Projectcontroller Rolling Stock

Vacature doorsturen
 
 • Opleidingsniveau Nederland HBO
 • Standplaats Utrecht
Ben jij als Project Controller in staat het project financieel op koers te houden?

Dit ga je doen

Als Project Controller ben jij verantwoordelijk voor het verzorgen en opleveren van financiële analyses en rapportages om zo de Controller van alle relevante stuurinformatie te voorzien. Je richt je op de financiële performance van de projecten. Ook ben je verantwoordelijk voor het op proactieve wijze adviseren en ondersteunen van de controller op thema's als werkkapitaalbeheer en projectbewaking.

Taken & verantwoordelijkheden:

 • Het ondersteunen van de  periodieke en/of ad-hoc projectrapportages om de controller te voorzien van alle relevante financiële projectinformatie. Het gaat hierbij om de actuele projectrapportages, prognoses van omzet en resultaat, liquiditeitsverloop, financieringsstand en de kansen en risico's op het project.
 • Je draagt zorg voor het ontwikkelen, opzetten en verbeteren van het proces van projectbewaking.
 • Je bent verantwoordelijk voor de adequate uitvoering van de projectadministratie. Je bent altijd in staat om een actueel beeld te geven van de financiële performance van de projecten.
 • Je bent proactief en communiceert makkelijk met verschillende gesprekspartners, zowel intern als extern.
 • Je bent vanuit jouw rol altijd scherp op het zien van verbeteringen en mogelijkheden in een projectadministratie.
 • Je biedt ondersteuning van financiële (ad-hoc-)analyses, ten behoeve van de controllers.

Dit is je afdeling

Je komt te werken op de Financiële afdeling van Strukton Rolling Stock (onderdeel van Strukton Rail) in een team van een controller en financieel medewerkers.

Strukton Rolling Stock heeft een unieke positie in de wereld als het gaat om de ontwikkeling, productie en levering van aandrijfsystemen, boordnetomvormers, voertuigbesturingssystemen en bekabelingoplossingen. De klantspecifieke producten en oplossingen van Strukton Rolling Stock worden geleverd in treinen, trams, metro's en monorail.

Dit verwachten wij van jou

Je beschikt over HBO werk- en denkniveau bijvoorbeeld verkregen vanuit je opleiding Bedrijfseconomie of Accountancy. Daarnaast heb je 2 tot 5 jaar werkervaring in een soort gelijke functie. Je hebt ervaring in het projectmatig werken en je kunt goed in processen denken. Ervaring met Navision is een pré.

Je herkent jezelf in onderstaande competenties:

 • Flexibel (je kunt goed schakelen tussen verschillende onderwerpen)
 • Accuraat en georganiseerd (je kunt precies werken en goed structuur in zaken aanbrengen)
 • Goede communicatieve vaardigheden (zowel in woord als geschrift; ook in het Engels)
 • Je kunt goed samenwerken
 • Je bent analytisch en doortastend (je bent goed in het kritisch doorvragen tot je een antwoord hebt waar je inzicht en overzicht mee krijgt)
 • Zelfstandig (je bent in staat je eigen werkzaamheden te organiseren en te prioriteren)

Dit mag je van ons verwachten

We zijn een grote organisatie waarin je veel kunt leren en waarin je kansen hebt om je ambities vorm te geven.
We hechten veel waarde aan opleiding en ontwikkeling (onbeperkt online opleidingen), maar ook aan de vitaliteit en gezondheid van onze medewerkers, waarvoor wij verschillende programma's aanbieden.

Daarnaast bieden wij je een goede cao (met onder meer een forse hoeveelheid vakantiedagen, WIA-excedentverzekering, Spoorweg Pensioen), flexibele werktijden (natuurlijk in overleg met je team) en een fantastisch bedrijf om voor te werken.

Meer weten en solliciteren?

Spreekt dit je aan en wil je verder met ons praten? Dan zien we graag je sollicitatie tegemoet. Je kunt reageren via de sollicitatie-button. Na ontvangst van je sollicitatie ontvang je binnen twee weken een reactie.
Heb je nog vragen, neem dan contact op met onze recruiter Nazanin Sharif via nazanin.sharif@strukton.com of via 06-15539721?

Vacature doorsturen
 
Deel deze pagina via