Jr. Engineer Bovenleiding & Draagconstructies

Vacature doorsturen
 
 • Opleidingsniveau Nederland HBO / (Professionele) Bachelor's degree
 • Dienstverband 32-40 uur
 • Standplaats Strukton Rail Projecten - Maarssen
Zit analyseren, het bedenken van creatieve oplossingen en waarde creëren jou in het bloed als volwaardige probleemoplosser? En lever jij, gevraagd én ongevraagd, een weloverwogen advies op maat? Dan ben jij de Engineer die Strukton Rail zoekt!

Dit ga je doen

In de rol van engineer op de engineeringsafdeling van Strukton Catenary Europe te Maarssen ben je actief binnen de afdeling engineering met een zeer divers pakket aan activiteiten, zoals het ontwerpen en tekenen van bovenleidingen en draagconstructies. Het uitvoeren van sterkte berekeningen, het geven van advies  en uitvoeringsinstructies. Als Engineer neem je ook deel aan afname keuringen en je zal na een gedegen inwerkperiode je eigen werk opnamen gaan uitvoeren. Dit kan zowel door-de-weeks als in weekenden gebeuren.

Belangrijk in de rol van engineer is het ontwerp en uitwerking van bovenleidinginstallaties. Je schrijft, optimaliseert, analyseert en beheert data en tooling ter verbetering van het ontwerpproces. Je signaleert kansen tot verbetering en komt met concrete voorstellen. Je werkt toe naar een proactieve manier van werken, waarbij de afstemming met interne en externe klanten een belangrijke rol speelt. Na verloop van tijd neem je namens de afdeling engineering deel aan productie overleggen en wanneer dat gewenst is neem je ook deel aan overleggen met de opdrachtgever.

Dit is je afdeling

Strukton Catenary Europe (SCE) is een projectenorganisatie binnen Strukton Rail Nederland bv, welke als standplaatsen heeft Maarssen (Strukton Rail BV) & Merelbeke (Strukton Rail België NV). Onze werkzaamheden richten zich voornamelijk op de nieuwbouw- en wijzigingsprojecten van draagconstructies, bovenleiding en civieltechnische werkzaamheden binnen de spoorinfra in Europa. Al deze werkzaamheden voeren wij uit met een team van 80 gedreven specialisten in Nederland en België die altijd op zoek zijn naar optimalisatie van techniek, kwaliteit en veiligheid. Wij gaan geen enkel probleem of uitdaging uit de weg. Wij ontzorgen waar mogelijk de klant en leveren pasklare oplossingen aan. 

Dit verwachten wij van jou

Uiteraard spreekt het voor zich dat de Engineer die wij zoeken een goed analytisch vermogen heeft. Daarnaast wordt van je verwacht dat je je flexibel opstelt, aangezien werktijden, werklocatie en prioritering van werkzaamheden kunnen wijzigen.
Verder beschik je over:
 • Een afgeronde technische opleiding op hbo, bijvoorbeeld werktuigbouwkunde, civiele techniek of mechatronica met enige (stage) ervaring.
 • Kennis en ervaring in 3D ontwerpen met Autodesk Inventor, Microstation, AutoCad of een gelijkwaardig CAD / CAM programma en hiermee volledig vertrouwd zijn.
 • Besluitvaardigheid en overtuigingskracht
 • Enige kennis van BIM en interesse hebben BIM eigen te maken
 • Graag wil meedenken over nieuwe ontwikkelingen in het ontwerpproces.
 • Bereidt om, wanneer nodig, gedurende nachten- of weekenden op de projectlocatie stand-by te staan om kwaliteit en voortgang helpen te borgen

Dit mag je van ons verwachten

Onze collega’s hebben een 8,1 gegeven op hun algemene tevredenheid over het werken bij Strukton Rail. En dat is niet voor niets. De betrokkenheid en trots in de organisatie is groot en je krijgt veel ruimte om eigenaarschap te pakken over de inhoud van je takenpakket, maar ook over de inrichting van je werktijden. Veel vrijheid dus, en ruimte voor initiatief en ontwikkeling. En natuurlijk gaat het om jouw ontwikkeling als vakspecialist, daarin ondersteunen we volop met opleidingen. Tenslotte is veiligheid een belangrijk thema dat veel aandacht krijgt en daar voelen onze collega’s zich goed bij.

Strukton Rail biedt je naast een goed salaris een werkomgeving waar je wordt gezien als expert op jouw vakgebied.
Naast bovenstaande bieden wij ook:
 • een goed salaris en aanvullende toeslagen per 4 weken (grondslag is CAO RIS, met aanvullende voorwaarden).
 • tal van collectiviteiten zoals een pensioenregeling en ziektekostenverzekering.
 • 25 vakantiedagen, 13 roostervrije dagen en de mogelijkheid om extra dagen te kopen.
 • flexibele werktijden en de mogelijkheid om het eigen werk en werktijden in te delen.
 • een heldere HR cyclus waarin jouw ontwikkeling centraal staat.

Neem contact op

Ben je nieuwsgierig geworden? Direct solliciteren kan via onderstaande button. Of liever eerst meer informatie? Neem dan contact op met Nazanin Sharif, Corporate Recruiter, via telefoonnummer: +31 615539721 . Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet gewenst. Profielen en cv's die ongevraagd door bureaus worden toegezonden, zullen behandeld worden als directe sollicitaties van de kandidaat.
Vacature doorsturen
 
Deel deze pagina via