vernieuwings- en onderhoudswerkzaamheden op spoor-, tram- en metrogebied, kabelwerk, bovenleidingactiviteiten en installatietechnieken. Alles met het doel het spoorvervoer nog aantrekkelijker te maken. In Nederland hebben we ongeveer 50% van het spoorwegennet in onderhoud: circa 2.7600 kilometer spoor, 2.000 kilometer bovenleiding, 3.000 wissels, 700 overwegen en 650 bruggen. Naast onderhoud, vernieuwing en nieuwbouw van het spoor ondersteunt Strukton Rail Nederland onderdelen van Strukton Rail in andere landen met onder meer assetmanagement, business development & innovatie, groot spoormaterieel en railvervoersdiensten.
 
De afdeling tendermanagement is een afdeling binnen onze global sales afdeling. Binnen de global sales zijn er verschillende tenderteams actief, elk met een eigen focus. Sommigen dus op PGO contracten, anderen juist internationaal of in nieuwe technologieën. Enorm uitdagend dus en er liggen volop kansen om je te ontwikkelen. Tenderteams variëren van grootte maar zijn steeds ongeveer 8 á 10 collega’s die samenwerken voor het beste resultaat. Er zijn 3 collega’s in dezelfde functie als deze.
 
 

Dit verwachten wij van jou

 • Je hebt een HBO werk- en denkniveau en relevante werkervaring in een soortgelijke functie. Een achtergrond in de techniek is dus een vereiste. Kennis van de (rail) infra of GWW markt is een pré.
 • Je herkent je in de volgende competenties: stressbestendig, werken onder tijdsdruk, zelfwerkzaam, initiatief nemend, zorgvuldig, kritisch en analytisch sterk.
 • Ook ben je communicatief sterk in daad, woord en geschrift (Nederlands en bereid om Engels te leren), je staat stevig in je schoenen en voelt je thuis in een teamrol.
 • Je bent fulltime beschikbaar en woont op reisbare afstand van Utrecht.
 
 

Dit mag je van ons verwachten

Onze collega’s hebben een 8,1 gegeven op hun algemene tevredenheid over het werken bij Strukton Rail. En dat is niet voor niets. De betrokkenheid en trots in de organisatie is groot en je krijgt veel ruimte om eigenaarschap te pakken over de inhoud van je takenpakket, maar ook over de inrichting van je werktijden. Veel vrijheid dus, en ruimte voor initiatief en ontwikkeling. En natuurlijk gaat het om jouw ontwikkeling als vakspecialist, daarin ondersteunen we volop met opleidingen. Tenslotte is veiligheid een belangrijk thema dat veel aandacht krijgt en daar voelen onze collega’s zich goed bij.

Strukton Rail biedt je naast een goed salaris een werkomgeving waar je wordt gezien als expert op jouw vakgebied.
Naast bovenstaande bieden wij ook:
 • een goed basissalaris en aanvullende toeslagen per 4 weken.
 • 25 vakantiedagen, 13 roostervrije dagen en de mogelijkheid om extra dagen te kopen.
 • flexibele werktijden en de mogelijkheid om het eigen werk en werktijden in te delen.
 • tal van collectiviteiten zoals een pensioenregeling en ziektekostenverzekering.
 • een heldere HR cyclus waarin jouw ontwikkeling centraal staat.
 • Deelname aan ons FIT programma, Het FIT-programma richt zich op: Het leren kennen van het bedrijf, verbeteren van de persoonlijke effectiviteit en intern netwerk opbouwen. 

Neem contact op

Ben je nieuwsgierig geworden? Direct solliciteren kan via onderstaande button. Of liever eerst meer informatie? Neem dan contact op met Milou Willems, Recruiter via telefoonnummer: +31 (0)611530580
Vacature doorsturen
 
Deel deze pagina via