Front Office Engineer

Vacature doorsturen
 
 • Opleidingsniveau Nederland MBO 3 - 4HBO / (Professionele) Bachelor's degree
 • Dienstverband Fulltime
 • Standplaats Strukton Rail Nederland Staf - Utrecht
Werk je bij Strukton Rail dan werk je bij een bedrijf dat ertoe doet in Europa. We zijn op zoek naar een organisatorisch en communicatief sterke coördinator die het storingsherstel op en rondom het Spoor in goede banen kan leiden

Dit ga je doen

In deze veelzijdige functie als front office engineer fungeer je als schakel tussen onze klanten en jouw collega’s van Strukton. De kerntaken zijn o.a. het coördineren van het functie herstel proces, de registratie van calamiteiten en voorvallen en monitoring van kritische rail objecten.

Je herkent het probleem van de klant (beheerder spoorwegnet, stations, spoor en gebouw gebonden installaties) en vertaalt deze naar een efficiënte en gestructureerde planning die tot de oplossing van het probleem zal leiden. De klant en de service monteurs zijn hiervoor jouw belangrijkste gesprekspartners. Je bewaakt de voortgang en je communiceert hierover tijdig met de klanten en monteurs, regel je de juiste middelen om de storing te verhelpen en regel je eventuele restwerkzaamheden. Je bent dus verantwoordelijk voor de juiste registratie van de administratieve informatie in diverse systemen en voor de juiste afronding van de gemelde storingen. Daarnaast ben je ook een informatiebron voor opdrachtgevers, collega’s en derden die vragen hebben of informatie zoeken over de wereld van Strukton Rail. je verzorgt de eerste telefonische opvang bij calamiteiten en voorvallen en maak je hier ook een registratie van. Ook voer je werkplek beveiliging uitvoeringswerkzaamheden uit. In dit kader kun je benaderd worden voor het geven van een werkinstructie ten behoeve van storingsherstel. Eerst controleer je zelf de storingsinstructie en daarna bespreek je samen met de storingsdienst de maatregelen die nodig zijn voor toegang tot en het creëren van een veilige werkplek. Kortom: een leuke functie voor een echte regelneef, die het overzicht behoudt en zich samen met het team verantwoordelijk voelt voor de hierboven beschreven taken.

Dit is je afdeling

De afdeling Strukton Rail Stoco NL is sinds eind 2016 onderdeel van het Strukton Control Centre te Maarssen. Binnen het Strukton Control Centre worden de storingen, calamiteiten en onderhouds-/herstel aanvragen aangenomen en verwerkt van het z.g. Heavy Rail (het spoor waar de personenvervoer en goederen vervoer treinen overheen rijden) en Lightrail (Tram en Metro spoorbanen). Ook verzorgt Strukton Rail de storingen, calamiteiten en onderhouds-/herstel aanvragen van enkele trein- en verkeerstunnels in Nederland. In deze enerverende en bedrijvige omgeving werk je met een aantal collega’s in een 24 uurs bezetting in een volcontinu 5 ploegen rooster.

Zet jij je ook graag volledig in om trein, tram en metro veilig en op tijd te laten rijden? Kom dan bij de leukste, door technologie gedreven spooraannemer werken!

Dit verwachten wij van jou

De front office engineer die wij zoeken neemt mee aan bagage
 • Afgeronde technische mbo-4 of hbo opleiding
 • je hebt bij voorkeur enige relevante werkervaring
 • Assertief, gestructureerd en organisatorisch sterk
 • Klantgerichte en dienstverlenende instelling
 • Interesse in het toepassen van conditiemonitoring voor kritische rail objecten
Je kunt goed plannen en organiseren, je bent oplossingsgericht en communicatief sterk, je weet de juiste prioriteiten te stellen, het overzicht te bewaren en je straalt deze rust ook uit naar anderen.
Van harte nodigen we hbo schoolverlaters uit om te reageren. Deze enerverende functie zal dan een prima opstap zijn voor een verdere carrière binnen Strukton Rail!

Dit mag je van ons verwachten

Onze collega’s hebben een 8,1 gegeven op hun algemene tevredenheid over het werken bij Strukton Rail. En dat is niet voor niets. De betrokkenheid en trots in de organisatie is groot en je krijgt veel ruimte om eigenaarschap te pakken over de inhoud van je takenpakket, maar ook over de inrichting van je werktijden. Veel vrijheid dus, en ruimte voor initiatief en ontwikkeling. En natuurlijk gaat het om jouw ontwikkeling als vakspecialist, daarin ondersteunen we volop met opleidingen. Tenslotte is veiligheid een belangrijk thema dat veel aandacht krijgt en daar voelen onze collega’s zich goed bij.

Strukton Rail biedt je naast een goed salaris een werkomgeving waar je wordt gezien als expert op jouw vakgebied.
Naast bovenstaande bieden wij ook:
 • een goed salaris en aanvullende toeslagen per 4 weken (grondslag is CAO RIS, met aanvullende voorwaarden).
 • tal van collectiviteiten zoals een pensioenregeling en ziektekostenverzekering.
 • 25 vakantiedagen, 18 roostervrije dagen en de mogelijkheid om extra dagen te kopen.
 • werktijden volgens 5 ploegen rooster
 • een heldere HR cyclus waarin jouw ontwikkeling centraal staat.

Neem contact op

Ben je nieuwsgierig geworden? Direct solliciteren kan via onderstaande button. Of liever eerst meer informatie? Neem dan contact op met Jeffrey Smit, Recruiter, via telefoonnummer: +31 (0)615459747. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet gewenst. Profielen en cv's die ongevraagd door bureaus worden toegezonden, zullen behandeld worden als directe sollicitaties van de kandidaat.
Vacature doorsturen
 
Deel deze pagina via