BIM-3D Modelleur (Engineer)

Vacature doorsturen
 
 • Opleidingsniveau Nederland HBO
 • Dienstverband Fulltime
 • Standplaats Utrecht

Dit ga je doen

Strukton Worksphere zoekt een gedreven BIM-3D Modelleur in de ontwerp en -engineeringsfase.

De BIM-3D modelleur bij Strukton Worksphere Projecten werkt in een integraal team (Werktuigbouwkunde, Elektrotechniek, Installatietechniek en Bouwkunde) aan de virtuele realisatie van een project (gebouw).  Je werkt samen met andere ontwerpers en engineers aan onze virtuele complexe projecten. Je bent verantwoordelijk voor het virtueel ontwerpen en engineeren van deze complexe bouwwerken voor de start van de realisatie. Tijdens en na de realisatie draag je bij aan een kopie (Digital Twin) van het daadwerkelijk gerealiseerde bouwwerk.

Je maakt deel uit van het projectteam/uitvoeringsteam en rapporteert aan de BIM coördinator, de ontwerpleider en/of de lead engineer. De diverse projecten waaraan je werkt hebben een omvang van 5-100 mio en bevinden zich door heel Nederland.

Je vertaalt de doelstellingen in informatieontwikkeling en -levering vanuit een informatieleveringsspecificatie (ILS) naar een 3Dmodel waarin zowel geometrie als data worden vastgelegd.

ILS wordt gedestilleerd vanuit het BIM Protocol (en contract) en gezamenlijk met de BIM coördinator en het BIM uitvoeringsplan voer je je werkzaamheden uit. Daarna werk je op basis van een integrale team planning (LEAN) en faciliteer je de lead engineer en uiteindelijk de klant. 

Ook je eigen werkzaamheden zijn zeer divers; je bedenkt technische oplossingen, verzorgt de informatie voor inkoop,  vertaalt de eisen en ambities van het project naar het (virtuele) gebouw, voert regie over de  onderaannemers en draagt bij aan de meest effectieve en efficiënte werkmethode.  Jij zorgt ervoor dat alle werkzaamheden op de bouw tot in de puntjes zijn voorbereid en dat de (deel)planningen worden behaald, je stemt je werkzaamheden en voortgang frequent af met de projectleider en het uitvoeringsteam en je bent de schakel tussen deze stakeholders. Om de ontwikkelingen in je vakgebied bij te houden en te werken aan je persoonlijke ontwikkeling, biedt Strukton Worksphere je de mogelijkheid om vakgerichte opleidingen te volgen. De werkzaamheden van een BIM modelleur bij Strukton Worksphere Projecten zijn veelomvattend en project gerelateerd, waardoor ze nooit hetzelfde zijn. Door de omvang en complexiteit van de projecten waarvoor je werkt, is je verantwoordelijkheidsgebied groter dan die van een projectleider in een kleinere organisatie. Kortom; een uitdagende functie voor mannen en vrouwen met ambitie  die het aandurven om op triple A projecten hun stempel te drukken.

Dit mag je van ons verwachten

 • Een uitdagende functie voor een vakman of -vrouw met overzicht;
 • De kans om ervaring op te doen op  grote projecten in zeer uiteenlopende branches, zoals de zorg, het onderwijs, mobiliteit;
 • Een marktconform  salaris en uitstekende arbeidsvoorwaarden;
 • Doorgroeimogelijkheden en het volgen van gerichte opleidingen;
 • Een prettige werksfeer en leuke collega’s.

Over Strukton Worksphere

Voor Strukton Worksphere is techniek nooit het doel op zich, maar een middel. Samen met onze klanten creëren we een prettige en gezonde omgeving waarin mensen optimaal kunnen werken en verblijven. We nemen onze klanten de zorg voor hun gebouw volledig uit handen, door 24 uur per dag garant te staan voor betrouwbare, efficiënte en duurzame technische installaties. Doel van onze inspanningen is om gebouwen zo energiezuinig en comfortabel mogelijk te maken.

Dit verwachten wij van jou

 • Je hebt bij voorkeur een afgeronde Hbo-opleiding Bouwkunde of Werktuigbouwkunde (HIT) of Elektrotechniek en tenminste 5 jaar werkervaring in een soortgelijke functie bij een grote aannemer of adviseur;
 • Je bent organisatorisch sterk, werkt planmatig en gestructureerd, en hebt overzicht;
 • Je hebt gedegen technische kennis en bent op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen;
 • Ervaring met autodesk Revit en bij voorkeur StabiCad (voor Revit) of vergelijkbare 3D modelleer softwarepakketten.

Meer weten en solliciteren

Meer weten over deze functie, de sollicitatieprocedure of de arbeidsvoorwaarden? Stel je vragen aan Lotte Versteeg, HR Manager Projecten via lotte.versteeg@strukton.com.  Solliciteren kan via de ‘solliciteer direct’ button.

Vacature doorsturen
 
Deel deze pagina via