Monteur Spoorbruggen

Vacature doorsturen
 
 • Opleidingsniveau Nederland MBO 3 - 4
 • Dienstverband Fulltime
 • Standplaats Strukton Rail Onderhoud - Haarlem
Houd je van techniek? En deins je niet terug voor werkzaamheden als lassen, slijpen en elektrotechnische werkzaamheden aan complexe mechanische installaties zoals spoorbruggen? Dan ben jij onze nieuwe monteur kunstwerken voor PGO Kennemerland!

Dit ga je doen

Jouw expertise zorgt ervoor dat diverse elektrotechnische, besturingstechnische en mechanische installaties perfect worden onderhouden. Als monteur kunstwerken voer je voornamelijk onderhouds- en herstelwerkzaamheden uit op of in de nabijheid van het spoor. Deze werkzaamheden vinden onder andere plaats aan objecten als vaste en beweegbare spoorbruggen, pompinstallaties en rem- en doordruksystemen. 

Het is belangrijk dat het onderhoud en/of herstelwerkzaamheden binnen de gestelde tijd en volgens de afgesproken eisen is uitgevoerd.  Je werkt zelfstandig of in ploegverband. Je taken zullen o.a. bestaan uit:

 • Verzamelen van materialen en gereedschappen ter voorbereiding van het uit te voeren werk
 • Beoordelen van de kunstwerken en installaties
 • Rapporteren van de geconstateerde afwijkingen
 • Zorgdragen voor de storingsafhandeling en daaropvolgend het vrijgeven van het kunstwerk/installatie
Daarnaast draag jij er zorg voor dat jij én jouw collega's veilig samen kunnen werken.

Dit is je afdeling

Bij Strukton Rail Onderhoud werk je samen met de beste vakmensen en de mooiste machines aan een veilig en betrouwbaar spoor. Wat wij precies doen? Zo’n 6.000 kilometer spoor onderhouden in Nederland en Zweden. In het spoor liggen wissels en er hangt een bovenleiding waar de stroom voor de trein vandaan komt. Met Big Data verzamelen we alle informatie uit het spoor en uit de trein. Zo kunnen we het onderhoud perfect plannen en voorkomen we storingen. En de machines? Wat dacht je van de stopmachine met maar liefst een gewicht van twintig olifanten? Die zorgt er samen met jou voor dat het spoor er weer recht en strak in komt te liggen.

In de functie van Monteur Kunstwerken maak je deel uit van een selecte groep technici binnen Strukton Rail Nederland die zich bezig gaan houden met het onderhoud, inspectie en (nieuwbouw)projecten in de elektrotechniek, besturingstechniek en mechanische techniek in de breedste zin van het woord. Denk hierbij aan het aanpassen en onderhouden van brug en/of tunnelconstructies bij bijvoorbeeld een spoorvernieuwing. Het vertrekpunt van je werkzaamheden is Haarlem, waarna de werkzaamheden voornamelijk plaats zullen vinden in de onderhoudsgebieden van Strukton (gebied tussen Haarlem, Leiden,Schiphol, Dronten en Apeldoorn). Het kan ook voorkomen dat je werkzaamheden buiten deze regio gaan plaatsvinden. Naast de andere monteurs werk je nauw samen met de infraverantwoordelijke.

Zet jij je ook graag volledig in om trein, tram en metro veilig en op tijd te laten rijden? Kom dan bij de leukste, door technologie gedreven spooraannemer werken!

Dit verwachten wij van jou

Om de functie van monteur kunstwerken in en om het spoor te vervullen, is het belangrijk dat je een opleiding op MBO niveau 3 of 4 in een technische richting hebt afgerond en in het bezit bent van rijbewijs B. Je hebt  naast mechanisch ervaring ook sterke affiniteit met elektro-technisch werk en PLC techniek. Aangezien je vaak communiceert op afstand en rapportages opstelt, beschik je over een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal. Verder beschik je over
 • Minimaal 3 jaar werkervaring als monteur storing en onderhoud
 • Enige kennis van pompinstallaties, pneumatiek en hydrauliek
 • Je bent altijd stipt op tijd en je kunt goed onder druk presteren
 • Een flexibele instelling. Onregelmatige diensten zoals dag-, nacht- en weekenddiensten maken een belangrijk onderdeel uit van je werk.
 • Een goed leervermogen
 • Discipline op het gebied van veiligheid

Dit mag je van ons verwachten

Onze collega’s hebben een 8,1 gegeven op hun algemene tevredenheid over het werken bij Strukton Rail. En dat is niet voor niets. De betrokkenheid en trots in de organisatie is groot en je krijgt veel ruimte om eigenaarschap te pakken over de inhoud van je takenpakket, maar ook over de inrichting van je werktijden. Veel vrijheid dus, en ruimte voor initiatief en ontwikkeling. En natuurlijk gaat het om jouw ontwikkeling als vakspecialist, daarin ondersteunen we volop met opleidingen. Tenslotte is veiligheid een belangrijk thema dat veel aandacht krijgt en daar voelen onze collega’s zich goed bij.

Strukton Rail biedt je naast een goed salaris een werkomgeving waar je wordt gezien als expert op jouw vakgebied.
Naast bovenstaande bieden wij ook:

 • Salaris € 2047,- tot € 3.190,- (afhankelijk van kennis en ervaring) per 4 weken en toeslagen conform het CAO RIS (Rail infrastructuur)
 • tal van collectiviteiten zoals een pensioenregeling en ziektekostenverzekering.
 • 25 vakantiedagen, 23 roostervrije dagen en de mogelijkheid om extra dagen te kopen.
 • flexibele werktijden en de mogelijkheid om het eigen werk en werktijden in te delen.
 • een heldere HR cyclus waarin jouw ontwikkeling centraal staat.

Neem contact op

Ben je nieuwsgierig geworden? Direct solliciteren kan via onderstaande button. Of liever eerst meer informatie? Neem dan contact op met Jeffrey Smit, Recruiter, via telefoonnummer: +31 (0)615459747. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet gewenst. Profielen en cv's die ongevraagd door bureaus worden toegezonden, zullen behandeld worden als directe sollicitaties van de kandidaat.
Vacature doorsturen
 
Deel deze pagina via