Operator Ultrasoontrein

Vacature doorsturen
 
 • Opleidingsniveau Nederland MBO 3&4
 • Dienstverband Fulltime
 • Standplaats Eurailscout - Amersfoort
Voor Eurailscout zoeken wij een Operator die verantwoordelijkheid neemt voor de meetapparatuur op onze meettreinen. Een veelzijdige baan met volop uitdagingen kun jij dat aan?

Dit ga je doen

Als Operator werk je samen met een klein team op de Ultrasoontrein (UST) en voer je metingen uit op het spoor. Met deze UST inspecteren we het spoor op beginnende en reeds aanwezige gebreken (scheuren e.d.) door middel van ultrasoon- en wervelstroomonderzoek, aangevuld met videobeelden. De Operator bedient de meetsystemen, voert eventuele correcties door en zorgt dat de systemen meten wat ze moeten meten. Ook los je eventuele storingen op. De metingen vinden op de dag, maar ook in de nacht en in het weekend.

Taken zijn onder andere;
 • Voorbereiden en uitvoeren van metingen en leveren van de meetdata aan het Data Processing Center (binnen Eurailscout) en de productieleider.
 • Uitvoeren van (dagelijks) onderhoud aan meetapparatuur en het uitvoeren van herstelwerkzaamheden.
 • Uitvoeren van kalibratie van de meetsystemen.
 • Zorgdragen voor de kwaliteit van de metingen en de meetsystemen, uitvoeren van controles op meetsystemen en apparatuur op de trein.
 • Bijhouden van ritregistratie, logboek, locatie (o.a. kilometrering)  en vastlegging in rapportages.

Dit is je afdeling

Eurailscout is een organisatie die specialistische metingen verricht aan het (internationale) spoor om zo uitspraken te kunnen doen over de staat en veiligheid van het spoor. Deze functie valt onder een afdeling van ca. 15 collega Machinisten en Operators binnen de afdeling SIM, UFM en UST van Eurailscout. Ons hoofdkantoor staat in Amersfoort, maar je zult de metingen verrichten door heel Nederland en waar nodig ook soms in het buitenland. De metingen die je verricht voer je altijd uit op een trein met een klein team collega’s, bijvoorbeeld een meetritleider, een machinist, een operator en een meetspecialist.

Dit verwachten wij van jou

We doen een groot beroep op jouw leervermogen want Operator zijn op de UST meettrein betekent dat je werkt op een technisch hoogstaand attribuut en veel moet weten en bijleren van de systemen op een trein, van meetsystemen en van het spoor. Aangezien we een steeds grotere internationale speler worden op de railinfra markt, verwachten wij ook van jou dat als het nodig is je ook soms in de avond, in de nacht, in het weekend of in het buitenland werkt. Heb jij die flexibiliteit, ben je een teamplayer en kun je uiteraard ook zelfstandig opereren? Reageer dan snel.
Tot slot beschik je over:
 • Een diploma MBO niveau 4; werktuigbouwkunde of elektrotechniek.
 • Bekendheid met computers en MS office en affiniteit met het spoor en het verrichten van metingen of met meetapparatuur.
 • Redelijke beheersing van de Engelse en Duitse taal. Nederlands is een must!
 • Een geldig rijbewijs, B.

Dit mag je van ons verwachten

Naast een marktconform salaris, een uitdagende functie inhoud en werkomgeving en fijne collega’s bieden wij je in eerste instantie een jaarcontract met aansluitend een optie tot een vaste aanstelling. We zijn een organisatie waarin je zelfstandig en in teams veel kunt leren en waarin je kansen hebt om je ambities vorm te geven. Daarbij hechten we veel waarde aan opleiding, ontwikkeling en eigen initiatieven. Eurailscout kent bovendien goede arbeidsvoorwaarden zoals 25 vakantiedagen, 23 ADV dagen (beide op fulltime basis) en een CAO à la Carte.

Neem contact op

Heeft de functie jouw interesse gewekt en wil je meer informatie? Neem dan contact op met Remco van Haren, Productieleider, via nummer 06-30122094 of stuur een e-mail naar: remco.vanharen@eurailscout.com
Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met Milou Willems, Recruiter via nummer 06-1153 0580

Ben je enthousiast geworden? Dan kun je direct reageren via de sollicitatiebutton. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet gewenst. Profielen en cv's die ongevraagd door bureaus worden toegezonden, zullen behandeld worden als directe sollicitaties van de kandidaat.

Vacature doorsturen
 
Deel deze pagina via