Lead engineer meet- & regeltechniek

Vacature doorsturen
 
  • Opleidingsniveau Nederland HBO
  • Dienstverband Fulltime
  • Standplaats Groningen

Dit ga je doen

Hou jij van integraal (E, W, B) en projectmatig werken, maar ben je ook graag een autoriteit op het gebied van Meet- en Regeltechniek? Dan is de vestiging Groningen op zoek naar jou als ambassadeur voor dit vakgebied.


Als (Lead) Engineer meet- en regeltechniek werk je binnen Strukton Worksphere op het brede terrein van besturingssystemen voor/in gebouw gebonden installaties. Jij bent de autoriteit en ambassadeur op jouw vestiging aangaande meet- en regeltechniek en werkt nauw samen met de collega’s van zowel projecten alsook die van beheer & onderhoud.
Projectmatig werk je integraal (E,W & B) en in teamverband aan het ontwerp van nieuwe installaties of maak je voorstellen om bestaande installaties te upgraden. Vanaf het allereerste moment denk je dan mee over installatieoplossingen voor onze klanten. Je bent goed in staat jouw technische oplossing helder en duidelijk te vertalen en presenteren, zowel op papier als bij de klant. Tijdens de uitvoering blijf je nauw betrokken bij jouw projecten, schrijf je zelf software en bewaak je het project. 
Door de toename van ICT-toepassingen, data vanuit GBS-systemen en onderhoudsgegevens vanuit onze eigen contracten beschikken we over waardevolle informatie. In onderhoud focussen we dan ook steeds meer op technisch beheer op afstand (PULSE) doen we het beheer van bodemenergie installaties (conform BRL 6000-21) en zijn we als M&R-specialisten vaak klankbord voor servicetechnici op het gebied van M&R- en / gebouw beheersingssystemen. Jij bent in staat mee te denken in assetmanagement en weet de daaruit voorkomende verbetervoorstellen te vertalen in concrete oplossingen en voert deze uit.

Dit mag je van ons verwachten

  • Een afwisselende en uitdagende functie met veel vrijheid en eigen verantwoordelijkheid;
  • Je werkt voor grote opdrachtgevers (utiliteit) in zeer uiteenlopende branches, zoals de zorg, het onderwijs, het bankwezen en de industrie;
  • Een concurrerend salaris en uitstekende arbeidsvoorwaarden.

Over Strukton Worksphere

Voor Strukton Worksphere is techniek nooit het doel op zich, maar een middel. Samen met onze klanten creëren we een prettige en gezonde omgeving waarin mensen optimaal kunnen werken en verblijven. We nemen onze klanten de zorg voor hun gebouw volledig uit handen, door 24 uur per dag garant te staan voor betrouwbare, efficiënte en duurzame technische installaties. Doel van onze inspanningen is om gebouwen zo energiezuinig en comfortabel mogelijk te maken.


Strukton Worksphere Noord-Oost heeft een regionaal opererende afdeling meet- en regeltechniek. Van daaruit ondersteunen wij  onze collega’s van zowel Beheer & Onderhoud als van projecten  op het gebied van regeltechnische oplossingen, werktuigbouwkundige ontwerpvraagstukken, consultancy en uitvoering. Ons doel is om op elke vestiging een daadkrachtige afvaardiging meet- en regeltechnici te realiseren, welke lokaal de (M&R) belangen van de betreffende vestiging behartigt. Je blijft echter deel uitmaken van het regionale team waardoor je snel met vakgenoten kunt overleggen en afstemmen. Binnen onze afdeling zijn zaken als big-data en data-gedreven analyses van systemen, evenals het beheer van bodemenergiesystemen vaste onderdelen. Het vakgebied wordt technisch complexer en ontwikkelingen gaan snel. Dit vereist dat we bijblijven op ons vakgebied en leren en ontwikkelen met en van elkaar. In toenemende mate hebben we prestatie-/onderhoudscontracten bij opdrachtgevers en denken wij uitgebreid mee in energie- en duurzaamheidsvraagstukken waarbij onze afdeling adviseert over de invulling en haalbaarheid van technische maatwerkoplossingen.

Dit verwachten wij van jou

  • Je hebt een gerichte afgeronde technische hbo-opleiding en/of een afgeronde mbo-opleiding (niveau 4), aangevuld met specialistische vakopleidingen; bijvoorbeeld MIT,  MRK-C en/of Kli-C. Het diploma Priva Certified Engineer is een pre;
  • Je hebt ruime ervaring in de installatietechniek, waarvan minimaal 3 jaar werkervaring als Lead Engineer in de discipline Meet- en Regeltechniek;
  • Je kunt goed organiseren en werkt zelfstandig, planmatig en gestructureerd. In hectische situaties houd je overzicht en weet prioriteiten te stellen;
  • Je communiceert gemakkelijk, zowel mondeling als schriftelijk.

Meer weten en solliciteren

Wil je meer weten over deze functie of heb je vragen over de procedure of over de arbeidsvoorwaarden, neem dan contact op met Jos van der Vegt (HR Manager), telefoonnummer 06-20413303. 

Vacature doorsturen
 
Deel deze pagina via