Uitvoerder Lasbedrijf

Vacature doorsturen
 
 • Opleidingsniveau Nederland MBO 3 - 4
 • Dienstverband 32-40 uur
 • Standplaats Strukton Rail Equipment - Utrecht
Grootschalige rail infra lasprojecten en ook complex onderhoudslaswerk in goede banen leiden. Dat is jouw doel als uitvoerder lasbedrijf bij Strukton Rail.

Dit ga je doen

Met mooie projecten door heel Nederland, stuur jij een team van rail lassers aan en bouw je aan een stabiel, veilig en toekomstbestendig spoorwegennet.
Je snapt absoluut dat veiligheid op en rondom het spoor boven alles gaat, dus zie je er streng op toe dat las projecten adequaat voorbereid en veilig uitgevoerd worden. Kwalitatief goed werk leveren. Dat is waar het jou om gaat. Je werkt volgens het boekje, komt afspraken na en houdt de voortgang van projecten in de gaten. Zo nodig grijp je in of stuur je waar mogelijk bij zodat het optimale resultaat behaald wordt. Naast technisch inhoudelijk, ben je ook verantwoordelijk voor de ontwikkeling en voortgang van de medewerkers die je onder je hoede hebt. Als uitvoerder lasbedrijf bij Strukton Rail houd jij je dus bezig met:

 • het aansturen, coachen en beoordelen van medewerkers uit je team.
 • contract- en bestekafspraken realiseren en laswerk uitvoeren conform geldende regelgeving van onze opdrachtgevers.
 • de aansturing en inzet van onderaannemers en leveranciers.
 • het adviseren en op de hoogte houden van alle betrokken partijen.

Dit is je afdeling

Bij Strukton Rail  werk je in een team samen met de beste vakmensen en modern materieel aan toonaangevende spoorprojecten en onderhoudscontracten. Welke projecten dat zijn? Bijvoorbeeld het project Groningen Spoorzone waar Strukton Rail een extra spoor aangelegd tussen station Groningen en station Groningen Europapark met bijbehorend zijperron en het nieuwe opstelterrein De Vork in Haren. Of wat dacht je van een compleet nieuwe infrastructuur voor de tram in Nieuwegein? Jouw toekomstige collega’s zijn echte vakmensen en trots op hun professie in de rail-laswereld. Zet jij je ook graag volledig in om trein, tram en metro veilig en op tijd te laten rijden? Kom dan bij de leukste, door technologie gedreven spooraannemer werken!

Dit verwachten wij van jou

Communiceren is een van de belangrijkste eigenschappen die jij beheerst als uitvoerder lasbedrijf. Je staat dagelijks in contact met je eigen team, de teams van jouw collega lasuitvoerders, maar ook met betrokken partijen binnen en buiten Strukton. Je weet een team, zelfs op afstand, te motiveren en zorg jij ervoor dat projecten volgens afspraak uitgevoerd en opgeleverd worden. Regelmatig ga jij naar de projectlocaties en onderhoudscontracten toe om met eigen ogen te zien of alles volgens plan verloopt. De uitvoerder Lasbedrijf geeft leiding aan +/- 15 las specialisten. Jij hebt in ieder geval:
 • Een mbo diploma (niveau 4) richting werktuigbouwkunde of civiele techniek.
 • Mogelijk ben je al in bezit van het diploma  Middelbaar Lastechnicus / International Welding Technologist (IWT) ,Lasspecialist (IWS)  of je bent bereid deze te gaan halen.
 • Aantoonbare leidinggevende kwaliteiten en/of ervaring als uitvoerder, bijvoorbeeld binnen het spoor of infra. Ervaring met nieuwbouw en onderhoud aan railsystemen is een grote pré.
 • Het besef dat je wanneer nodig op bijzondere dagen en tijden aan het werk bent aangezien laswerk uitgevoerd wordt als de treinen niet rijden, je hebt dan ook geen 9 tot 5 mentaliteit.
 • Bij voorkeur ben jij woonachtig in het midden of de noordelijke helft van Nederland in verband met geografische spreiding ten opzichte van jouw collega lasuitvoerders.
 • Je hebt een handigheid met computersystemen (planningssystemen, de LAS app, Geometrie meetsystemen en Microsoft Visio).

Dit mag je van ons verwachten

Onze collega’s hebben een 8,1 gegeven op hun algemene tevredenheid over het werken bij Strukton Rail. En dat is niet voor niets. De betrokkenheid en trots in de organisatie is groot en je krijgt veel ruimte om eigenaarschap te pakken over de inhoud van je takenpakket, maar ook over de inrichting van je werktijden. Veel vrijheid dus, en ruimte voor initiatief en ontwikkeling. En natuurlijk gaat het om jouw ontwikkeling als vakspecialist, daarin ondersteunen we volop met opleidingen. Bovenal is veiligheid een belangrijk thema dat veel aandacht krijgt en daar voelen onze collega’s zich goed bij. Strukton Rail biedt je naast een goed salaris een werkomgeving waar je wordt gezien als expert op jouw vakgebied.

Naast bovenstaande bieden wij ook:

 • een salaris en toeslagen conform het CAO RIS (Rail infrastructuur) per 4 weken.
 • tal van collectiviteiten zoals een pensioenregeling en ziektekostenverzekering.
 • 25 vakantiedagen, 18 roostervrije dagen en de mogelijkheid om extra dagen te kopen. flexibele werktijden en de mogelijkheid om het eigen werk en werktijden in te delen.
 • een heldere HR cyclus waarin jouw ontwikkeling centraal staat.

Neem contact op

Ben je nieuwsgierig geworden? Direct solliciteren kan via onderstaande button. Of liever eerst meer informatie? Neem dan contact op met Jeffrey Smit, Recruiter, via telefoonnummer: +31 (0)615459747. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet gewenst. Profielen en cv's die ongevraagd door bureaus worden toegezonden, zullen behandeld worden als directe sollicitaties van de kandidaat.
Vacature doorsturen
 
Deel deze pagina via