Organisatie adviseur

Vacature doorsturen
 
 • Opleidingsniveau Nederland HBO
 • Dienstverband Fulltime
 • Standplaats Scharwoude

Strukton Civiel Regio West is een organisatie in transitie. De nu nog aparte onderdelen Strukton Infratechnieken en Ooms Construction moeten binnen een bepaalde gestelde termijn een organisatie vormen met uniforme processen en werkwijzen en deze eenheid ook gaan uitstralen naar de buitenwereld. Daarnaast dient de samenwerking met Unihorn en Ooms Producten verbeterd worden. Het doel is; Een Strukton (Civiel Regio West). Om dit te kunnen bereiken dient de strategie van Strukton Civiel Regio West geformuleerd te worden ten samen met de missie en visie die hieraan ten grondslag liggen. Jij als verandermanager zal hier een belangrijke rol in gaan spelen. Je adviseert het MT en fungeert in dit proces als de belangrijkste aanjager. Vanuit de situatie waarin de verandering in gang is gezet blijf je je inzetten voor het optimaliseren van processen en performance management en krijg jij het voor elkaar om steeds inzichtelijker te maken waarop wij presteren als organisatie.

Dit ga je doen

Jij bent van nature een bruggenbouwer. Je vertaalt beleid in een businessplan en weet de juiste mensen hierin mee te nemen, te motiveren en te activeren. Om tot dit beleid te komen zal je in den beginne heel hands on, letterlijk, met de medewerkers in gesprek gaan. Uit hun inbreng zal je de grote gemene deler destilleren en deze samen met de inbreng van het MT vertalen in een visie en een missie. Welke jij in een later stadium zal vertalen in een concreet business- en marketingplan met duidelijk te nemen stappen. In deze functie krijg je veel vrijheid om je inbreng te geven maar ook om te werken op de plek die voor jou op dat moment het meeste relevant is. Je bent constant bezig om te kijken hoe de bedrijfsvoering beter slimmer, efficiënter en effectiever kan. Je werkt op een plek waar zich veel verschillende disciplines onder een dak bevinden. Je zal direct rapporteren aan de algemeen directeur.

Concrete taken en verantwoordelijkheden;

 • Positionering. Je bent verantwoordelijk voor een heldere positionering van Strukton Civiel West met de daar bijbehorende vertaling van de visie en missie (in de verschillende communicatie-uitingen). Je creëert voldoende draagvlak voor het gekozen beleid en de strategieën die hieruit voortvloeien.
 • Opstellen en het implementeren van het Business-, Marketing- & Communicatieplan. Dit betreft het voorbereiden en opstellen van genoemde plannen en het hierin adviseren aan de directie en het MT.
 • Bewaken en monitoren van de voortgang van genoemde plannen. Zorgdragen voor periodieke rapportages en bijsturen waar nodig.
 • Verantwoordelijk voor de interne en externe communicatie. Het optimaliseren (verbeteren en vernieuwen) van communicatieproducten, communicatieprocessen en werkwijzen. Het bewaken van de kwaliteit en de effectiviteit van deze communicatie uitingen. Hierbij zal je ondersteund worden door onze afdeling marketing en communicatie.
 • Je bent samen met het MT verantwoordelijk voor het performance management binnen onze organisatie. Je maakt inzichtelijk waarop wij presteren in de organisatie en brengt dit actief in kaart zodat wij de opdrachten binnenhalen die bij ons passen en er bijgestuurd kan worden waar nodig is als blijkt dat onze performance niet aansluit bij de vormgegeven missie en visie.

Dit verwachten wij van jou

Jij als organisatieadviseur bent benaderbaar en staat open voor de inbreng van onze medewerkers. Je gebruikt hun input bij het bepalen van de koers van het bedrijf en brengt deze in het MT in. Je bent communicatief zeer vaardig. Je staat stevig in je schoenen en je bent in staat om, om te gaan met weerstand en weet draagvlak te creëren. Je doet dit met een bepaalde flair en plezier en dat straal je uit waardoor mensen graag met je samenwerken. Respect en mensen in hun waarde laten zijn belangrijke kernwaarden. Daarbij ben je sterk analytisch ingesteld.

Verder vragen we:

Een afgeronde hbo of wo- opleiding in de richting Bedrijfskunde, Technische bedrijfskunde, HEAO, Organisatiepsychologie, HRM of een andere vergelijkbare studierichting. Onze voorkeur heeft het als je op een van deze studies bent afgestudeerd met afstudeerrichting ‘verandermanagement’.
Je hebt minimaal 3 a 4 jaar werkervaring en bent ervaren als het gaat om het optimaliseren van bedrijfsprocessen. Je hoeft niet per se al ervaring te hebben met veranderingstrajecten als je maar over de juiste intermenselijke vaardigheden beschikt en resultaatgericht bent, dit aantoonbaar kunt maken in een gesprek en de ambitie hebt om een stap te maken als manager organisatieontwikkeling.
We vinden het belangrijk dat je affiniteit hebt met techniek maar je hoeft niet al in onze branche te hebben gewerkt al zou het een pre zijn als dit wel zo is.  
Je bent woonachtig in het gebied tussen; Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Haarlem (Randstad).
Bij gelijke geschiktheid gaat onze voorkeur uit naar een vrouw.

Dit mag je van ons verwachten

Een plek binnen een organisatie waar samen werken aan een gemeenschappelijk resultaat op grote waarde wordt geschat. Een situatie waar je veel ruimte krijgt voor eigen inbreng en waarbij het mogelijk is vorm te geven aan je eigen functie. Daarbij heb je de mogelijkheid om te werken daar waar dat voor jou en de organisatie op dat moment handig en prettig is. We bieden jou een marktconform salaris afhankelijk van je ervaring.

Verder bieden wij uitstekende secundaire arbeidsvooraarden. Daarbij kan je denken aan:

 • 43 roostervrije dagen per jaar;
 • Een uitstekend Pensioen ondergebracht bij het pensioenfonds voor de bouw (Werkgeversbijdrage is 50 procent, www. Bpfbouw.nl);
 • Flexibele werktijden / locaties;
 • Auto van de zaak.

Dit zijn wij

Jij als organisatieadviseur komt te werken binnen een grote organisatie waar veel verschillende disciplines zich onder een dak bevinden. Waarbinnen het mogelijk is om als specialist aan grote integrale projecten te werken maar waarbij je regionaal ook binnen kleinere projecten een bredere rol kan oppakken. Een bedrijf dat groot is geworden door innovatief te zijn. Een organisatie die in ontwikkeling is met een steeds professionelere bedrijfsstructuur met duidelijk omschreven processen, een uniforme manier van werken en waarbij de verantwoordelijkheid laag in de organisatie ligt maar met de bedrijfscultuur van een familiebedrijf; warm, open en ondernemend.

Wil je kennis maken of wil je meer weten, je bent van harte welkom!

Voor functie-inhoudelijke informatie en om te solliciteren kun je contact opnemen met Joyce Bosveld, recruiter, via 06-43838275 of reageer direct via onderstaande ‘solliciteerknop’. 

Vacature doorsturen
 
Deel deze pagina via