Calculator voor ons Global Tender office

Vacature doorsturen
 
 • Opleidingsniveau Nederland HBO / (Professionele) Bachelor's degreeMBO 3&4
 • Dienstverband Fulltime
 • Standplaats Strukton Rail Nederland Staf - Utrecht
Als calculator bij Strukton Rail heb je direct invloed op de succesratio van onze business. Een scherpe begroting en adviseren bij een slimme inkoopstrategie zijn cruciaal. En dat is altijd uitdagend en complex en onderdeel van teamwork.

Dit ga je doen

Opdrachtgevers van Strukton Rail willen graag ontzorgd worden en totaal oplossingen bij ons neerleggen. Dat varieert van het vernieuwen van een wissel, het onderhouden van delen van het spoor in Nederland, het aanleggen of vernieuwen van complete spoortrajecten in Nederland, Europa, Midden Oosten of Amerika, het bedenken van oplossingen voor beveiligd cameratoezicht op de perrons tot en met het inzetten van state of the art technologieën die bijdragen aan een veilig en beschikbaar spoorgebruik. Jij gaat meteen aan de slag door de behoefte van de opdrachtgever te vertalen naar een calculatie. Als calculator verzamel je informatie, bepaal je hoeveel mankracht het project nodig heeft en onderzoek je materiaalprijzen om tot een kostprijs te komen. Deze onderbouw je bij jouw leidinggevende of de directie. Jazeker, dat doe je zelf! Maar nooit alleen, het is natuurlijk een team effort. Om een goed beeld te vormen van het project ga je regelmatig het veld in om een kijkje te nemen op locatie. Het kan dus zomaar zo zijn dat je jouw werkplek in Utrecht een aantal dagen verruilt voor een ‘buitendienststelling’ in Groningen. Of dat je een weekend aanwezig bent bij de spoorhefbrug in Gouda. Aan jou zal het in elk geval niet liggen: jij haalt inschrijvingen binnen en zorgt daarmee dat de treinen snel en veilig kunnen rijden en dat we vooroploper blijven in de markt met onze nieuwste technologieën.
 
Samengevat zijn jouw werkzaamheden:
 • technische tekeningen lezen, bestekken doorgronden en risico- en kansenlijsten opstellen.
 • samenwerken met engineers, engineerbureaus, inkopers, projectleiders, uitvoerers, werkvoorbereiders, veiligheidspersoneel, collega calculatoren en andere collega’s binnen het tenderteam  
 • advies geven aan, jouw leidinggevende of de directie.
 
 

Dit is je afdeling

Strukton Rail is Europees marktleider op het gebied van spoorbouw, spoorvernieuwing en spooronderhoud. Maar ook aanverwante systemen en machinerie zoals tunneltechnische installaties, roltrappen en monitoring installaties. Onze ruim 1.800 medewerkers verzorgen vernieuwings- en onderhoudswerkzaamheden op spoor-, tram- en metrogebied, kabelwerk, bovenleidingactiviteiten en installatietechnieken. Alles met het doel het spoorvervoer nog aantrekkelijker en veiliger te maken. In Nederland hebben we ongeveer 50% van het spoorwegennet in onderhoud: circa 2.7600 kilometer spoor, 2.000 kilometer bovenleiding, 3.000 wissels, 700 overwegen en 650 bruggen. Naast onderhoud, vernieuwing en nieuwbouw van het spoor ondersteunt Strukton Rail Nederland onderdelen van Strukton Rail in andere landen met onder meer assetmanagement, business development & innovatie, groot spoormaterieel en railvervoersdiensten. Met echte vakmensen en de beste machines werk je aan toonaangevende projecten. We beheren en onderhouden de trambaan in Utrecht, bijvoorbeeld. En wat dacht je van ERTMS, het nieuwe Europese treinbeveiligingssysteem waar we in Denemarken aan werken? Stuk voor stuk mooie projecten waar we trots op zijn.
 
De afdeling Calculatie is een afdeling binnen de Technical Office van onze Global Sales afdeling, waar ook Tendermanagement toe behoort. Binnen de Global Sales zijn er verschillende tenderteams actief, waar calculatie een belangrijk onderdeel van is, elk met een eigen focus. Sommigen dus op onderhoudscontracten in Nederland, anderen juist internationaal of in nieuwe technologieën. Enorm uitdagend dus en er liggen volop kansen om je te ontwikkelen. Tenderteams variëren van grootte maar zijn steeds ongeveer 8 à 10 collega’s die samenwerken voor het beste resultaat. Er zijn 9 directe collega’s in dezelfde functie als deze.

Dit verwachten wij van jou

Jij pakt zelf de verantwoordelijkheid. Of het nou gaat om de projecten, de producten die we opleveren, jouw toekomst of de uren die je maakt. En onderzoekend als jij bent, ontrafel je zelf de antwoorden op je vragen of stap je zelf op mensen af. En wanneer de werkdruk hoog is, schakel je een tandje bij. Bovendien vind je het tof om niet alleen vanachter een bureau te werken, maar ook op locatie. In Nederland of daarbuiten. Voor de vacature van Calculator neem je verder mee:
 
 • aantoonbaar MBO werk- en denk niveau, verkregen door een afgeronde relevante technische opleiding (zoals bijvoorbeeld MTS, Werktuigbouwkunde, Mechatronica) en door relevante werkervaring.
 • tenminste 2 jaar relevante werkervaring als calculator of werkvoorbereider in een technische organisatie.
 • goed kunnen communiceren en presenteren op diverse niveaus in de organisatie, van monteur tot directie.
 • geen 9 tot 5 mentaliteit hebben.

Dit mag je van ons verwachten

Onze collega’s hebben een 8,1 gegeven op hun algemene tevredenheid over het werken bij Strukton Rail. En dat is niet voor niets. De betrokkenheid en trots in de organisatie is groot en je krijgt veel ruimte om eigenaarschap te pakken over de inhoud van je takenpakket, maar ook over de inrichting van je werktijden. Veel vrijheid dus, en ruimte voor initiatief en ontwikkeling. En natuurlijk gaat het om jouw ontwikkeling als vakspecialist, daarin ondersteunen we volop met opleidingen. Tenslotte is veiligheid een belangrijk thema dat veel aandacht krijgt en daar voelen onze collega’s zich goed bij.


Strukton Rail bied een werkomgeving vol humor, vakmanschap, betrokkenheid en ambitie waar jij de kans krijgt om het beste uit jezelf te halen. Wij investeren graag in jouw opleiding en persoonlijke ontwikkeling, zodat je volop de kans krijgt om te ontdekken waar jouw talenten en kwaliteiten liggen. Alsof dat nog niet genoeg is, bieden wij je ook nog (op fulltime basis):
 
 • een uitstekend salaris op basis van 4 weken, met aanvullende toeslagen.
 • de mogelijkheid om in overleg thuis te werken of te schuiven in werktijden.
 • 25 vakantiedagen per jaar, plus nog eens 18 roostervrije-dagen.
 • pensioenopbouw bij het Spoorwegpensioenfonds.
 • alle faciliteiten om goed je werk te kunnen doen. Denk hierbij aan een laptop en mobiele telefoon. Maar ook aan een reiskostenvergoeding of OV-kaart. Strukton Rail heeft zelfs een gratis pendelbusverbinding tussen station Maarssen en het Hoofdkantoor waar jouw standplaats is.

Neem contact op

Ben je nieuwsgierig geworden? Direct solliciteren kan via onderstaande button. Of liever eerst meer informatie? Neem dan contact op met Marinda Agterberg-Visser, Manager Recruitment, via telefoonnummer: +31 (0)627022562. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet gewenst. Profielen en cv's die ongevraagd door bureaus worden toegezonden, zullen behandeld worden als directe sollicitaties van de kandidaat.
Vacature doorsturen
 
Deel deze pagina via