Kostendeskundige (Installatie)techniek

Vacature doorsturen
 
 • Opleidingsniveau Nederland HBO
 • Dienstverband Fulltime
 • Standplaats Utrecht

Dit ga je doen

Strukton Worksphere zoekt een Kostendeskundige (Installatie)techniek die het verschil kan maken!

De kostendeskundige installatietechniek bij Strukton Worksphere Projecten is dé spin in het web in de tender- en ontwerpfase van onze prestigieuze projecten.

Als kostendeskundige installatietechniek stel je zelfstandig ramingen en kostprijsbegrotingen op. Je onderbouwt de aanbieding met behulp van kostenkengetallen van o.a. Gebouwgebonden installaties, waarbij in de samenstelling van deze kengetallen een nadrukkelijke rol voor je is weggelegd. Binnen het kostenteam is integrale samenwerking de maatstaf waarbij voor deze rol de nadruk ligt op de werktuigbouwkunde installaties.

Je adviseert, controleert, verzamelt en beheert alle cijfers, documentatie en gegevens m.b.t. de integrale prijsvorming voor de elektrotechnische en werktuigkundige installaties. Jij bent degene op wie wordt gebouwd en vertrouwd. Je ben integraal verantwoordelijk voor de totstandkoming van de integrale ramingen en de kostprijsvorming. Daarbij maak je gebruik van de kennis- en kunde van het team van professionals (o.a. van een team van calculators) om je heen.

Jouw basis ligt in de gebouwgebonden werktuigkundige installaties, maar je begrijpt tevens de wereld van de bouw en elektrotechniek. Je baseert je prijs op basis van een raming op SO-niveau of het ontwerp wat er ligt. Je denkt mee met alle disciplines en je durft risico’s te nemen. Je hebt oog voor detail en zoekt naar oplossingen en optimalisaties, deze bespreek je met het (ontwerp)team en je adviseert hen met de beste oplossing. Vanzelfsprekend werk je samen met collega’s, onderaannemers en leveranciers. Steeds vaker werk je met digitale informatie, zoals het 3D-model (BIM) die je tijdens het ontwerp beoordeelt/toetst ten behoeve van de prijsvorming. Kortom, jij bent degene die voor Strukton Worksphere het verschil maakt!

Dit mag je van ons verwachten

 • Een afwisselende en uitdagende functie met veel eigen verantwoordelijkheid;
 • Je werkt voor grote complexe projecten (utiliteit), meestal in een uitdagende omgeving, zoals bijvoorbeeld op Schiphol, of op de grootste bouwplaats van Nederland (laboratorium);
 • Een concurrerend salaris en uitstekende arbeidsvoorwaarden;
 • Dat je onderdeel gaat uitmaken van een gezellig team van professionals;
 • Je werkt in een innovatieve en vooruitstrevende omgeving (met BIM, Strukton Pulse, data gedreven);
 • Volop mogelijkheden tot persoonlijke ontwikkeling; het volgen van opleidingen en mogelijkheden tot zowel verbreding als verdieping in je vakgebied.

Over Strukton Worksphere

Voor Strukton Worksphere is techniek nooit het doel op zich, maar een middel. Samen met onze klanten creëren we een prettige en gezonde omgeving waarin mensen optimaal kunnen werken en verblijven. We nemen onze klanten de zorg voor hun gebouw volledig uit handen, door 24 uur per dag garant te staan voor betrouwbare, efficiënte en duurzame technische installaties. Doel van onze inspanningen is om gebouwen zo energiezuinig en comfortabel mogelijk te maken.

Dit verwachten wij van jou

 • Je beschikt over minimaal een HBO diploma, bijvoorbeeld richting Installatietechniek, Werktuigbouwkunde of Elektrotechniek. Vanwege de huidige teamsamenstelling heeft een werktuigbouwkundige opleiding de voorkeur;
 • Je bent technisch sterk, maar weet dat klantgerichtheid en collegialiteit minstens net zo belangrijk is;
 • Je werkt netjes, planmatig en gestructureerd;
 • Je hebt minstens een afgeronde Hbo-opleiding (bij voorkeur in de techniek) en minstens 5 jaar relevante werkervaring op het gebied van UAV-GC;
 • Ervaring in het opstellen van ramingen en begrotingen t.b.v. de installatietechniek a.d.h.v. kostenkengetallen;
 • Teamplayer met oog voor samenwerking;
 • Analytisch vermogen;
 • Je bent daadkrachtig, sociaal vaardig en vindt het leuk om mensen mee op sleeptouw te nemen.

Meer weten en solliciteren

Meer weten over deze functie, de sollicitatieprocedure of de arbeidsvoorwaarden? Neem dan contact op met Lotte Versteeg, HR Manager, telefoonnummer 06-53833880.

Vacature doorsturen
 
Deel deze pagina via