Engineer Technische Dienst Spoormaterieel Zutphen

Vacature doorsturen
 
 • Opleidingsniveau Nederland MBO 3 - 4HBO / (Professionele) Bachelor's degree
 • Dienstverband Fulltime
 • Standplaats Strukton Rail Equipment - Zutphen
Zit analyseren, het bedenken van creatieve oplossingen en waarde creëren jou in het bloed als volwaardige probleemoplosser? En lever jij, gevraagd én ongevraagd, een weloverwogen advies op maat? Dan vindt jij je uitdaging bij Strukton Rail!

Dit ga je doen

In de rol van Engineer op de technische dienst van Strukton Rail te Zutphen ben je actief binnen de afdeling Techniek met een zeer divers pakket aan activiteiten, zoals het mede-ontwikkelen en toepassen van onderhoudsmethodieken van ons rijdend materieel zoals bijvoorbeeld de Vernieuwingstrein P95 die de dwarsliggers en spoorstaven in één werkgang kan vervangen. Of de bovenleidingvernieuwingsstrein Gemma die geschikt is voor het vervangen en de nieuwbouw van bovenleiding. Bij nieuwbouw van 16/25 kV bovenleidingsystemen trekt de Gemma de draagkabel en de rijdraad in één keer. Dit doe je in de high-tech treinenwerkplaats van Strukton Rail te Zutphen waar we service en onderhoud en revisie uitvoeren en het testen van spoormaterieel. Jij richt je op het zelfstandig ontwerpen van deel installaties die gebruikt worden in combinatie met ons materieel. Het zelfstandig opstellen van ontwerp- en engineeringsopdrachten. Het vergroten van de kwaliteit, betrouwbaarheid en het reduceren van de onderhoudskosten voor deze machinecomponenten. Dit doe je door het actief opstellen van een preventief inspectie- en onderhoudsplan, inclusief passende analyses uit metingen en inspecties en effectieve follow-up. Je hebt waarnodig overleg met de verschillende onderhoudsteams hierover waarna je de follow-up rapporteert en presenteert.

Belangrijk in de rol van Engineer is preventief onderhoud ook te optimaliseren op de langere termijn. Je onderzoekt  de storingsfrequentie, de onderhoudskosten en  de methoden om processen efficiënter te maken. Je signaleert kansen tot verbetering en komt met concrete voorstellen om deze te verzilveren. Je werkt toe naar een proactieve manier van werken, waarbij de afstemming met interne en externe klanten een belangrijke rol speelt. Je neemt namens de afdeling Techniek namelijk deel aan productieoverleggen en wanneer dat gewenst is neem je ook deel aan overleggen met de opdrachtgever. Verdere werkzaamheden kunnen zijn 1 a 2 dagen in de week tekenwerk, inclusief krachten berekenen, 3D tekenen en een tekendossier opbouwen. Beheren dossiers, onderhoudsmanagement van goederenwagen volgens de VPI normen. Modificatie projecten begeleiden in de werkplaats,  inclusief calculatie en werkvoorbereiding.

Tot slot behoort veiligheid tot jouw primaire aandachtsgebied. Je bent mede verantwoordelijk voor het verbeteren en handhaven van de veiligheid; dat maakt jouw risicobewust en zeer kritisch.       

Dit is je afdeling

Bij Strukton Rail Equipment werk je met de grootste en meest geavanceerde machines binnen en buiten Nederland. Dit zijn technologische hoogstandjes waar jouw hart als vakman echt van gaat kloppen. Ons pareltje? De vernieuwingstrein. Deze werkt door heel Europa aan de mooiste projecten ter vernieuwing van het spoor. Zoals de Hogesnelheidslijn in Kopenhagen. Maar ook dichterbij huis bij een spoorvernieuwing van 18 kilometer tussen Mariënberg en Almelo. Natuurlijk hebben we nog veel meer machines. Locomotieven, stopmachines, ballastmachines, bovenleidingmaterieel en spoorkranen. Onderhoud aan deze machines doen we zelf. Ook zorgen wij ervoor dat de machines op de juiste plek en tijd optimaal beschikbaar zijn. In Nederland hebben we ongeveer 50% van het spoorwegennet in onderhoud: circa 2.7600 kilometer spoor, 2.000 kilometer bovenleiding, 3.000 wissels, 700 overwegen en 650 bruggen. Naast onderhoud, vernieuwing en nieuwbouw van het spoor ondersteunt Strukton Rail Nederland onderdelen van Strukton Rail in andere landen met onder meer assetmanagement, business development & innovatie, groot spoormaterieel en railvervoersdiensten. Jouw toekomstige collega’s houden van machines en zijn trots op hun vak. Zet jij je ook graag volledig in om trein, tram en metro veilig en op tijd te laten rijden? Kom dan bij de leukste, door technologie gedreven spooraannemer werken!

Als Engineer ben je werkzaam vanuit Zutphen waar Strukton Rail een moderne, high-tech treinenwerkplaats heeft. Vanuit die werkplaats én vanuit andere werkplaatslocaties in Nederland voeren wij allerlei werkzaamheden uit aan spoormaterieel. Onze werkplaatsmonteurs worden daarnaast, indien elders in Europa en Australië met de machines wordt gewerkt, ondersteund door een netwerk aan werkplaatsen met deskundig personeel.

Dit verwachten wij van jou

Uiteraard spreekt het voor zich dat de Engineer die wij zoeken een goed analytisch vermogen heeft. Daarnaast wordt van je verwacht dat je je flexibel opstelt, aangezien werktijden, werklocatie en prioritering van werkzaamheden kunnen wijzigen.
Verder beschik je over:
 • Een afgeronde werktuigkundige opleiding op MBO niv. 4  met enige jaren ervaring of een afgeronde technische opleiding op HBO Werktuigbouwkunde met minimaal 1 jaar ervaring
 • Werkervaring in werktuigbouwkundige engineering
 • Kennis en ervaring met Autodesk Inventor, AutoCad of een ander CAD / CAM programma
 • Ervaring in de metaalkunde of lasconstruktie met het maken van WPS of opgeleid willen worden tot Middelbaar Las Technicus (MLT),
 • Besluitvaardigheid en overtuigingskracht

Dit mag je van ons verwachten

Onze collega’s hebben een 8,1 gegeven op hun algemene tevredenheid over het werken bij Strukton Rail. En dat is niet voor niets. De betrokkenheid en trots in de organisatie is groot en je krijgt veel ruimte om eigenaarschap te pakken over de inhoud van je takenpakket, maar ook over de inrichting van je werktijden. Veel vrijheid dus, en ruimte voor initiatief en ontwikkeling. En natuurlijk gaat het om jouw ontwikkeling als vakspecialist, daarin ondersteunen we volop met opleidingen. Tenslotte is veiligheid een belangrijk thema dat veel aandacht krijgt en daar voelen onze collega’s zich goed bij.

Strukton Rail biedt je naast een goed salaris een werkomgeving waar je wordt gezien als expert op jouw vakgebied.
Naast bovenstaande bieden wij ook:
 • een goed salaris en toeslagen conform het CAO RIS (Rail infrastructuur) per 4 weken.
 • tal van collectiviteiten zoals een pensioenregeling en ziektekostenverzekering.
 • 25 vakantiedagen, 18 roostervrije dagen en de mogelijkheid om extra dagen te kopen.
 • flexibele werktijden en de mogelijkheid om het eigen werk en werktijden in te delen.
 • een heldere HR cyclus waarin jouw ontwikkeling centraal staat.

Neem contact op

Ben je nieuwsgierig geworden? Direct solliciteren kan via onderstaande button. Of liever eerst meer informatie? Neem dan contact op met Jeffrey Smit, Recruiter, via telefoonnummer: +31 (0)615459747. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet gewenst. Profielen en cv's die ongevraagd door bureaus worden toegezonden, zullen behandeld worden als directe sollicitaties van de kandidaat.
Vacature doorsturen
 
Deel deze pagina via