Werkplekbeveiliger Projecten

Vacature doorsturen
 
 • Opleidingsniveau Nederland MBO 3 - 4HBO / (Professionele) Bachelor's degree
 • Dienstverband Fulltime
 • Standplaats Strukton Rail Projecten - Utrecht
Zit veiligheid in je genen en heb je een grote passie voor techniek en rail in het bijzonder? Dankzij jou kunnen onze mensen veilig op en in de buurt van het spoor werken. Van de voorbereiding en organisatie tot en met evaluatie

Dit ga je doen

werkplekbeveiliger zorg jij voor een veilige en gezonde werkomgeving. Ben jij die proactieve teamspeler met een "rechte rug".? Dan zou je onze nieuwe WB-V/O/U  kunnen worden!

Dit ga je doen
Als werkplekbeveiliger ben je verantwoordelijk voor het creëren van een veilige werkplek ten aanzien van aanrijdgevaar binnen het spoor. Jij zorgt ervoor dat je hierbij werkt conform de geldende voorschriften en procedures. Je bent iemand die de verantwoordelijkheid en het initiatief naar je toe trekt, bent zelfredzaam en leergierig. Daarnaast haal je pro-actief de benodigde informatie en ben je in staat als teamspeler nauw samen te werken binnen een projectteam.
Jouw taken en verantwoordelijkheden zijn;

 • Een goede veiligheidsvoorbereiding specifiek gericht op spoor risico’s zoals, elektrocutie- en aanrijdgevaar.
 • Je stelt de aanvraag werkplekbeveiligingsinstructies (WBI) op.
 • Je ontwerpt een veilige werkplek en stelt de daarvoor benodigde instructies op en bespreekt deze met je collega’s.
 • Je houdt toezicht houden op de naleving van genomen maatregelen.
 • Als werkplekbeveiliger. heb je een coördinerende rol bij de afstemming van diverse werkzaamheden op meerdere lokaties.
 • Je spreekt mensen aan op afwijkende situaties en zorgt er voor dat dat je gezamenlijk een oplossing kan bieden.

Dit is je afdeling

Bij Strukton Rail Projecten werk je samen met de beste vakmensen en de mooiste machines aan toonaangevende spoorprojecten. Welke machines en projecten dat zijn? Bijvoorbeeld onze vernieuwingstrein die is ingezet bij de spoorvernieuwing van ruim 18 kilometer tussen Mariënberg en Almelo. Of een innovatieve werkwijze voor de sporen op de Moerdijkbrug. Sporen die we niet vastschroeven, maar ingieten. Of wat dacht je van een compleet nieuwe infrastructuur voor de tram in Nieuwegein? Of zelfs een nieuwe spoorlijn dwars door het centrum van Stockholm? Jouw toekomstige collega’s zijn echte vakmensen en trots op hun professie. Zet jij je ook graag volledig in om trein, tram en metro veilig en op tijd te laten rijden? Kom dan bij de leukste, door technologie gedreven spooraannemer werken!

Samen met een team van hooggekwalificeerde en gecertificeerde professionals ben je verantwoordelijk voor de spoorweg- en integrale veiligheid. Zo nemen wij het totale veiligheidsmanagement van alle Railinfra-projecten onder onze hoede. Daarnaast zijn er nog veel meer veiligheid gerelateerde zaken die moeten worden opgepakt, waardoor jij een brede scope hebt.  

Dit verwachten wij van jou

Als jij iets doet, dan ga je er voor de volle 100% voor. Diezelfde inzet en betrokkenheid verwacht je ook van je collega’s. Dat komt goed uit, want bij Strukton Rail gaan we altijd voor het beste. De beste kwaliteit en de beste vakmensen. Jij bent een echte kartrekker die met al je kennis en ervaring de afdeling naar een nóg hoger niveau tilt. Met flair en doorzettingsvermogen krijg jij in iedere situatie de onderste steen boven. Je communiceert makkelijk en dat komt je goed van pas als je informatie haalt en kennis deelt. Voor de vacature werkplekbeveiliger neem je verder mee:
 
 • In ieder geval mbo-werk- en -denkniveau, opgedaan door opleiding (minimaal mbo niv 3) en / of werkervaring
 • Minimaal 2 van de 3 benodigde certificaten werkplekbeveiliging, WB-O U en V.
 • Minimaal 3 jaar ervaring als werkplekbeveiliger.
 • Kennis van relevante wet- en regelgeving zoals Arbowet, NVW- en RLN-regelgeving

Dit mag je van ons verwachten

Onze collega’s hebben een 8,1 gegeven op hun algemene tevredenheid over het werken bij Strukton Rail. En dat is niet voor niets. De betrokkenheid en trots in de organisatie is groot en je krijgt veel ruimte om eigenaarschap te pakken over de inhoud van je takenpakket, maar ook over de inrichting van je werktijden. Veel vrijheid dus, en ruimte voor initiatief en ontwikkeling. En natuurlijk gaat het om jouw ontwikkeling als vakspecialist, daarin ondersteunen we volop met opleidingen. Tenslotte is veiligheid een belangrijk thema dat veel aandacht krijgt en daar voelen onze collega’s zich goed bij.

Strukton Rail biedt je naast een goed salaris een werkomgeving waar je wordt gezien als expert op jouw vakgebied.
Naast bovenstaande bieden wij ook:
 • een zeer goed salaris en toeslagen conform het CAO RIS (Rail infrastructuur) per 4 weken.
 • tal van collectiviteiten zoals een pensioenregeling en ziektekostenverzekering.
 • 25 vakantiedagen, 18 roostervrije dagen en de mogelijkheid om extra dagen te kopen.
 • flexibele werktijden en de mogelijkheid om het eigen werk en werktijden in te delen.
 • een heldere HR cyclus waarin jouw ontwikkeling centraal staat.

Neem contact op

Ben je nieuwsgierig geworden? Direct solliciteren kan via onderstaande button. Of liever eerst meer informatie? Neem dan contact op met Jeffrey Smit, Recruiter, via telefoonnummer: +31 (0)615459747. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet gewenst. Profielen en cv's die ongevraagd door bureaus worden toegezonden, zullen behandeld worden als directe sollicitaties van de kandidaat.
Vacature doorsturen
 
Deel deze pagina via