Junior autocad operator

Vacature doorsturen
 
 • Opleidingsniveau Nederland MBO 3&4
 • Dienstverband Vast
 • Standplaats Scharwoude en Utrecht

Heb jij een afgeronde opleiding Civiele techniek of Bouwkunde, ben jij een 3D-denker en kan jij werken met autocad? En zou je wel meer over GIS systemen en Geodesie willen weten? Wij kunnen jou daar alles over leren.

Dit ga je doen

Wist jij dat aan elke locatie, als het nou gaat om wegen, rotondes of een rioleringsstelsel veel informatie verbonden is? Deze informatie is vastgelegd in een geografisch informatiesysteem.

Hierin worden administratieve gegevens en informatie over geografische locatie gebonden objecten vastgelegd. Denk daarbij aan bijvoorbeeld een lantaarnpaal. In dit systeem staat niet alleen de geografische plek beschreven waarop de lantaarnpaal te vinden is maar ook om wat voor een lantaarnpaal het gaat en op welke manier deze lantaarnpaal moet worden onderhouden. De lantaarnpaal is een reëel object net zoals wegen, woningen en leidingen dat zijn maar in dit systeem kan ook de informatie over virtuele objecten zoals bestuurlijke gebiedsindeling, eigendomsverhoudingen en bestemmingen opgeslagen zijn.

Gegevens afkomstig uit dit systeem combineer jij met de gegevens die door onze landmeetkundige buitendienst worden aangeleverd. Deze landmeters meten bestaande en nieuwe situaties in en zetten bouwwerken en wegen uit.

Deze metingen ga jij voorbereiden, controleren en met deze metingen ga jij aan het rekenen om te komen tot een digitaal bestand, een 3D tekening. Deze tekening wordt gebruikt om de juiste gegevens in het terrein uit te zetten of het dient als basis voor het ontwerpteam om nieuwe ontwerpen te maken. Zo kan het ontwerpteam met behulp van jouw input van bijvoorbeeld een kruising een rotonde maken. Je doet dit alles in nauw overleg met de landmeetkundige buitendienst

Tot jouw belangrijkste taken en verantwoordelijkheden horen het:

 • verwerken van (uitgewerkte) meetgegevens;
 • registreren en archiveren van documenten;
 • controleren van aangeleverde meetgegevens;
 • opstellen van documenten/rapportages;
 • beoordelen van opdrachtdocumentatie en overige projectinformatie;
 • bijhouden van projectadministratie;
 • het actief op de hoogte blijven van voor de functie relevante ontwikkelingen.

Nu lijkt het net of je de hele dag achter je bureau zit om tekeningen te maken maar je zal ook af en toe op avontuur gaan en op locatie aanwezig zijn om monitoringssystemen te installeren hierbij moet je denken aan geluidsmeters, trilling meters en grondwaterstandmeters. Het is geen enkel probleem als je dat nog niet eerder gedaan hebt. Dat leren we je!

Dit is je afdeling

Jij als Autocad tekenaar komt te werken binnen een grote organisatie waar veel verschillende disciplines zich onder een dak bevinden. Waarbinnen het mogelijk is om als specialist aan grote integrale projecten te werken maar waarbij je regionaal ook binnen kleinere projecten een bredere rol kan oppakken. Een bedrijf dat groot is geworden door innovatief te zijn. Een organisatie die in ontwikkeling is met een steeds professionelere bedrijfsstructuur met duidelijk omschreven processen, een uniforme manier van werken en waarbij de verantwoordelijkheid laag in de organisatie ligt maar met de bedrijfscultuur van een familiebedrijf. Warm, open en ondernemend.

Dit verwachten wij van jou

Jij hebt een afgeronde hbo-opleiding in de richting civiele techniek, bouwkunde of een vergelijkbare studie. Wat het belangrijkste is in deze functie is dat je 3D kunt denken en dat je ruime ervaring hebt met autocad. Daarnaast lijkt het je leuk om meer te leren over GIS en Geodesie. Als je al ervaring hebt met Civil 3D en of ArcGis is dat een grote pre. Verder kunnen wij je alles bijbrengen over het Geo informatiesysteem. Dit is onze passie en dat doen wij graag.

Verder vragen we:

 • dat je nauwkeurig en accuraat bent in je manier van werken;
 • dat je minimaal 32 uur beschikbaar bent;
 • dat je of in de buurt van Scharwoude (Amsterdam) woont of in de buurt van Utrecht.

Dit mag je van ons verwachten

Je komt te werken binnen een jong team waar de gemiddelde leeftijd onder de dertig is. Je krijgt veel ruimte om zelf invulling te geven aan je eigen functie. Je hebt een resultaatverplichting en of je nou om 7 uur of om 9 uur in de ochtend wil beginnen. Daar doen wij niet te moeilijk over. Op termijn is er de mogelijkheid om door te groeien naar de rol van specialist, bijvoorbeeld Monitoringsspecialist of Geodesie specialist.

Verder bieden wij uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden. Daarbij kan je denken aan:

 • 43 roostervrije dagen per jaar
 • Een uitstekend Pensioen ondergebracht bij het pensioenfonds voor de bouw (Werkgeversbijdrage is ongeveer 60 procent, www. Bpfbouw.nl)
 • Flexibele werktijden en locaties
Vacature doorsturen
 
Deel deze pagina via